Omtale
Føj til favoritter Del Send
Film | 15/10/07

Gentofte Kino

Skal man udnævne en af hovedstadens omegnsbiografer til at være den mest fuldendte, både hvad angår historie, indretning, komfort og tekniske kvaliteter må Gentofte Kino ubetinget tage prisen.
Skal man udnævne en af hovedstadens omegnsbiografer til at være den mest fuldendte, både hvad angår historie, indretning, komfort og tekniske kvaliteter må Gentofte Kino ubetinget tage prisen. Man skal lede længe efter en mere helstøbt biografoplevelse.

Gentofte Kino, der ligger midt på hovedgaden i Gentofte, er tegnet af Hilda Rømer og P. Nyboe-Pedersen og opført i 1938 og er uden overdrivelse en arkitektonisk perle. Nyd for eksempel de originale mahognipaneler og de smukke døre med de helt specielle rundinger.

Gentofte Kino er dog først og fremmest den store og meget velholdte sal, der oprindeligt kunne rumme omkring 500 personer, men som i kraft af nye stole nu har 291 pladser. Til gengæld har salen hovedstadens bedste benplads. Hver gæst råder over to meter.

Inden forestillingen begynder, kan man naturligvis nyde en forfriskning i biografens cafe, mens man i foyeren kan se skiftende udstillinger af lokale kunstnere. Når man bevæger sig ind i selve biografsalen, er det husets selvspillende klaver, der sørger for underholdning, mens lydbilledreklamerne glider hen over lærredet. Senere overtager biografens digitale lydanlæg, der uden problemer blæser folk godt ned i de nye stole.

I Gentofte går de gamle klassiske biografdyder hånd i hånd med nutidens krav til moderne biografkomfort.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.