Omtale
Føj til favoritter Del Send
Musik | 13/07/09

A Scream in the Dark Festival

  • Foto: Ikke oplyst
Husets Biograf lægger 16. og 17. oktober biograf til punk-festivalen "A Scream in the Dark". Oplev bl.a. foredrag, oplæsning og den russiske propaganda-film "Panterkrydseren Potemkin".

Der er mørke og melankoli på programmet, når Husets Biograf 16. og 17. oktober åbner dørene for festivalen "A Scream in the Dark". 

Festivalen fokuserer på den dystre side af dansk rock og supplerer den mørke musik med en række film, der ikke just hører til i kategorien "feel-good".

Fredag lægges ud med den russiske klassiker, Sergei Eisenstein’s stumfilm "Panserkrydseren Potemkin" fra 1925. Filmen anses for at være blandt de mest indflydelsesrige propagandafilm nogensinde og har efterfølgende inspireret filmskabere verden over, og i denne udgave får man desuden et nyskrevet soundtrack af Christian Rønn og Sort Sol's Peter Peter.

Fredag er der også tysk på skemaet, når man i Sogo Ishii’s "Einstürzende Neubauten - 1/2 Mensch" følger det tyske industrial-band, Einstürzende Neubauten, på et besøg i Japan i 1985.

Er man mere til horror-film er det lørdag, vejen skal gå forbi Husets Biograf, når der blændes op for Elias Merhiges såkaldte metafysiske splatterfilm "Begotten". Filmen er ikke for folk med sarte sjæle - i åbningsscenen får man Gud, der skyder sig selv, og en mand, der skærer sin egen mave op. Værsgo.

Ud over filmene de to dage kan man fredag blive klogere på start 80ernes musikscene, når Fritz Fatal kaster sig ud i et foredrag om dette emne. Og lørdag er der oplæsning ved Anders Abildgaard, Chresten Forsom og Kristina Nya Glaffey - der taler om både klimaministerens kusse, dialogen i Ørnen, og om at rykke hoveder af duer og forære køkkenhaver til flygtninge.

Entré per dag: 60 kr. 

Brugeromtale
Oprettet af: Red Tape 13. jul 2009

Huset i Magstræde, 16-17. Oktober

Fredag:

Panserkrydseren Potemkin med soundtrack af Peter Peter og Christian Rønn

Einstürzende Neubauten - 1/2 Mensch instrueret af Sogo Ishii

Fritz Fatal holder oplæg om start 80'ernes musikscene

Bands:

Melting Walkmen

Joy

Chainsaw Eaters

AMPHIPODS feat. Giuseppe De Bellis & Miss Fish (kbh)

Nuclear Family

Lørdag:

Begotten af E. Elias Merhige med live improviseret musik af Skip Tooth + gæster

Oplæsning ved:
Anders Abildgaard
"Kristina talte på et tidspunkt om hvor dårlig dialogen i Ørnen var"

Chresten Forsom
"klimaministeren har en kusse/ det skal hun være stolt af"

Kristina Nya Glaffey
"Han rykker hovedet af en due, forærer en køkkenhave til en bosnisk flygtning."

Bands:
Shocking White (Århus)

Obstacles

The City Kill

Trust
Prognoise Punk: Aids Wolf møder Van Halen!

Skind og Ben

Cola Freaks