Føj til favoritter Del Send
Film | 09/11/17

Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 45)

  • Foto: PR Foto: PR
AOK har samlet en række af denne uges filmpremierer, som byder på alt lige fra komedie og gys til drama og dokumentar. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

THE KILLING OF A SACRED DEER

Instruktør: Yorgos Lanthimos
Medvirkende: Colin Farrell, Nicole kidman m.fl.

Kort om filmen

Filmen handler om en familie, hvor manden, som er en velanset kirurg, åbner sit hjem for en ung dreng. Langsomt begynder livet for familien dog at skride i takt med, at drengen får sig indsmigeret hos familien. Hemmeligheder dukker frem til overfladen, og familiens sammenhold sættes på en hård prøve.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»For et par absurde og uforglemmelige scener, og for skuespillet, der viser, at Lanthimos ikke bare er en ener, men også en lysende god personinstruktør«.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Katrine Sommer Boysen:
»Lanthimos' faste fotograf, Thimios Bakatakis, står for de svimlende flotte billeder, der i al deres overfladiske lækkerhed er med til at understrege, hvor grusomt det hele er. Og sat sammen med en lydside af foruroligende toner er vi tæt på et ultimativt gys. Den skøre græske instruktør har gjort det igen«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Patrick Sølberg:
»Ligesom en Kubrick- eller Haneke-film er »The Killing of a Sacred Deer« mesterligt orkestreret. Filmen forvandler sig drypvist fra komisk drama til psykologisk horror, indtil det hele kulminerer i ekstrem ubehag og voldsom spænding. Lanthimos forfører os med uskyldige grin, men efterlader os med undertrykte skrig«.


FLATLINERS

Instruktør: Niels Arden Oplev
Medvirkende: Ellen Page, Diego Luna m.fl.

Kort om filmen

»Flatliners« handler om en gruppe unge medicinstuderende, der leger med døden ved at lade sig frivilligt klinisk dø og derefter blive genoplivet. Eksperimentet giver så gode resultater at flere af forsøgspersonerne bliver skarpere og mere løsslupne efter, men i længden dukker der også en del skræmmende bivirkninger op.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Louise Kidde Sauntved:
»Det er trist, for Niels Arden Oplev er en fremragende personinstruktør – i hvert fald på dansk grund. »Drømmen«, »To verdener« og »Kapgang« byder alle på gode, originale historier med vid og bid og et varmt, finurligt blik på karaktererne. (...) Det ser vi ikke skyggen af her. Man får sådan en lyst til at sige: Kære Niels, kom nu HJEM og lav nogle flere gode film!«

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Kim Skotte:
»Da først elektrochok og adrenalinsprøjter bliver erstattet af spøgelser, chokeffekter og anger i metermål, falder »Flatliners« stille og roligt fladt forover på ansigtet som en helt igennem forglemmelig gyser uden en eneste rigtigt mindeværdig effekt«.

BT

Foto: Ikke oplyst

Henning Høeg:
»Det her er ikke Niels Arden Oplev i topform. Men det er hverken hans eller skuespillernes skyld, at »Flatliners« er så flad, som den er. Historien er bare DOA - dead on arrival«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Daniel Pilgaard:
»(...) også her fejler Niels Arden Oplevs anden amerikanske film (den første var den jævne »Dead Man Down«) fælt. Det mest uhyggelige forbliver faktisk den hæslige handling igennem samtlige hovedrystende 110 ringe minutter«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Niels Jakob Kyhl Jørgensen:
»Flatliners er fuld af dårlige valg, men Niels Arden Oplev har også tilpas meget overblik til, at hans andet forsøg på en amerikansk spillefilm ikke som helhed er decideret dårlig. Den er bare virkelig kedelig. Og så kommer det næsten ud på ét«.


DEN UNGE KARL MARX

Instruktør: Raoul Peck
Medvirkende: August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps, Oliver Gourmet m.fl.

Kort om filmen

Filmen handler, som titlen siger, om Karl Marx, da han var ung og fik bragt arbejderbevægelsen ind i den moderne æra. Man følger Karl Marx som 26-årige på hans rejse i 1844 til Paris, hvor han sammen med sin kone Jenny møder den socialistiske teoretiker Friedrich Engels. En mand, der inspireret Karl Marx i hans arbejde med at skrive sit værk »Det kommunistiske manifest«. Men det er kun starten på samarbejdet mellem de to filosoffer og deres kamp for revolutionen.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jacob Wendt Jensen:
»»Den unge Karl Marx« er alt andet end kedelig og grå ligesom det skæg Karl Marx fik på sine gamle dage«.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Nanna Frank Rasmussen:
»Især forholdet mellem Marx og Engels er interessant, og i en fabelagtig scene, hvor de to mænd for alvor introduceres for hinanden, kan man mærke, at der faktisk foregår en tavs, intellektuel parringsdans mellem de to. Det er fornemt iscenesat«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Jeppe Mørch:
»Det bliver indledningsvis en kende langhåret, da krøllede Marx diskuterer Hegels retsfilosofi med journalister på Rheinische Zeitung, men ellers er Raoul Peck imponerende dygtig til at forvandle marxismens utilnærmelige kompleksitet til bombastiske og fængende sammenstød«.


HUMAN FLOW

Instruktør: Ai Weiwei

Kort om filmen

»Human Flow« er en dokumentarfilm, der handler om den globale flygtningekrise. Filmen er lavet over et år, og filmet fra 23 lande, hvor der samlet set er over 65 millioner mennesker, der er er blevet tvunget til at forlade deres hjem. Det fremgår af filmen, at det er den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig. I »Human Flow« ser man, hvordan de flygtende desperat søger sikkerhed og et nyt liv forhåbentlig i lande som Afghanistan, Bangladesh, Frankrig, Grækenland, Tyskland, Irak, Israel, Italien, Kenya, Mexico og Tyrkiet.

Berlingske

Foto: Ikke oplyst

Jacob Wendt Jensen:
»Det problem, der i længden opstår, med den let distancerede stil, de flotte billeder og poesien i selvsamme billeder er, at den ophøjede ro næsten bliver for sterilt et udtryk«.

Jyllands-Posten

Foto: Ikke oplyst

Nanna Frank Rasmussen:
»I flere National Geographic-smukke droneoptagelser får vi lov at se jorden oppefra. Og det ender med at give et overblik. Simpelt, måske. Men ikke mindre tankevækkende af den grund«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Marie Bille:
»Flotte, fejende droneskud får de mange mennesker og improviserede hytter til at ligne myrer i en myretue. Måske er det lige netop det, der er pointen«.

Filmmagasinet Ekko

Foto: Ikke oplyst

Jens Steinicke Kjær:
»Vores følelser har Weiwei imidlertid i sin hule hånd, og han forstår at male et sanseligt billede af en verden, der brænder. Og hvis næstekærlighed alene viser sig at være løsningen på alle forfærdelighederne, er »Human Flow« i sandheden et eventyr«.


A BAD MOMS CHRISTMAS

Instruktør: Jon Lucas, Scott Moore
Medvirkende: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Susan Sarandon m.fl.

Kort om filmen

Filmen »A Bad Moms Christmas« er en fortsættelse af komedien »Bad Moms«, hvor mødrene forener sig med, at de ikke kan være perfekte mødre hele tiden. I denne omgang får de tre mødre besøg af deres egne mødre, og det sætter den gode julestemning på prøve.

Politiken

Foto: Ikke oplyst

Joakim Grundahl:
»Vil man gerne se en julefilm, eller bare en sjov film, bør man spare sig for »A Bad Moms Christmas««.

BT

Foto: Ikke oplyst

Michael Lind:
»(...)som den første »Bad Moms« er filmen fyldt med gode skuespillere, hvis kræfter spildes. Der tales dog stadig befriende åbent om sex, og toeren er momentvis sjov, men igen alt, alt for overgearet og karikeret, med for mange montager, 'musik-video-slow-motion-scener' og forudsigelige replikker og vittigheder«.

Soundvenue

Foto: Ikke oplyst

Marie Bille:
»Trekløveret spiller i grunden ganske fint alle sammen, men jeg gad godt se en film, der gjorde sig mere umage med humoren, og som ikke spiller på samtlige udtrådte kønsstereotyper, der måtte være om mødre og kvinder generelt og undskylder det med, at det er satire«.