Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 15/10/07

Imperial

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Imperial kan rumme 1102 personer, og biografens speciale er de store action-film. Men der bliver dog også plads til mere storslåede, poetiske og stilfærdige film. Imperial har THX-lydanlæg, gode stole, aircondition-anlæg og byens dyreste billetter.
Imperial er kronjuvelen blandt de københavnske biografer. Her er biografoplevelsen helt i særklasse, når lyset dæmpes i den 1102 pladser store sal.

Imperial åbnede i 1961 med Danmarkspremiere på filmen Exodus, og i begyndelsen var der plads til 1523 tilskuere på én gang. Stolene er med tiden blevet bredere og bedre, der er kommet kopholdere, og antallet af sæder er derfor blevet formindsket med lidt over 400.

Imperial var en af de sidste rigtig store biografer, der blev bygget i København. I 1980'erne var den truet, og en mulig løsning var at opdele Danmarks største sal i fem mindre sale. En idé, der heldigvis blev fejet af bordet, da Nordisk Film købte biografen af Stjernebiograferne.

Helt fra begyndelsen har Imperial været stedet, hvor de store svulstige udstyrsstykker blev sat op, og hvor publikum kom ud med håret blæst tilbage efter to timers effektiv underholdning.

Imperials speciale er stadigvæk de store actionfilm, der trykker folk ned i sædet. Men der bliver dog retfærdigvis også plads til mere storslåede, poetiske og stilfærdige film.

Imperials lydanlæg er THX-standard, som hele tiden opdateres, så folk kan blive blæst endnu mere igennem end før.

Og det er en biograf, der efterhånden også gør noget ud af "før-forestillingen-oplevelsen". Lige trådt indenfor mødes man af otte skærme, hvor der kan køre forskellige trailere samtidig. Slikbutikken er stor og luftig, så man ikke skal stå på ryggen af hinanden, og i caféen i stuen kan man få kaffe lavet på rigtige bønner. ikke automatkaffe, som man ellers får serveret i en del af byens biografer.

Bagest i underetagen finder man en lille lounge med plads til cirka 45 gæster, hvor man kan sidde og nyde sin kaffe eller øl, og ovenpå er der et område med en bar med plads til 50 gæster. Det kan man (mod reservation og betaling) få lukket af med glasdøre, hvis man har et særligt arrangement og gerne vil være afskærmet fra det øvrige publikum.

Imperial sørger altså for at give sine gæster en så god biografoplevelse som overhovedet muligt. Samtidig er det dog ikke nogen hemmelighed, at Imperial også har byens dyreste biograbilletter.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.