Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 03/03/08

De 5 rockbarer

  • Kiss Foto: Torben ChristensenKiss Foto: Torben Christensen

Gauss & Co.

Jagtvej 43
2200 København N

Punk, patina og piercinger

På hjørnet af Bjelkes Allé og Jagtvej kun et enkelt stenkast fra Ground 69 – den øde tomt, hvor det hedengangne Ungdomshuset slog sine punkrødder i vækstlaget – ligger baren Gauss og Co. Er du til smadret tråd à la AC/DC eller københavnsk 2-akkorders punkrock som Guddommelig Galskab, er Gauss vandingsstedet for dig.

Gauss har i høj grad udfyldt en smule af tomrummet efter Ungdomshuset, hvilket afspejles i gæsternes diversitet, som tæller rockabilly-pigen med smukke tatoveringer, punkeren med piercinger og langhårede heavyrockere. Og alle de andre, som også kommer på Gauss. Tidligere tog Gauss imod koncertgæster, når de havde danset i Ungdomshuset Sal, som lige skulle have 'en enkelt' inden sengetid.

Udefra ser baren ikke stor eller prangende ud, men som forbipasserende er man sjældent i tvivl om, at indenfor er der fest. Især ud på de små timer fredag og lørdag nat rocker Gauss igennem, så det giver genlyd på gaden gennem dørens sving, når gæster beslutter at vende militærstøvlerne hjemad.

Ved baren regerer de slagfærdige ejere Tina og Jan, og hos dem kan du bede om Gauss' specialitet: det ultrastærke og uforglemmelige Mexicana-shot - Gauss' version af Bloody Mary - som du sent vil glemme, når den blodrøde væske brænder igennem dit svælg og eftersmagen af stærk hvidløg fylder din mund og hviler som en snerren på din tunge resten af natten. Måske kan en pose svinebolcher (værtshusslang for flæskesvær,red.) tage det værste bid. Læs mere om Gauss & Co. på AOK

Pink

Gothersgade 10 B
1123 København K

Pink for pigerne

Pink Rockbar Foto: Pink PR-foto
Gothersgade har set sin del af den mere berusede københavnske ungdom med diskoteker som eksempelvis Crazy Daisy. Men nu er tiden kommet til en pink pige-revolution af den mere rock’n’rollede art.
Et heftigt pink dødningehoved med vinger skuler ned mod de forbipasserende biler over de kendte buer langs Boltens Gård, som også er blevet forvandlet til et lyserødt blikfang for baren med det ordrette navn: Pink.

Veninderne Randi Klingenberg og Sarah Sommer på hhv. 29 og 25 år, begge med erfaring indenfor bartendingen, åbnede baren i oktober 2007, men de kalder den ikke for en rockbar, men derimod en rock’n’roll-bar & lounge, da det klinger mere feminint.
"Det var ikke et spørgsmål om at være en konkurrent til The Rock, men derimod en bar med et feminint touch, hvor man kan høre rock af den gamle skole. De hits, som alle kender, men andre barer kun spiller ét eller to numre af," fortæller Randi Klingenberg.
Og piger med en spirende rock grrrl i maven er meget velkomne. Bare du kan lide tråd som Guns’n’Roses, Lenny Kravitz, AC/DC, DAD, Bon Jovi og Foo Fighters.

I gadeplan hilser en barbie-pink retro motorcykel gæsterne velkommen, og når de tre trin er taget op til baren, som har åbent alle ugens dage, kan du købe fire gulddamer (guldøl, red.) for en hund, mens rockmusik flyder lifligt i dine øregange.
"Vi henvender os både til det voksne publikum, som gerne vil drikke øl, fyre en trommesolo af eller spille luftguitar – uden at folk kigger mærkeligt. Det må gerne være en nostalgisk følelse at høre musikken, som måske minder en om engang, hvor man virkelig gav den skrald," siger Randi Klingenberg. Læs mere om Pink på AOK

 

Det mener brugerne..