Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 01/03/12

DET DANSKE UNGDOMSENSEMBLE

Brugeromtale
Oprettet af: Gjethuset 1. mar 2012
Senest redigeret af Gjethuset 8. mar 2012

Dir.: Morten Ryelund
Solist: Kern Westerberg, violin
Musik af Mozart, Svendsen og Grieg
Gjethuset, Frederiksværk. Arr. af Frederiksværk Musikfestival.
Entré: 150,- inkl.gebyr.
Læs mere her: http://frv-musik.dk/

Det Danske Ungdomsensemble (DUEN) er et nationalt ungdomsensemble med musikere fra alle dele af landet. Musikalsk set har Ensemblet, siden oprettelsen på Danmarks Radios initiativ i 2004, spændt vidt – fra barok, klassik og de romantiske strygerserenader til uropførelser af bl.a. Anders Koppel, Ib Nørholm og Per Nørgård.

Dirigenten Morten Ryelund er uddannet hos Alexander Polischuk ved konservatoriet i Skt. Petersborg 1997-200, og fik sin professionelle debut med Sønderjyllands Symfoniorkester i 1996. Siden har han arbejdet med flere orkestre og ensembler som f.eks.: Sjællands Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester og Pskov Symfoniorkester. “Morten Ryelund har længe spøgt i sidegemakkerne på øverste etage i musiklivet, og nu træder han frem med kunstneriske ambitioner, som vi sjældent møder i det lille Jante-Danmark”, skrev Valdemar Lønsted i “KLASSISK Musik”

Aftenens solist Kern Westerberg er 18 år gammel, og var kun 4 år, da han modtog sin første violinundervisning på Århus Musikskole. Kern har vundet flere musikkonkurrencer, bl.a. Jacob Gade Violinkonkurrence, Unge Spiller Klassisk samt guld i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurence. I 2011 vandt Kern også DR2’s ”Spil For Livet”, hvor han optrådte som solist med DR Symfoniorkestret. Kern har modtaget en række legater fra bl.a. Den Danske Frimurerorden, Bestseller, Region Midtjylland og Dansk Musikerforbund, han spiller på en violin af Mattiu Alban fra 1695 som er udlånt af Dansk Kapelmesterforening.

Spisning:
Tinggården vil igen i år leverer en delikat 3 retters Festivalbuffet i forbindelse med aftenkoncerterne, som kan nydes i Gjethusets café. Menuen er endnu ikke fastlagt, men vil blive annonceret på hjemmesiden så snart den er. Du kan fra 1. marts kl. 12.00 bestille spisning, enten ved personlig henvendelse i Gjethusets billetsalg eller ved at ringe på tlf. 47 77 06 07

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort