Omtale
Føj til favoritter Del Send
Jul | 27/10/16

Oplev Händels Messias i Skt. Markus Kirke

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Solister: Gitta-Maria Sjöberg (sopran), Elisabeth Hanke (alt), Stig Fogh Andersen (tenor) og Lars Fosser (bas). Derudover medvirker det store NB-Koncertkor og Orkester. Dirigent Niels Borksand
Brugeromtale
Oprettet af: kirsten lyster 27. okt 2016
Senest redigeret af kirsten lyster 15. nov 2016

Op mod jul er det blevet tradition at gå ind og høre ’Messias’. Musikken i Händels store mesterværk er både pompøs og melodiøs. Den veksler mellem smukke arier, iørefaldende orkestermusik og store korsatser – bl.a. det kendte ’Halleluja-kor’.
Händels store oratorium ’Messias’ er i 3 dele. 1.del handler om profetierne og Jesu fødsel, 2. del beskriver Kristi lidelse, død og opstandelse, og 3.del retter blikket mod fremtiden og det evige liv.
Siden ’Messias’ blev opført første gang i 1742, har det været det mest populære kirkemusikværk overhovedet.

Som solister kan høres sopranen Gitta-Maria Sjöberg og tenoren Stig Fogh Andersen som begge i en årrække har været førende sangere på Den Kgl. Opera og som begge har haft stor succes i udlandet. Alten Elisabeth Hanke er en prisbelønnet og anmelderrost sanger, der har sunget flere steder herhjemme og i udlandet. Bassen Lars Fosser er knyttet til både Den kgl. Opera og Den Jyske Opera.
Det store NB-Koncertkor tæller ved denne koncert 70 sangere. Orkestret består af musikere fra de københavnske orkestre, bl.a Det Kgl. Kapel og DR-Symfoniorkestret. Det hele dirigeres af Niels Borksand, som har dirigeret både operaer, requiemer og orkesterkoncerter.
Opførelsen af ’Messias’ i Skt Markus Kirke ved Forum varer ca. 2½ timer incl. pause.
Billetter 175,- kr (plus gebyr 25,- kr) på Billetnet.dk eller ticketmaster.dk – evt. resterende billetter sælges ved døren 1 time før.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort