Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 19/05/10

Beth Hart

  • Beth Hart Foto: Greg WatermannBeth Hart Foto: Greg Watermann
Amerikanske Beth Hart er igen i Danmark, denne gang for at spille Fredagsrock i Tivoli.

Den amerikanske sangerinde med den store stemme og det iltre temperament giver koncert på Plænen i forbindelse med Tivolis Fredagsrock. Beth Hart har knyttet stærke bånd til Danmark, som til dels er skyld i hendes succes, hvilket man kan læse i nedenstående interview, som AOK lavede med Beth Hart i 2007, hvor hun udsendte albummet '37 Days'. Albummet er stadig nyeste udspil fra Hart, som dog har et fornuftigt bagkatalog at sammensætte sætlisten af, når hun dukker op på Plænen denne fredag.

Hvor hjertet bor
Interview med Beth Hart - Bragt i Berlingske Tidende 30. november 2007

"Home is where the hart is", siger et gammelt ordsprog. Og som turnerende musiker bliver man tit nødt til at føle sig hjemme, hvor end i verden man befinder sig. For amerikanske Beth Harts vedkommende er Danmark blevet et af de steder, hvor hun har fundet en solid musikalsk base, samt et godt økonomisk fundament. Men at det lige blev Danmark, som tog den nu 35 årige sangerinde og pianist til sig, er et mysterium for Hart selv.
"Det er virkelig mærkeligt", fortæller Hart, mens hun forsøger at tænkte tilbage.
"Efter albummet 'Leave The Light On', tog jeg på en lille turné med min guitarist. Vi endte i Holland, hvor vi mødte en dansk manager, som skaffede os en koncert på Skanderborg Festival. Og den koncert var fantastisk, publikum var virkelig på og det var som at spille for 5000 nære venner. Det var helt uvirkeligt, men siden den dag, har en masse danske døre åbnet sig for os".

Beth Harts pianobaserede mainstream rock, kombineret med en energisk, og til tider nærmest manisk tilstedeværelse på scenen, ramte plet hos danskerne, og Hart vendte i løbet af de næste par år hyppigt tilbage til Danmark, hvor hun hver gang øgede sin fanskare. Hun fandt også hurtigt venner og samarbejdspartnere i den danske musikindustri. Først og fremmest produceren Rune Westberg, som også har produceret Harts seneste album 37 Days, fra juni i år. Og i det hele taget har Danmark givet Hart det musikalske og økonomiske grundlag, som hun aldrig helt har fundet i sit hjemland.
"Min mand og jeg er ikke rige. Men vi har et lille hus, og vi er gældsfri, og det er primært min succes i Danmark, der er skyld i det", fortæller Hart.
"Men succes hænger for mig meget sammen med, at have mulighed for at lave en masse musik, uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt man scorer kassen på det. Og på grund af Danmark har jeg ikke haft de store bekymringer de sidste par år, og jeg har generelt været meget glad".

Men Hart har ikke altid været glad. Før hendes danske eventyr, var karrieren fyldt med rockbranchens mest klichéfyldte udskejelser, primært et overforbrug af alkohol.
"Jeg turnerede i USA med mit første album, men jeg nød det slet ikke", husker Beth Hart.
"For jeg var fuld og skæv konstant, og var helt ude i hampen. Siden jeg lagde sprutten på hylden, har jeg ikke turneret for alvor i USA."

Selv om Hart nu ikke længere bruger alkohol som drivkraft, lurer fristelserne stadig.
"Selv om jeg ikke drikker mere, kæmper jeg stadig med mine dæmoner, og jeg er hele tiden nødt til at forholde mig til det. Det er der blandt andet kommet sangen 'At The Bottom' ud af, som er en skrøbelig og meget personlig sang. Men jeg har ikke noget filter, jeg er nødt til at have den slags ud, hvilket både er godt og skidt. Det fungerer som en slags terapi, men ovendt kan disse hudløse afsløringer af min fortid også bruges mod mig. Men jeg forsøger at omgive mig med et stort hjælpenetværk, bestående af vennder, familie og folk, jeg stoler på".

Et af disse mennesker er den danske sangerinde Kira Skov, som Hart ofte ringer til når hun har brug for et trøstende ord.
"Kira er rigtig god til at... Jeg ringer tit til hende når jeg går i panik over et eller andet, og hun får mig altid ned på jorden igen," fortæller Beth Hart. 

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort