Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 01/03/12

NIKOLAJ ZNAIDER/ ROBERT KULEK

Brugeromtale
Oprettet af: Gjethuset 1. mar 2012

Nikolaj Znaider, violin
Robert Kulek, klaver

”Znaider er en af sin generations største kunstnere,” skrev det ansete engelske tidsskrift Gramophone i 2009. Nikolaj Znaider er både en karismatisk violinist og dirigent. “Jeg vil være en rigtig dirigent, ikke en solist, der dirigerer,” har Nikolaj Znaider sagt. Og det er han blevet. Han har bl.a. dirigeret orkestret på Mariinsky Teatret i St. Petersborg, Dresden Staatskapelle og Det russiske Nationalorkester, og han er første gæstedirigent ved Det svenske Kammerorkester.

Znaider spiller på den Guarneri del Gesu violin som Det kongelige Teater har købt og lånt til ham. Det var ikke kærlighed ved første blik, da Znaider så violinen hos en forhandler i Wien i 2006. Men efter to måneders betænkningstid lånte han violinen hjem, og efter et par dage blev han forelsket i den. ”Og det er jeg stadig”, siger han.

I Frederiksværk spiller Znaider d. 9 juli sammen med sin faste pianist Robert Kulek. Sammen har Kulek og Znaider optrådt i koncertsale over det meste af verden. ”De to musikere går i strålende musikalsk spænd sammen. Der blev tænkt og spillet i et fælles åndedrag, som kun kan lade sig gøre efter et grundigt indstuderingsarbejde. Alligevel blev musikken afleveret som i et øjebliks inspiration.” skrev Jyllands Posten efter en koncert i Århus Musikhus.

Spisning:
Tinggården vil igen i år leverer en fantastisk 3 retters Festivalbuffet i forbindelse med aftenkoncerterne, som kan nydes i Gjethusets café. Menuen er endnu ikke fastlagt, men vil blive annonceret på hjemmesiden så snart den er. Du kan fra 1. marts kl. 12.00 bestille spisning, enten ved personlig henvendelse i Gjethusets billetsalg eller ved at ringe på tlf. 47 77 06 07
NB: Åben ons-fre fra kl. 12 - 18 og lørdag fra 10 - 13

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort