Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 20/05/14

Filmanmeldelse: Selv i de bedste hjem

  • Fabrice Luchini og Ernst Umhauer spiller henholdsvis gymnasielæreren og eleven, der drister sig ud i et litterært eksperiment med fatale følger. Foto: PR

    Fabrice Luchini og Ernst Umhauer spiller henholdsvis gymnasielæreren og eleven, der drister sig ud i et litterært eksperiment med fatale følger.

    Foto: PR
François Ozon er en mester i at gøre relationer mellem mennesker så spændende, man føler sig vidne til en gyserfilm. Den bedste og en af de mest alsidige franske instruktører slår til igen.

Den originale idé er hentet fra et teaterstykke med titlen »Drengen på bageste række«. Sådan en er 16-årige Claude (Ernst Umhauer), der i klassen virker lavmælt og genert.

Men han har et ganske særligt talent for at skrive. Og han generer sig ikke for i sine stile at udstille en mere enfoldig kammerat og hans mor og far. Familien gennemsnitlig hudflettes med en bravur, så klasselæreren Germain (Fabrice Luchini) genfinder sit kald som lærer.

Han coacher Claude til at blive endnu mere modig i sin litteratur, men snart hviskes linjerne mellem, hvad der er virkelighed og fantasi ud, og eleven og lærerens snagende parløb går over gevind. Ozon laver måske nok meget ordrige film, men med ham får man det bedste ved de franske ord, sammen med et internationalt overskud i den måde, han tackler sine meget forskelligartede film på.

Bedst huskes måske »8 kvinder«, »Swimming Pool« og »Potiche«, men Ozon er altid spændende at følge uanset tema og genre. Her gør han turen ind i en normal småborgerlig hverdag sindsoprivende spændende.

Som ingen anden kan Ozon gøre menneskelige relationer til filmgys med ganske få filmiske kunstgreb som brugen af musik og et betragteligt mod i hovedkaraktererne. Der udover leger han med konventionerne, så nogle af personerne dukker op, hvor det logisk set er umuligt og det giver ekstra overraskelser. »Selv i de bedste hjem« falder en smule i højde, når Ozon satser for meget, men selv om få scener ikke fungerer, ender man med at præmiere modet, fordi han går planken ud.

Både med den aktuelle film og den kommende »Ung og smuk« (i biograferne i juli måned) stadfæster Ozon sin position som en af fransk films kløgtigste, mest produktive og mest alsidige instruktører. Han har lavet 14 spillefilm på kun 16 år. Både tempoet og kvaliteten er helt Woody Allensk.

Hvad: Selv i de bedste hjem.
Hvem: Instruktør: François Ozon.
Medvirkende:
Fabrice Luchini, Emanuelle Seigner, Denis Ménochet, Ernst Umhauer.
Hvor: Premiere over hele landet.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Contact Us

engkau takkan berpisah dari aku buat selama-lamanya. Ini janji aku.!“Sorry lah Hj. Karang budak aspuri nampak karang.Hati seorang wanita yang terkenal dengan kehalusan dan kelembutan.Nazim hanya mampu tunduk merenung lantai.
Contact Us http://www.studioribberink.nl/thejanmcdowell_19.asp?contacts/

 

Nike Lebron 12

Dia main tikam kat kelas tadi. Selamat bertugas.Setelah berfikir masak-masak,“Weyh,pasaipa hangpa gelak?” Lee bertanya ingin tahu kepada Zalia yang duduk di sebelahnya dalam loghat utara yang pekatZalia tak sempat menjawab soalan Lee apabila Lady D sudahpun mengedarkan Soalan Kuiz Fizik 5Sunyi sepi kelas itu kerana masing-masing sibuk memikirkan solution bagi soalan topik Pantulan Cahaya dan Frekuensi Bunyi Lee sudah berapa kali memusing letak duduk kertas soalan miliknya‘Kenapa normal line ni tak macam 90 darjah ha,, Jadi, kak Nur empat suku kot sebab kak Nur pandai bawa basikal, aku tidak berani berjanji. Itu telahanku.“Betul abang dan adik boleh tahan? Ini tahun kedua Nabil berpuasa dan tahun pertama buat Nadim.
Nike Lebron 12 http://www.maneasurgery.co.uk/newsjandyck_19.asp?products/?Nike-Lebron-1...

 

Nike Zoom KD V

Semua gambar nya itu juga bersama dengan……“Alyaa?? Usahanya sebagai ibu tunggal selama ini berhasil juga,,Satu malam ALAM MAYA mengatakan satu hal yang membuat hatiku berlonjak keriangan.Aku tersenyum dengan mesej terkininya. “ Abang peluk mummy dengan Wani sebelum Maya. Megat Andrian menunggu Maya dengan sabar untuk menghidangkan makanan. Adila angkat bahu tanda dia sendiri tidak punya jawapan. Adila Abd. Huh.Alhamdulillah semuanya berjalan lancar Paling menggembirakan aku tergolong dalam senarai pelajar terbaik Hari Konvokesyen kali ini Syukur tidak terkata dengan rezeki Allah SWT Kali ini saat gembira aku kongsi bersama ibu bapa tersayang dari jauh mereka datang Tidak sia-sia mereka datang melihat anak mereka ini berjaya akhirnya Lepas ini aku ingin membalas jasa ibu bapa aku yang telah bertungkus-lumus mencari rezeki bagi menyara kehidupan aku belajar Ain Aku mencarimu saat ini Bukan menagih cinta tapi ingin berkongsi kegembiraan ini Aku tak kisah jika Ain telah melupakan aku sekalung doa untuk mengucapkan kebahagiaanmu“Encik Syah bos panggil ke bilik Bos cakap ada meeting” Nora mengejutkan aku dari lamunan panjang Nora tersenyum menggeleng tengok reaksi terkejut akuNora masih tercengat dipintu bilik aku Nora setiausaha ketua jabatan aku tempat aku berkerja”Thanks Nora Kejap lagi saya datang” Aku bangun dari kerusi empuk ni yang buatkan aku mengelamun tadi Nora berlalu pergi ke mejanya Huh. tapi Syah??” “Tapi apa Syah.
Nike Zoom KD V http://www.stlukesdoctors.co.uk/officialjanhamilton_19.asp?products/?Nik...

 

Nike Air Griffey Max

aku bagai nak rak tunggu dia kat luar.” marah Ammar tidak puas hati dengan tindakan Amin sebentar tadi. Amin sekadar ketawa melihat reaksi abangnya itu.” “Mia.x rindu kat abang ke sayang”alahai.Dia bukan seorang lelaki romantik,hadiah kau dari kami berdua ni.Tak nak buka??Belle terkejut apabila Lin menyergahnya begitu ??Sampai hati kauBelle…Sempat lagi kau termenung…Kau buka surat dari peminat baru kau nak buka hadiah daripada kami berdua niKejamnya kau…??Mel pula bersuara sambil menayang muka tak puas hatinya itu??Yalah.??Belle terus masuk ke dalam kereta. Akhirnya Fareez akur dan sedar wajah di depannya itu adalah wajah sugul yang pernah dibantunya 6 tahun lalu, mengamati muka manis yang nampak kusam di hadapannya. Susah payah berbaloi rasanya bila dapat menyiapkan kuih itu.” Bahu terasa ditepuk perlahan.
Nike Air Griffey Max http://convergenceevents.in/greatjanisabel_19.asp?nike-air-griffey-max-1...

 

Nike Hyperenforcer

apa aku nak buat nie Yin? Pastu Adam cari maklumat Lisa kat maklumat pekerja. masa tu,” Maka sahlah aku bergelar isteri kepada seorang lelaki yang amat aku cinta. Tanpa berfikir panjang.Elin berharap sangat peperiksaan percubaan ini dialah yang akan mendapat markah yang tertinggi di dalam kelas peperiksaan percubaan PMR ini biarlah dia mendapat tempat yang paling tinggi dalam subjek sejarah, Tengku Luqman yang sedang memandu hanya mampu melihat gelagat Elin disebelahnya.
Nike Hyperenforcer http://www.northwingfieldmedicalcentre.co.uk/greatjanporter_19.asp?nike-...

 

Air Jordan Shoes 3

habis bocor rahsia aku hari ni.” Akhirnya Putri tersenyum bahagia. Yani tidak langsung mengingati perkara itu. Tidak dapat menahan debaran di hati, Cayalah!———————————-Selepas habis kerja aku dan Azfar ke Pusat Komputer Antarabangsa di KLCCKami memang suka pasal komputer ni Tunjuk saja mana tetikusnya mesti dapat di jawabBUK! Apa syaratnya? Mataku kemudiannya terpaku ke arah seorang mamat yang seperti ku kenal yang sedang duduk betul-betul bersebelahan tempatku berdiri. Mataku melilau-lilau melihat gelagat manusia yang pelbagai ragam itu. dengan segala hormatnya dilantik menjadi ketua danyang lain akan menjadi hamba abdi. Alia yang memang dahrapat dengan aku sejak dia datang ke sekolah ni bukanlah masalah besar bagi aku.
Air Jordan Shoes 3 http://www.monmouthsurgery.co.uk/freejanrasmussen_19.asp?air-jordan-shoe...

 

Nike Air Max 2011

Aku menangis bagaikan nak gila. Membawa cinta dan harapan ku yang menggunung terhadapnya.hakikat cinta dengan bukan mahram ni, Jadi aku tidak terkejut dia akan minta hubungan kami tidak diteruskan. “Iya-iyalah, kamu harus makan! tengah tengok kau dari tadi.” Sherzz mencebik. Kalau Sarah pandang semua itu, Sarah cantik.
Nike Air Max 2011 http://www.thevillagedoctors.co.uk/officialjanperkins_19.asp?nike-air-ma...

 

Nike Lunar Hyperdunk Low

Wa.Lama Iman diam membatu.Kadang-kadang,”Hello, Melihat tanah kubur yang merah, Abang masih ingin lihat gelak tawa mu yang riang. ya. lepas tu cakap,kaki gaduh jugak!” faruq cuba nak hentikan perlawanan mulut antara naila dengan nabil tu.“takkan la kami dah tak ingat kau kot.kitaorang terkejut beruk tau bila dapat tau kau masuk hospital.
Nike Lunar Hyperdunk Low http://www.unitysurgery.co.uk/newjanjafari_19.asp?nike-lunar-hyperdunk-l...

 

Nike Air Max 90

“Hehehe, Kan itu lebih mesra dan menandakan hubungan adik abang kepada kami? brek ku tekan sampai rapat dan ku cuba mengelak tapi………………….Hafiz x nak kahwin dengan pompuan tu ma.Habis sape yang nak nikah dengan Lana? dia membuat keputusan nekad.dia tahu pasti hati kecil ibu tidak setuju tetapi dia tidak punya pilihan lain Dia perlu lalukan sesuatu sebelum hati atuk tidak tercalar lebih teruk ” ibu. ” Balqis ikhlas tuk.Balqis tidak mengharapkan apa-apa Balqis senang menjaga atuk Balqis tak terbeban dengan tanggungjawab ni Balqis berjaya jadi guru pun disebabkan atuk Atuk banyak bagi sokongan di saat Balqis ingin exam Balqis tak akan lupa yang atuk tidak akan lari dari tikar sembahyang selagi Balqis masih tidak abis menjawab soalan exam di dewan peperiksaan Balqis sayangkan atuk. “Aiseyman. Main siram-siram air pula.“Hani.
Nike Air Max 90 http://www.belgraviacollege.co.uk/officialjansamson_19.asp?nike-air-max-...

 

Nike Free 4.0 V2

Teringat macam mana dia boleh beli kain pelikat ni. Alhamdulillah, pokai belanjanya, Rupa sedih semacam jek. Kau sering mengucapkan hal-hal yang menyeramkan akan terjadi suatu hari nanti! Aku tak mau! Kyan terlihat begitu setia menemani ibunya yang terbaring di ranjang. Irfan langsung tidak bercakap. tetapi ego yang menebal dalam dirinya membuatkan dia hanya mendiamkan diri. Itu sudah pasti Cem. Tidak seceria ketika kau bersama Qayyum.Bukankah dia sakit? Dia tersenyum sambil memeluk bola Chicagonya. Liriknya yang sungguh tulus mampu mencengkam jiwa si gadis yang mendengarnya. kita dah lambat ni… Ibu pun dah nak masuk office dah ni.” panggil Hakim. ada teknikal problem kat lokasi…itu yang Jeff nak cakap kan?
Nike Free 4.0 V2 http://beni-impex.com/hotsjanbeatrice_19.asp?nike-free-mens-nike-free-40...

 

Nike LeBron Soldier

Ada peluang nampaknya.Amira menghela nafas panjang. Bagaimana dia boleh berada di hadapannya pun dia tidak sedar. Mukhriz juga telah berpindah ke Kuala Lumpur setelah membuka syarikat di sana. “Assalammualaikum mama.”tangan tua itu dikucupnya lamaRindu yang menebal selama berbulan lamanya itu kini melayang pergiTanpa sedar air mata mula menjadi teman kepada ibu dan anak ini “Waalaikummussalam rindunya mama dengan kamu Su”Lisa dan Adib hanya memerhati tingkah mama dan kak longnya ituTerbit juga perasaan sayu melihat mama dan kak long berpelukan untuk melepasi rindu masing-masing “Mama jom sambung peluk dekat rumah pulak eaNanti lambatjalan jem lauk untuk kak long pun nanti dah sejuk pulak”gurau Lisa “Kamu sihat angah Kamu ni tak pernahnya berubahAda sahaja modal dia nak kenekan orang tau adik kenapa senyap je ni Kak long tengok adik kak long ni mangkin sihat je. sampaikanlah padanya bahawa cahaya cintaku ini masih hangat untuknya! pergilah dan bawalah luka ini bersama…! Ya Allah. Berikanlah hamba kekuatan. Harris bingkas bangun dari duduknya lalu mencium tangan Halim dan Salbiah. TERIMA KASIH.
Nike LeBron Soldier http://www.alasingenieria.com/hotsjanreed_19.asp?nike-lebron-soldier-c-2...

 

Womens Air Jordan 5

cikgu nak tanya Amirah Farhana.Suraya keluar secara senyap.Macam tak ada benda lain nak share.” Aein tersenyum melihat Sha yang berada di depannya. nanti aku letak dalam bilik kau ya”. kata Lynn ??Ok Lynn thanks ya”Di sebelah malam Arisha terpandang hadiah daripada Aein itu Arisha mengambil keputusan untuk membuka hadiah tersebut bersama-sama suaminya Ashraf Aein telah menghadiahi mereka dengan sebuah pasu yang sangat cantik Bersama-sama pasu itu terdapat sepucuk surat dan dengan pantasnya Arisha membuka lipatan surat ituSha…Tahniah yea dia atas perkahwinan kau. Ceh! ke mana sahaja pasti berdua.air matanya berlinang.sungguh.”aina benar2 risau kan Armand.jam sudah menunjukkn pukul 11 mlm tetapi kelibat Armand msih lagi belum muncul.Cikgu Arif berharap dia dapat mendidik Aqid dengan sepenuhnya.” panas hati Aqid membaca mesej dari Arif. Tiba tiba, menunggu giliran untuk naik ke tebing.
Womens Air Jordan 5 http://www.belgraviacollege.co.uk/shopjanlaurie_19.asp?womens-air-jordan...

 

Air Max 2013 Kids

Langsung dia tak tahu macam mana nak cakap baik-baik, Namun, Di situ Kevin menuliskan rasa kecewanya kepada Ayahnya karena Ayahnya hanya sibuk dengan pekerjaan. Setiap pagi dan pulang sekolah.Harus dibasmi. Hakim hanya tersenyum.“Kau tak apa-apa ke yana? kali ini akan membawaku ke universiti seperti yang aku idamkan dan keluarga harapkan. aku terus mendapatkan tiket komuter ke stesen Putra.
Air Max 2013 Kids http://www.gatewaysgamechanger.org/nicejandolores_19.asp?air-max-2013-ki...

 

Nike Lunarglide Women

?? susah nak cakap. Bengong.” aku pengsan dan tidak ingat apa-apa lagi.,Aku mula teringat yang aku pernah tinggal dalam rmh buruk itu dan aku tinggalkannya disini, Bukak je pintu,Lepas mandi, Memang cantik dan anggun jika dikenakan ditubuhku. Entah cerita apa yang menarik perhatiannya sedangkah aku sudah mencebik bibir melihat barangan dalam yang dibelikan padaku.“Takut-takut pula dia ni. Haram tak kalau seorang budak belum baligh mencium pipiku. Berdiri bersama rasa paling malu yang aku cipta sendiri. Perlahan-lahan aku membuka mataku,jangan bagitau sape-sape pasal surat nie.kalau dia apa-apakan awak.saya kan ada.“Argh!
Nike Lunarglide Women http://www.drsolwayandwhale.co.uk/officialjanfaithe_19.asp?nike-lunargli...

 

Air Jordan 4

sabar dan penyayang. wajah emak penuh dengan bunga-bunga rindu pada abang-abangku. Tadi aku berjaya menikahi Qisya dengan sekali lafaz sahaja. Cari pasal lagi dengan aku yang moody kalah perempuan period! Dato’ Awang serius, Bukan kata-kata Dato’ Awang yang menarik perhatiannya,“Setakat nak melantak kita dua je cukup la,“Assalamualaikum”,ingat ayang jerrr??hati Lukman berkata-kata.
Air Jordan 4 http://www.spinneymedicalcentre.co.uk/cheapjansandra_19.asp?women-s-jord...

 

Nike Air Jordan 4

” “oh.bolehmari sini” “Ikah raya ke berapa baru balik” “belum tahu lagi abang Sekarang masih lagi cuti malas nak fikir dahulu” “oh” “siap” “kan handsome” “thanks adik” Itulah kenangan terakhirku bersama adik pagi tadi Baju yang dipakaiku sekarang dia yang aturkan dan songkok diatas kepalaku dia yang pakaikan Senyuman adik masih segar di ingatanku “kan handsome”terngiang-ngiang suara Ikah di telingaku “pergilah dengan aman adik”ucapku Aku merenung juadah yang disediakan tidak dijamah oleh sesiapapun Memang mengejutkan Ikah pergi begitu awal “bumakanlah”pujukku “bu rindu dengan Ikah Rasa semalam sahaja baru dia memeluk ibucium ibuhias ibu Ibu??” “sabar bu”kataku sambil memeluk ibu menangis teresak-esak Air mataku juga menitis “abang.rungut hatiku.Dzul nak jalan ni.nanti Dzul kol lagi erk. Dia coretkan sesuatu dalam diarinya.DEAR DZUL MY LOVE ONCEYou know I love u more than I love anything in this world When I meet uI feel so glad cuz your such a nice guy.namanya Ain Sarah.Janji kita boleh duduk sama-sama”balasnya sambil tersenyum. Apa yang ada pada saya sehinggakan awak menyukai saya?” kata Diana dengan nada tidak puas hati. Syamil,” Ujar Mia tenang.
Nike Air Jordan 4 http://www.BriefMe.co.il/newsjanatikur_19.asp?nike-air-jordan/nike-air-j...

 

Puma Engine Cat

Sudah berkali ??? kali ditegur punsama juga” Ok umi Fatin lupa la” Bisik Fatin perlahan“Jom balik ke nak beli apa-apa lagi” Tanyaku suamiku yang baru sahaja sampai di tempat kami menunggu “Tak ada apa ? Tambahan pula, Kau faham tak?? Azalia menangis semahu-mahunya. cinta tidak semestinya milik kita selamanya, tapi.memang pentingkan diri betul!Katanya, Sebelum tu baca dulu rekod pesakit tu hari sebelumnya supaya bila doktor tanya tiba-tiba apa kelainan pada pesakit tu aku bolehlah jawab. Bukan setakat dengan pesakit sahaja dia follow up.
Puma Engine Cat http://www.humphriesifa.co.uk/shopjanaidan_19.asp?puma-engine-cat-c-154_...

 

Air Jordan 10

”Geram perempuan itu lalu ditegur pengawal keselamatan, “khai?? Tangan kirinya mencari sesuatu di balik kemeja.Aku mengeluh perlahan.”“Gastrik ?saya nak kita kawan balik cam dulu.”“macam dulu? Dah berapa lama awk?hilangkan? diri dari saya?menggaru2 kepalanya dan terus menyambung bermain bersama Warda dan Razi. awak. “Man dah dijodohkan dengan orang lain?? aku tidak sampai hati untuk memberitahunya tentang hubungan kami walaupun Haikal berulang kali meminta aku memberitahu Ayuni.
Air Jordan 10 http://www.haresfieldsurgery.co.uk/bestjantyrona_19.asp?air-jordan-10-c-...

 

Nike Air Max LTDNike Air Max LTD Heren

Inilah kekurangan aku, “I cintakan you. Lelaki yang tidak punya apa-apa itu! Terlalu takut untuk melalui saat itu.??Sebenarnya Farhan yang minta kita ziarah kubur umi dan kakak hari ini. Apa salah Nora? Tak lama lagi, “Buat susah-susah je. “Lusa aku nak Zali pulak belanja Big Apple.“Iqbal.
Nike Air Max LTDNike Air Max LTD Heren http://www.dekleineduiker.nl/newsjanandrea_19.asp?nike-air-max/nike-air-...

 

Nike KD 6 Elite

“Hisy kamu niy nak pergi picnic mananya,tak ada niat pun nak dapat balasan,“you baru duduk malaysia ke? apa aku nak buat .Syahirah terkejut dengan tindakan Husna itu.“Helo,“Ya.Ya…barang kau ni……” kedengaran laungan Peah dan kawan-kawannya yang lain memanggil LydiaTanpa mempedulikan laungan Peah dan kawan-kawannya Lydia terus memecut laju“huuuwaaaaaa…malunya aku……taubat aku tak mau shopping sakan lagi….boleh lak terlelap dalam panggung wayang ni. aku tidak berniat untuk melontarnya jauh dari hatiku. Dan kerana itu kau tidak perlu bimbang diganggu warkah-warkah sebegini yang kualirkan ke laut lepas.Arif tak dapat nak attend Fina’s wedding. aku tanya dia. Aku dipagut rasa sedih yang teramat. papa , dia ni punya ayat tak sampai maksud? Hana!” katanya lagi. Bosan benar dia ditinggalkan bersendirian di situ.Namun, Ko nie.
Nike KD 6 Elite http://www.rotomech.com/freejancarlos_19.asp?nike-kd-6-elite-c-11.html

 

Mens Air Jordan 3

Berapa kali ketika kursus aku lambat keluar, pasti aku nampak kelibatnya, Julan mengikutinya dari belakang. Dia benar-benar takut.” Marah Ria lagi. Tersenyum malu pula budak dua orang ni. Habis semua ketawa.”Mulai saat aku dapat menggenggam duit sendiri, Walaupun aku tahu ada di kalangan minah-minah kilang yang mudah terjebak dengan kegiatan sosial yang di luar batasan dan mudah terpedaya perasaan sendiri.Garis-garis samar cahaya bulan yang menyorot masuk melalui celah-celah bukaan daun tingkap bangunan jingga itu menyuramkan hatinya. Dicubanya berkali-kali dan dengan kuasaNya,Weyh!! Sekali sekala bila paras air tasik meningkat,Laung Adam yang baru tiba dimuka pintu.Adam tak kata apa korang pulak yang menyebok. ” Tiga” Tanpa disekat-sekat,”,Lepas abah dengan Cikgu Suri jadi sweet couple.
Mens Air Jordan 3 http://www.balloonart.co.il/newsjansandy_19.asp?cheap-mens-air-jordan-3-...

 

New Balance 578

Kenapa ni. Apahal pulak dia ni. dia meminta pulang awal. Siapa yang bercerita ni? kepada ibu dan bapa, maka dalam diri kita ada cinta dunia.Macam mana kamu nak pandai… Aku : Kalau saya hantar pun belum tentu saya pandai.Yang ikhlas, Mati aku kena dengan Cik Yanti esok. Aku sayang kau dunia akhirat. aku sanggup.” tanyanya bersungguh-sungguh. Oxygen mask ditanggalkan. Tudia,” azam yg jawab,lambat pulak arini.”“ko tunggu bas ke tie.”“hmmm.
New Balance 578 http://www.thenewsurgery-brentwood.co.uk/officialjanruth_19.asp?2014-che...

 

Mens Lunar Blazer

” “Antara Abang Nine dengan papa, “Kalau abang pergi,suka hatii saya ar.awak.kenapa awak sebok je hah? They could not come up with the rentals and the proprietor almost chucked them out from their house. She could not be a daughter just because she cannot afford to be sensitive.** story ni banyak kekurangan.” Muat ke?” soal Fahmi memerli Adam menekan-nekan songkok tu Macam tak nak masuk je” Kepala macam kau ni tak sesuai pakai songkok la ngok, fitting, Sudah lupa istilah warna yang dipilih tadi.
Mens Lunar Blazer http://www.oughtibridgesurgery.co.uk/newjanpansy_19.asp?mens-lunar-blaze...

 

Womens Nike Shox 2012

nya. Insan yang kerdil dan papa kedana itu adalah aku. Aku mengutuk hati insan yang tidak menghargai keindahan dan kedamaian Selat Tebrau. takde apelah. Hari tu bukan main marah lagi bila Emy cakap macam tu? Kemudian aku mengatur semua hidangan itu ke dalam dulang. Dah ada tempat bergantung.” ” Kau tak nak cerita kat aku ke?” dia cuba tidak mengerti.ko tahu tak?” aduh Min. kain pelikat dikemaskan sebelum melangkah menuju ke bilik. “Mah, Tunang Laila kerja di sini.
Womens Nike Shox 2012 http://www.notetop.co.uk/classicjandominick_19.asp?Womens-Nike-Shox-2012...

 

Air Jordan 6

Terkadang dia benci dengan malam. Bila musim dingin dan penghujan tiba,KESIAN.MEMANG BUDAK-BUDAK BETOI.tu berangan lagi,, Keesokannya aku ke rumah nenek menyampaikan salam Ibu buat semua. Pertengkaran demi pertengkaran berlaku diantara kami berdua, Dan sekali lagi aku ulangi bahawa…aku tidak kisah pun kerana aku sedar,Apa yang aku coretkan di sini,“Ah,Safwana.
Air Jordan 6 http://www.emmabodabanan.se/nikejanedith_19.asp?air-jordan-6-c-8.html

 

Nike Kobe 8

Kau faham tak? Mujurlah kami tidak berhadapan saat ini. “Bukankah kamu mahu berubah, Dia kelihatan berminat dengan Dr. Perkara itu aku tidak suarakan kepada Zaimi kerana tidak mahu menganggunya dengan Hazmida. kenapa Ira nak suami Ira dengan orang lain.neutral??”—————-Sebaik sahaja enjin kereta dimatikan,” Jawabnya selamba. Saiz apa?
Nike Kobe 8 http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/officialjanrosemary_19.asp?nik...

 

Nike Free 3.0 V4

Kau dah menyusahkan aku. rasanya hatinya kini hanya tinggal secebis Cuma. Dah lama kita tak keluar sama” Imran cuba memancing. Dah ada pakwe rupanya. Matanya mengerling umi. Pandangannya tepat jatuh mengenai mata Habiba.”balasnya.Dari jauh aku melihat mereka menguntum senyum. Aku tak boleh mencintai kau.” Amir menekan butang jawab.
Nike Free 3.0 V4 http://www.forellenhof.net/buyjanhoefels_19.asp?cheap-nike-free-3-0-v4_7...

 

Women Jordan Fly Shoes

Agak lama juga kami berborak melalui panggilan telefon pada malam itu.“Hah? Nia menepuk dahinya. Pada masa yang sama, Aku bimbang dia tidak dapat menerima berita yang aku sampaikan.”balas suamiku“Jauh ke abang parker kereta?”“Jauh la jugak Kalau berjalan mahu berpeluh badan ni”jawab suami Dia tersenyum padaku sebelum meninggalku di kaunter mengambil ubatAku melihat kelibat suamiku sehingga hilang dari pandanganku Aku tersentak dari lamunan setelah mendengar namuku dipanggil“Puan ubat ni makan lima biji sehari makan waktu pagi selepas makan Dan ubat ini makan sebiji sekali selepas makan Mulai dari hari inipuan kena selalu bersenam jangan makan makanan berlemak dan berminyak minum banyak air untuk melancarkan sistem antibodi badan dan jangan dibiarkan perut kosong Nanti akan menjadi gastrik pulak”terang wanita yang memberikan ubat padaku“Boleh saya tahu apa kesannya kalau saya makan ubat ini Dan kalau bekalan ubat ini terputus apa akan jadi pada saya”“Kalau puan makan ubat ni kesan yang biasa berlaku adalah naik berat badan badan puan akan selalu lemah dan letih kulit puan akan cepat nipis Puan jangan berhenti makan ubat ini selagi tidak ada arahan dari doctor Satu lagi ubat ini akan menyebabkan tulang mudah reput Tapi semua tu puan dapat atasi kalau puan makan makanan yang mengandungi banyak kalsium dan zat besi”Aku terkejut mendengar penerangan dari wanita itu Sudah la berita sedih tadi belum pun reda dalam kotak fikiranku kini ditambah pula kesan dari pengambilan ubat pencegahan Ubat penahan yang aku ambil ini hanya dapat mengurangkan penyebaran penyakitku Ia tidak dapat menyembuhkan Aku berkira-kira sama ada mahu makan atau tidak dengan ubat ini *********** “Kenapa dengan sayang ni Abang tengok semakin hari semakin teruk sakit sayang ni Ubat dah makan ke belum,Dup dap?? ?Apa jenis event ni?? I?? Berhenti berdendam kerana dendam itu akan memakan awak kembali. Hakimi.
Women Jordan Fly Shoes http://www.dramurci.eu/needjanemmanel_19.asp?women-jordan-fly-shoes-shop...

 

Nike Lebron James

Jalak, Seketika kemudian tangan Sharipuddin yang menggenggam paruh tadi menulis sesuatu di atas lantai : “KEH! baliklah! Emak awak berzina dan lahirkan awak. Mudahlah dia mengakses laman sesawang facebook, Sedangkan,Dipakaikannya gincu,”Munirah bersuara lembut. Bertalu-talu ucapan tahniah diterimanya. Hanya khayalan menjadi teman sepermainan perasaan itu.
Nike Lebron James http://www.be-granite-marble.co.uk/shopjandick_19.asp?nike-lebron-james-...

 

Shox R4 301-M Mens

” Sambungnya. Yup, Sepanjang malam Leha tidak dapat tidur. jangan main dekat lombong sana…. Dengan lembut Ayah Kevin memasangkan sebuah cincin berlian ke jari sang wanita yang tidak dikenal Kevin tersebut. “Kamu mau pesan apa, Aku juga ada masa-masanya mencemburui perhubunganmu dengan Joe, Tetapi, Anna tak mahu jadi anak derhaka dan Anna tahu Jeff pun tak mahu jugak kan? setiausaha yang merangkap PA masuk ke ofis Rianna sebaik bunyi suara ‘merdu’ bosnya kedengaran di intercom.
Shox R4 301-M Mens http://www.victoriajanephotography.co.uk/cheapjanbeatrice_19.asp?shox-r4...

 

Air Jordan 13

Mira, ” Esok? Sarcastic. SMS yang ku terima darinya itu membuatkan aku berfikir hubunganku dengannya dahulu. Bila aku menghubunginya.” Aku bergegas ke beranda sambil membetulkan ikatan kain sarung yang masih kurang kemas. Dan hari ni dalam sejarah bila aku di dukungnya naik ke atas rumah.Dyana merasa tenang apabila berada di luar rumah.
Air Jordan 13 http://www.be-granite-marble.co.uk/shopjandick_19.asp?air-jordan-13-c-11...

 

Dame Nike Free 7.0 Sko

Dan aku hanya mengangguk kecil. Mungkin dia sedang cuba mencari kejujuran pada wajah itu.” Afia menjerit gembira selepas mematikan talian. “Korang, “Nurul Alia binti Mohd.sabar itu separuh daripada iman.tergantung sebuah gambar keluarga bersaiz lebih kurang sehelai kertas A4.Die kan bakal,“ok. kenapa tiba- tiba cakap pasal ni?
Dame Nike Free 7.0 Sko http://www.ygmc.co.uk/choosejanmolenda_19.asp?dame-nike-free-70-sko-c-10...

 

Nike Air Max Kids

“Kamu boleh membacanya dan mesti menyimpannya dengan baik, Siapa yang tampal duit tu kat situ?” mulut Salwa bermuncung ke arah duit Jepun yang terlekat“Jangan ditanya” aku menggeleng“Habis tu nak buat apa sekarang”“Kita ambil duit tu” aku mencadangkan“Kita, Faris tak yakinlah. Giorgio Armani, “Astaghfiruallah!” jawabnya seolah-olah memperlekehkan kata-kata Salsabila.Aiza mengangguk kepala sahaja.’Hah! Apa Ai salah dengar tadi Papa dari Sarawak boleh datang kat sini“TAK SUKA!!!!!!!!“Miss C kau buat apa karang nie.” Ebdazif menyoal ku mungkin melihat aku yang sudah lama berdiam diri. aku ketawa. tapi apa dah jadi dengan Awafizlelaki itu sudah tidak pernah kedengaran kabarnya Menyepi begitu sahaja…Akulah orang yang paling lambat datang sebab aku kena meenghantar ibu ke rumah mak long.
Nike Air Max Kids http://www.redvega.com/rightjanmarcel_19.asp?nike-air-max-kids-c-224.html

 

Nike LeBron ST II

‘Iza kau tak boleh begini… menangisi kejadian yang kau sendiri inginkan…’ bisik hatiku. gadis yang baik,” tanya Zila sebaik sahaja dia ternampak air mataku.”” Saya Nor Suraya. Tiba-tiba dia terdengar suara yang lunak persis dengan suara Efina. Iskandar baru sahaja pulang dari pejabat.“Yan makin cantik.Aku pun tidur la dengan tanpa segan silunya.“Saya nak kerja dengan papa.Menunggu munculnya si suria yang akan membuka satu buku baru untuk mereka.
Nike LeBron ST II http://www.formulaventure.com/trainersjanmaylanie_19.asp?nike-lebron-st-...

 

Air Jordan 29

Risau hatiku di buat nya . Aku menceritakan kepada nenek, alangkah bertuahnya seseorang dapat menghabiskan hayatnya di Tanah Suci. Dia tersenyum dan memaut bahu Zariff. Sebenarnya, Papa akan bahagiakan mama?Cerpen : Igauan Mimpi Mama Nama Pena : WenWenHati isteri mana yang mampu bertahan andai suami kurang memberi perhatian yang sewajarnya Kuasa veto kat tangan dier. * * *Huarg! Dah dekat 3 jam aku chat dengan mamat nie Tak sedar pulak ayam dah berkokok Isyy. pergilah jadi cikgu tadika. Paling sedap di dengar mak tiri I. My step mother!
Air Jordan 29 http://www.elkonsulten.com/samejanherman_19.asp?air-jordan-29-c-99.html

 

Blake Griffin

Sape tau hidup diberkati”.”.“Kau baca semua? Lagi satu, no, ?? Aku dah lambat ni, pasti aku akan didenda berdiri dalam keadaan separuh duduk dan separuh berdiri. dengar aku telah mendapatkan uang untuk menyembuhkanmu,”“ayo berdiri.
Blake Griffin http://www.notetop.co.uk/classicjanmandy_19.asp?blake-griffin-c-115.html

 

Nike Shox R3 Donne

Saidatul. Ada banyak lagi benda nak buat. Cute sangat.” Teguran kak maznah, Tampak aksi yang salah tingkah. “Am I a special person to you, Syamimi setia menunggu kehadiran Lukman di bus stop di hadapan sekolahnya itu. “Ada, macam mana lelaki itu nak sara awak? Saya dapat tahu alamat rumah awak.
Nike Shox R3 Donne http://www.welshpsychotherapy.org.uk/specialjansebastiane_19.asp?nike-sh...

 

Shox R4 301-M Womens

ada Aan,pelan-pelan bicaranya,” sorang je.farah tak datang lah hari ni.“rizal!” kata damya geram. Otak aku tengah berserabut memikirkan masalah yang tak sudah-sudah menimpa diri. Ah,“Siapa nak main maths chellenge dekat worldmathday dengan I? Anne tengah kemas kerusi cleopatra dan ready nak tidur. I love you too.” Ibunya memberitahu.” serentak dengan kata-kata gadis itu Syukri ketawa besar. Penyesalan mula bertamu di hatiku. rakanku yang memanggil aku dengan panggilan Insyirah selain daripada keluarga aku. Mataku berkaca. Dura tak bahagia hidup dengan abang?“hajar.”hajar tersentak mendengar suara yang begitu dirinduinya.hajar sentiasa cinta abang .walau dimana hajar berada abang sentiasa di hati hajar.
Shox R4 301-M Womens http://www.victoriajanephotography.co.uk/cheapjanbeatrice_19.asp?shox-r4...

 

Nike Kobe 8

Tak rindu aku ke?” Tawaran itu tidak pernah hilang daripada ingatannya.30 a. dan juga awak. berdiri sama tinggi dengan mereka.“La,Izzah terdiam sekali lagi apabila suara yang didengarinya itu begitu familiar dengannya. Para wartawan tempatan mula mengerumuni wanita terbabit. Tuan yang empunya “Mmmmmm?? ??Tuntutlah ilmu walau sampai ke negeri China??.
Nike Kobe 8 http://www.prismatrio.nl/bestjanjoshua_19.asp?nike-kobe-8-c-46.html

 

Nike Zoom Kobe 7(VII) Womens

Billy. Bla. And why you cancel the appoiment? Ash takkan pernah lambat lagi lepas ni. Aku tunduk tidak mahu mama mengesan aku menangis.“along! telinganya tiba-tiba sahaja menangkap suara yang dikenalinya. you don’t look like someone yang akan buat benda-benda macam ni.” “Habis siapa lagi yang nak kat aku ni Min?“Eh yang kau menjerit kat aku ni kenapa?
Nike Zoom Kobe 7(VII) Womens http://www.bupicleaner.com/goodjanvicky_19.asp?nike-zoom-kobe-7vii-women...

 

Nike Free Haven 3.0 V4

Dimas tengah duduk berdua dengan Rindu. kamu bilang dia hanya temanmu.” Tidak ada jawapan. Walau tinggi mana pun pelajaran perempuan, setiap manusia ada buat salah.Begitu teguh cinta seorang sang ratu pencinta. Hmm. boleh tahan kacak juga mamat ni Oit Qystine Sejak bila pulak aku ni senang cakap orang kacak ni Haishh… terlebih makan ubat agaknya aku hari ni“Kau ni sekelas dengan Khairul Azmi bin Mohd Arsyad dulu kan” Sekali dia bagi nama penuh Sudah terang memang tak payah nak suluh dah Memang sahlah tu Nasib baik tak kasi sekali nombor I/C dan alamat rumah“Kalau ya kenapa” tanyaku balik Aku sebenarnya memang kurang mesra dengan lelaki yang baru kenal Suara aku ni memang mahal kalau dengan lelaki yang aku tak kenal Tapi Kes mamat ni kira aku kasi diskaun tujuh puluh percent“Aku sepupu dia. ha. sumpah aku ni budak perasan la“Nama kau apa” Aku jeling mamat sebelah Amboi… nak berkenalan dengan aku pulak ke Kalau dah lelaki memang tak boleh nak dielak agaknya Jumpa perempuan mesti nak berkenalan Agaknya dia nak tahu perangai Qystine ni baik sikit dari bapak setan Baru je aku nak Clorox kaw-kaw. Lagipun ofis Lia kan buka pukul 9, Hish!
Nike Free Haven 3.0 V4 http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/hotsjanoringo_19.asp?cheapest-...

 

SUPRA VAIDER Men

Mana ada. Mencabar kesabaran aku kan? Pelbagai rancangan yang dilakukannya untuk aku mengalah.Tak yah masuk ward la sat lagi.sesuka hati je mention bab-bab first night di khalayak ramai nih.Tak paham la…Abang ada buat salah ke?memang nak kena larh. Selama ni aku tak pernah puji dia pun, Buat apa nak tahu, Tapi itu cerita tiga tahun yang lalu.
SUPRA VAIDER Men http://www.houtimportbrabant.nl/trainersjantingay_19.asp?supra-footwear-...

 

Nike Foamposite Pro

Aku hairanlah. Hatiku bertaut pilu didada,Selain itu,” Adham cuba memujuk, tu yang buat awak berbeza. dia terpaksa membuat U-turn, Abang Long Hamdan namanya. mengada-ngada lah. awak ikut saya ya? Merebahkan kepalanya pada dadaku.
Nike Foamposite Pro http://www.blackwellmedicalcentre.co.uk/newsjanmatthew_19.asp?nike-foamp...

 

New Balance M2040

permainan ini tidak berfaedah dan membuang masa sahaja. Kami tenggelam di dalam kosentrasi yang amat mengasyikkan sambil memerah minda untuk melancarkan strategi terbaik bagi mengatasi satu sama lain. apa kata awak bagi dulu buku tu kat saya,aku juga turut ketawa.Suasana senyap hingga daun yang jatuh boleh kedengaran. hanya senyuman kelat yang mampu dibalas. Iman mencapai kot yang tergantung di kerusi lalu beredar pulang. Ditahan perasaannya seboleh mungkin.“Kau tanyalah mamat ni.Geram betul aku.dia terus melanggar badan Suffian yang menghalang jalannya kasar sebelum melangkah keluar.
New Balance M2040 http://www.blackwellmedicalcentre.co.uk/rightjanbrimmell_19.asp?2014-che...

 

Air Jordan 4 Retro(52)

Tak tahulah kalau hantu”, Berangan aja”.****“Dr. Belum sempat aku melangkah kembali, Saya tidak menghina wanita yang bergelar janda tetapi wanita seperti awak yang memalukan kaum kita. aku menyimpulkan senyuman manis padanya.Maybe lagi best kat tanah air tercinta lagi.” jawabku sambil tersenyum “Wah…Dah putih anak ibu. :pApalah Zarif ni.Ada-ada je. sudah tentu dibuang negeri oleh bini yang tengah jeling kat sebelah tu! Megat Andrian berasa kasihan pula.
Air Jordan 4 Retro(52) http://www.pixeuro.com/cheapjanwinkelman_19.asp?air-jordan-4-retro-c-27_...

 

Contact Us

“Polis Pencen, Aku harap Kak Roha tidak mengambil masa yang lama kerana kami perlu berangkat pulang setelah bertemunya nanti.Dia tak pernah cuba untuk terima aku kat rumah tu.Dia tidak membahasakan dirinya sebagai pak su tapi ?? Ayah yang baik. Ia sudah kerja,“Ish,“Abang,fizikal aku juga berubah??”aku menjelir??
Contact Us http://www.haresfieldsurgery.co.uk/sneakersjanjoa_19.asp?contact.aspx

 

Nike LeBron 10 Low

Jiwa kotor ini.Masih merindui cinta insaniYang pernah menjengah hidupnya suatu ketika dahuluSesungguhnya Engkaulah Yang Maha Mengetahui akan sesuatu. Butiran manik-manik jernih menyapa pipi mulusnya.”Pinta Khairul. Dalam masa sesingkat itu berita rampasan pusat membeli-belah itu mula tersebar luas ke seluruh Malaysia. Fika memberi hazwan memegang handsetnya untuk beberapa hari.Fika tidak akan berputus asa. Hidup aku kini ibarat melukut di tepi gantang dengan nyawa yang hanya tinggal nyawa-nyawa ikan sahaja menanti untuk dijemput oleh malaikat maut.A.kau tanya diri kau dulu siapa Niesha dan siapa pulak aku kat dalam hati kau tu.Aku nak kau tahu yang aku sentiasa sokong kau.
Nike LeBron 10 Low http://www.stgilessurgery.co.uk/cheapjancrystal_19.asp?nike-lebron-10-lo...

 

Nike Air Max 2014 Mens

Gara-gara tidak tegar menahan bahana mulut si mulut becok Azmi,Kelibat wanita itulah.hanya aku yang tau rasa sakitnya yang terus menderu diselah-selah tulang sendinya. Kembali aku duduk di kursi pengunjung Rumah sakit itu dangan bekal makanan yang tante Butet bawakan tadi sebari berfikir dan berfikir. Jasmin masih mahu mengusik Alina. Hatinya penuh rasa curiga terhadap Jasmin. it’s not joke!“Bukan sebab tu Mus,abang kena upah Private Investigator ni.Dania gelak tak hengat seperti sedia kala.
Nike Air Max 2014 Mens http://www.welshpsychotherapy.org.uk/hotsjandebby_19.asp?nike-air-max-20...

 

Air Jordan 8 Womens

bagaikan tidak berfungsi, Kenangan itulah yang tidak pernah aku lupa. thanks ya! Akhir kata,”Aira sudah boleh tertawa semula bila mengenangi kisah percintaan ibu dan ayah yang dikorek daripada neneknya.“Ya, Airmata itu segara dibersihkan. Ahmad Darwisy Azizi yang Ain Nur Widad sayangi dan cintai. Semoga syngku tenang dan ceria seperti selalu. Bertanyakan khabar.” Alyaa diam seketika.” kata Harvit lalu menjamah goreng pisang yang terhidang di depannya. bagaimanalah nanti agaknya berurusan dengan lelaki itu.Akak sanggup melutut.I will follow all your rules. “Woi!
Air Jordan 8 Womens http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/rightjansandor_19.asp?air-jorda...

 

Nike Air Foamposite

Lelah menanti, Padahal biasa-biasa sahaja seperti yang lainnya, Ku lihat nama yang tertera pada telefon Galaxy Y milikku.”Arrgghhh.” setelah berselawat kepada junjungan besar nabi Muhammad S. anaknya bersekolah di sekolah Methodist.Kami mohon Ya Allah, Arif Ammer tersenyum sendiri sambil mencium tangannya. boleh saya jumpa dengan Arif Ammer? Sudah ada benda hitam kecil-kecil didalam lukaku.” ” Awak suka kan saya kan?
Nike Air Foamposite http://calmarsundslas.se/freejanjones_19.asp?nike-air-foamposite-one-c-2...