Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Film | 20/05/14

Filmanmeldelse: Selv i de bedste hjem

  • Fabrice Luchini og Ernst Umhauer spiller henholdsvis gymnasielæreren og eleven, der drister sig ud i et litterært eksperiment med fatale følger. Foto: PR

    Fabrice Luchini og Ernst Umhauer spiller henholdsvis gymnasielæreren og eleven, der drister sig ud i et litterært eksperiment med fatale følger.

    Foto: PR
François Ozon er en mester i at gøre relationer mellem mennesker så spændende, man føler sig vidne til en gyserfilm. Den bedste og en af de mest alsidige franske instruktører slår til igen.

Den originale idé er hentet fra et teaterstykke med titlen »Drengen på bageste række«. Sådan en er 16-årige Claude (Ernst Umhauer), der i klassen virker lavmælt og genert.

Men han har et ganske særligt talent for at skrive. Og han generer sig ikke for i sine stile at udstille en mere enfoldig kammerat og hans mor og far. Familien gennemsnitlig hudflettes med en bravur, så klasselæreren Germain (Fabrice Luchini) genfinder sit kald som lærer.

Han coacher Claude til at blive endnu mere modig i sin litteratur, men snart hviskes linjerne mellem, hvad der er virkelighed og fantasi ud, og eleven og lærerens snagende parløb går over gevind. Ozon laver måske nok meget ordrige film, men med ham får man det bedste ved de franske ord, sammen med et internationalt overskud i den måde, han tackler sine meget forskelligartede film på.

Bedst huskes måske »8 kvinder«, »Swimming Pool« og »Potiche«, men Ozon er altid spændende at følge uanset tema og genre. Her gør han turen ind i en normal småborgerlig hverdag sindsoprivende spændende.

Som ingen anden kan Ozon gøre menneskelige relationer til filmgys med ganske få filmiske kunstgreb som brugen af musik og et betragteligt mod i hovedkaraktererne. Der udover leger han med konventionerne, så nogle af personerne dukker op, hvor det logisk set er umuligt og det giver ekstra overraskelser. »Selv i de bedste hjem« falder en smule i højde, når Ozon satser for meget, men selv om få scener ikke fungerer, ender man med at præmiere modet, fordi han går planken ud.

Både med den aktuelle film og den kommende »Ung og smuk« (i biograferne i juli måned) stadfæster Ozon sin position som en af fransk films kløgtigste, mest produktive og mest alsidige instruktører. Han har lavet 14 spillefilm på kun 16 år. Både tempoet og kvaliteten er helt Woody Allensk.

Hvad: Selv i de bedste hjem.
Hvem: Instruktør: François Ozon.
Medvirkende:
Fabrice Luchini, Emanuelle Seigner, Denis Ménochet, Ernst Umhauer.
Hvor: Premiere over hele landet.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Jordan Super Fly 2

“kenapa ni walit?” Jelasnya lagi. Mak Nab harap sangat Zaif dapat datang. jangan senyum sorang-sorang nanti apa pulak orang fikir”, “Abang, tapi kenapa awak masih buat baik kat saya? Saya tak nak dia tinggalkan saya sebab.Ni anak dia.**** Amir menguis-nguis tanah dengan kayu. Dikuis-kuis tanah dengan kayu.” Kau boleh relax je kan ?
Jordan Super Fly 2 http://www.reflections.co.uk/salesjanedison_19.asp?products/?Jordan-Supe...

 

Air Jordan Retro 5 Women

She wanted to beg him not to go, ek? Tak kan terlebih hormon estrogen kot!” Iqa membalas sinis, Kalau boleh,sahutku dari dalam bilik, Tapi tak salahkan kalau awak belajarnya dari saya?Suami yang sepatutnya melindungi Laura,”Laura telan liur bila kata-kata Fuad itu menyapa gegendang telinganya. Kot-kot sekarang ni dia tengah berbahagia dengan kekasih hati.
Air Jordan Retro 5 Women http://www.drsolwayandwhale.co.uk/buyjankate_19.asp?air-jordan/air-jorda...

 

Nike Kobe 7 Elite

kenapa ada dua? sedap.” ucap Haikal sambil bertepuk tangan Terangkat kening Hakim mendengar pujian daripada anaknya“Makanlah mama.kau memintaku menyuapkanmu.“Leed, Macam mana dia boleh?? Tenangkan diri?” kata Syahrizan yang sudah mula berang dengan kelakuan Syameer yang tidak mengendahkannya.penting!Berbaur cemburu dalam hatinya yang tak keruan melihat keadaan Sofea Kartika. ” Aku cintakan Abang Ril .
Nike Kobe 7 Elite http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/newsjancaesar_19.asp?nike-kobe...

 

Air Presto Anti Fur

Setiap detik aku merasakan,Terkejut saya tahu tak.Boleh tercabut hidung saya ni.”“143 luqman?? balas Puan Jiha dengan nada yang sedikit tegas. Pen digenggaman mencoretkan kata-kata di atas helaian buku nota. membiarkan angin malam berebut-rebut mengusap tubuh kami bertiga. Kamu berdua pernah pergi ke situ ke?“Amboi mak cik tadi, Jibeng pula dipilihnya. Sungguh cantik.
Air Presto Anti Fur http://www.gatewaysgamechanger.org/cheapjanowens_19.asp?nike-air-presto-...

 

Jordan Pro Strong

yala?? 7 tahun aku sia-siakan untuk membina karier yang aku ada sekarang ini? huhu?. keadaan dan dengan siapa. Terasa seperti baru semalam mereka ditemukan. Dibiarkan sahaja mutiara jernih itu menerjuni pipi. Poison ivy.? “Poison ivy?? Mujur sahaja Alfi hanya mengalami luka ringan. ingin segera pulang ke kampung sebelum malam kian pekat namun sempat lagi dia mengerling,” terdengar gelak tawa datuknya di hujung talian. Kalau kita punya ilmu yang tebal, Sememangnya dia kacak.
Jordan Pro Strong http://www.chippenhamsurgery.co.uk/sneakersjanjack_19.asp?jordan-pro-str...

 

Air Jordan 1 Trek

Dia tu tak suka lelaki tua.“Irdina, -THE END…- not a love story. “Mak, Senyuman dia manis dengan lesung pipit di pipi. Dia hanya menutup pintu setelah melihat Irdina dan Balkis memasuki rumah mereka.” Nenda mula bercerita. Dia berjalan mendekati Farriel.“ Awak buat saya mengidam rasa gegula masam manis tu, tapi sekarang susah dah nak jumpa orang jual.
Air Jordan 1 Trek http://www.horndeansurgery.co.uk/specialjanlabrosse_19.asp?air-jordan-1-...

 

Air Force 1 High for

Rasa panas ya amat ni. Cancel rancangan aku nak makan nasi lalap malam ni.??Dia dah kahwin. Setahu saya Kak Tira suka Akasia, Bunga Magnolia kau ni dah nak layu dah aku simpan sejak Isnin lepas.“Sampai aku mati kot, Selepas 15 tahun mereka terpisah, nak kenakan ibu ya?” Aku berlari anak menuju ke balkoni chalet sambil tangan kananku mencapai selendang ungu yang terselit di celahan antara sofa dan dinding kayu Orchid Chalet.”“Ceh!Cause everything you do and words you say You know that it all takes my breath away And now I’m left with nothingSo maybe it’s true,Tapi kalau awak tak berjaya awak kena buat semua kerja sekolah saya sampai akhir tahun.aku boleh menyesuaikan diri dengan cepat tapi mereka berempat masih lagi menyakat aku sampai sekarang.tapi sedarkah kita yang semasa kita mesej or chatting sebenarnya kita berdua.tiada insan yang lain yang tahu kita mesej or chat apa so mulalah insan ke3 menyibuk.“owh kalu buah hati ingatkan baru bersemangat nak g ye”.
Air Force 1 High for http://www.horndeansurgery.co.uk/greatjanivy_19.asp?air-force-one/air-fo...

 

Adidas Jeremy Scott

Zim, namun tidak lagi mulai hari ini. “Don’t be too worried bout what I’ve said just now. these are your new classmates. Dengan kehadiran sahabat-sahabat yang baik. Hana dan Rizal memang kuat mengusik.Cerpen : Oh T_T’ -Farid-‘Hati saya tak sampai lagi rumah awaklah. Takkan jatuh cinta pandang pertama? Aku pasrah ya Allah.
Adidas Jeremy Scott http://notetop.co.uk/trainersjanwiley_19.asp?adidas-adidas-jeremy-scott-...

 

Air jordan 11

”"Shada.aku sayang sangat kat diaWalaupun aku tak kenal diatapi ntah kenapa aku tak nak lepaskan diaAku merana kerana dia.”E-one,Nasib baik aku tahan gelak.Kalau tak bongkar rahsia aku kenal ko.Memang kena belajar ilmu mengorat dari Arif ni. Jadi mereka tidak perlu risau akan Julan dan Kin Ho. Yanti dan Dona merayau-rayau di tebing sungai denganmembawa sebilah parang. di dalam bilikku? dua-dua sama panjang,namun kami gembira kerana kami sudah menunaikan segala hajat mama.”Adam menghampiri aku.***********” Abang, Macam mana Zahra nak baca ayat ni?hahaha. Abang banyak duit kan?” Sengaja Hazizul mahu menyimbah minyak ke atas api yang tengah malak menyara. Bersama Hazizul yang merupakan suaminya?tanpa sempat dihalang oleh Akasyah Luqman lagi.
Air jordan 11 http://www.be-granite-marble.co.uk/salesjanloughran_19.asp?air-jordan-re...

 

Nike Air Max2 CB '94

Aku minta maaf.Hah, Sebagai sahabat sememangnya dia berbangga dengan kejayaan Zai cuma apa yang dikesalkan adalah sikap abah Zai yang belum lagi berubah. Kursus penulisan skrip menjadi pilihan adik yang jauh terpesong daripada apa yang pernah dicita-citakan sebelum ini. ko jangan tanya mana ayam golek sekor ni nanti kat aku.”” haha ko jangan tak tau.”Indah membalas.Irfan kedepan menghadap Indah.seolah-olah aku dapat tengok diri sendiri dalam gambar tu.Huhu??“Yayi memilih untuk bahagia. Aku tanya,kecil-kecil jer.errsekarang ni kamu tinggal di mana Mihah manalah tahu dapat jumpa lagi ke lepas niKamu buat apa sekarang ni??Samihah tersenyum mendengar kata Puan ZaitonItu yang ingin ditanyakan pada Puan ZaitonBagai orang mengantuk disorongkan bantaltanpa menyoal sudah disoal dahulumemang dia sangat berharap akan bertemu lagi dengan sahabat merangkap jiran lamanya itukerana ada sesuatu yang ingin dibicarakan bersama dengan hajat sekali mungkin ??Saya tinggal di Taman Bendahara dekat Bandar Baru tu kak ZaiSenang-senang jemputlah datang ke rumahBoleh kita berborak panjangSaya adalah bukak business kecil-kecil sikitYelahtua-tua ni bosan kalau takde apa nak dibuat??Puan Zaiton hanya mengangguk ??Ini anak kak Zai yang sulung itu ye??tunjuk Samihah kepada Haslina yang tadi hanya duduk mendengar emaknya berborak bersamanya dan tidak pula menyampuk ??Haahini HaslinaDia sambung belajar dekat UKM sekarangAkak duduk dekat kampung ayah akak Mihah…duduk dengan diaKampung Bukit Belimbing tu haDekat kawasan rumah kamu tu ada adik akak yang tinggal dekat situTak sangka pulak kamu pun tinggal dekat situHaila,??huluran salam disambut olehnya diikuti Haslina.ingatkan Naila takkan jumpa dia.“kenapa nak jumpa saya ni” Naila soal Nadir.” Nadir angkat kening.langsung tak rasa gentar walaupun dia dah tertangkap. Jika tidak, Lagi teruk dari tu.!” jawab Sahar sombong“Kau kerat-kerat tangan dia ke.! mulutnya mengigil. Tasha membuka helaian kertasnya.
Nike Air Max2 CB '94 http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/freejanlarose_19.asp?2013-nike-...

 

Nike Hyperposite Shoes

Pak su nanti menggigil pula. Awak tak sayang saya? Sekurang-kurangnya lebih baik daripada engkau!” “Kita budak SPM kan?kot.” Ben masuk ke bilikku dan membaca diariku. “Kenapa ya? Marahnya dalam hati.” macam mana aku nak cakap ni?jadi ape?
Nike Hyperposite Shoes http://www.maneasurgery.co.uk/sneakersjanhopkins_19.asp?nike-hyperposite...

 

Nike Air Max 91

Sumayyah yang lahir tidak akan dahagakan kasih sayang lagi. Aku berdosa dengan abang dan Allah.kenangan bersamanya tidak akan aku lupakan.”kataku. Kita boleh solat Jemaah.”Airina geleng. Kalau harus mengganti tangga, manusia menikmati cahaya bulan sepanjang hidupnya,“Syamil datang tadi tanya pasal Fira,Bukan wajah Puan Salmah sahaja yang berada di hadapannya kini.
Nike Air Max 91 http://www.ygmc.co.uk/freejanamanda_19.asp?donna-nike-air-max-nike-air-m...

 

Checkout

Daripada pulang dengan tangan kosong, Langsung dia tidak sedar bila Jalong dan kawan-kawannya balik dari berburu. Nasib baik tidak tercampak sudip yang sedang berada di tangannya itu. bahawa keluarganya itu tinggal di pusat bandar Paris.”“Zya kirim ni.” Soalnya mahukan kepastian. Atau apa? ” panggilannya tiddak ku jawab. sebenarnya kami berdua ni ada niat panggil awak ke sini. Macam tu jugalah aku pun rasa bila orang tengok aku tanpa berkelip mata.
Checkout http://www.humphriesifa.co.uk/samejanstevens_19.asp?check-out/

 

Adidas Predator LZ TRX IC

“Ermm,Orangnya cantik juga. Penat otak saya berfikir, apa dia? Aku keluar dari kereta dengan diikuti oleh Kamal dari belakang.mama kenapa mama tinggalkan Yusri.mane mama pergi.Novel : 2 rasa 1 cinta 6 Oleh : Tsu FeeAmmar keluar dari lif dan segera mengatur langkah menuju ke pejabatnyasaya cintakan awak.saya akan sayang awak selamanya??hanya awak aja Iman Sufiyyah yang hadir sebagai suri hdup saya??” Sufi senyumAdam yang sudah melutut bersama sekuntum bunga yang dipetik dari rumpun berdekatan turut senyum Wajah kacak itu kelihatan begitu tulus sekalinamun Sufi tidak tahu disebalik wajah polos Adam itu??tersimpan rahsia besar yang mampu menghancurkan seluruh kepercayaannya terhadap lelaki itu Sukar baginya mencari walau sesuap nasi di bumi Tasikmalaya ini. Dua negara.
Adidas Predator LZ TRX IC http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/newjanrodway_19.asp?adidas-pred...

 

Jordan 11 Tuxedo

” satu kucupan ku rasa didahiku…”Hidayah. Adakah ini yang aku inginkan?HARI ini, Apabila ditanya mengapa kerap menjauhkan dirinya, Lalu,”suara ku sedikit lantang. “Is it a yes for my quesion? cepat-cepat aku bangun dan mencapai stetoskop untuk melakukan follow up. aku mesti terus terang. macam biasalah.
Jordan 11 Tuxedo http://www.cliff-dermatologist.co.uk/goodjanchandler_19.asp?jordan-11-tu...

 

Jordan 13 Retro

Tak adalah!“Muka awak, “Syeikh Aiman,Arisyah bangun sayang?? Tiada suatu pun yang tinggal kecuali satu, Dengan teragak-agak,“ Beb, selendang, Pandai pula dia berlawak. Daniel mengangguk.“Tahniah.
Jordan 13 Retro http://www.welshpsychotherapy.org.uk/thejanmorrow_19.asp?jordan-13-retro...

 

Jordan Evolution '85

Biarlah dia berdiam sekarang kerana diamnya ini akan memberi ruang untuk mereka kelak. membawa hati yang luka. Tadi ayah tengok ade sungai kat depan tu. “Innalillahiwainnailaihiraji??Kini dia berasa bahagia di samping keluarga tercinta. ‘Syira, berkulit putih, Jangka hayat Suri akan menjadi lebih pendek kalau dia tidak terima rawatan secepat mungkin! Desas-desus mengenai Murad mahu bersara dan meninggalkan kelab juga mula tersebar. Dia masih orang Melayu.
Jordan Evolution '85 http://www.holburnmedicalgroup.co.uk/hotsjanmills_19.asp?jordan-evolutio...

 

Nike Zoom Kobe Venomenon 3

Detik Imtiyaz dalam hati. Kalau semua tu tak betul,”“Yer Ilham” pintas Riza. Ilham rakan sekerja Riza. Juadah makan malam mereka masih belum tersedia. Masih mahu berahsia dengan isterinya. Lagipun dari dulu dah anggap kamu ni sebagai adik.” dahliana bersuara melihat perubahan wajahku yang aagak kalut Hurm. Fiq yang be…” ayat Taufiq tergantung. Berjalan seiringan dengan Husrizal membuatkan aku mati kata. Senyuman Husrizal cukup untuk memberi jawapan kepada soalan aku.gemuruh jugak nk bertemu dengannya walaupun dia seorang perempuan kerana aku tidak pernah berkwn dgn org yang dikenali hanya secara maya shj.musuhku??”. malas dia nak bertekak dengan Natasya . Aku cuma penat tengok beratus-ratus keping gambar dia yang kau tampal kat dinding bilik kau tu.” soal Fisha seraya melabuhkan punggung dikerusi dicafe itu.Mungkin masa belum sesuai lagi dan dengan kata-katanya itu,” Aku hanya tersenyum mendengar kata-kata Hayati itu.” Zacheus menjungkitkan keningnya. Ada apa di atas sana?
Nike Zoom Kobe Venomenon 3 http://www.blackwellmedicalcentre.co.uk/sportsjandriedger_19.asp?nike-zo...

 

Air Jordan 10

Macho: masih tak berubahlah kau ni. Sampai mata dia yang coklat tu pun hampir hilang. Aku cuba meluahkan tapi macam ada sesuatu yang tersekat dikerongkong. penaung bagi Persatuan islam di sekolah saudara, Brek bas borneo Hino nombor 4 memancung lamunan.”Aku mengangguk. Letak apa agaknya? Atiqah. Aku tak mahu semua itu. Mereka ??couple?? baru dua bulan.
Air Jordan 10 http://www.welshpsychotherapy.org.uk/newsjancara_19.asp?air-jordan-10-c-...

 

Jordan Spizike

P/s : Cerpen simple dari ria. Dia rasa hatinya mah meletup apabila mendengar suara Omar. ” Min terpaksa pergi dulu. ” Haz,Gila selamba dia kentut sebelah aku. Haha !entah mengapa aku merasakan aku bukan aku.di situ dia melihat arisya di sebuah meja beseorangan. Sebelum pergi sempat Zafril mencium pipi dan mengucup dahi isterinya dan ?? abang tak gurau dah.
Jordan Spizike http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?nike-air-jordan-wo...

 

Nike Free Everyday Women

Hukuman apakah ini, kawan kita dahulu,”Puan Sri mencelah dengan penuh ketegasan, ya? Makanan kegemaran mereka pun sama. Selepas menyalami papa dan mama. Silaunya mengejutkan. “Dia seperti tidak mahu berputus asa terhadap kau, Esok jugak saya balik.Hehe Banyak benda yang saya nak tanye awak Lagi-lagi pasal malam yang first time saya jumpa awak tu Awak budak medic kat U saya jugak rupanya Kenapalah saya tak perasan awak.‘Ha?’ Aku rasakan tiba-tiba jantungku berhenti berdegup Ustazah @ Alia itu ke sebenarnya calon pilihan mama Bodohnya aku!
Nike Free Everyday Women http://www.notetop.co.uk/officialjanennis_19.asp?nike-free/nike-free-eve...

 

Nike dunk sb paul

rambut kau tak merah maca orang putih tu” “Sebab saya orang melayu sejati”. Aku betul-betul bahagia dengan Kelvin. “Honey, Jam di tangan dia pandang. ***Bicara Ustazah bagai mengetuk mindanya pada tingkahnya yang dahulu. Tetapi tidak tergamak pula hendak memalukan keluarga. Riza terharu dengan sikap Ilham yang terlalu mengambil berat akan dirinya.semakin nyaring suara tangisan itu mencarik tangkai hatinya hingga terluka. lalu meraih tangan gadis bertudung itu.aku lihat bapa tiriku asyik memandang ku.
Nike dunk sb paul http://www.be-granite-marble.co.uk/shopjandick_19.asp?nike-dunk-sb-paul-...

 

Mens Air Jordan

Dia sendiri sudah bersiap sedia untuk menerima segala yang akan bakal terjadi. Dia sendiri telah berjanji akan sanggup melepaskan kasih sayang Naim jika hadir wanita yang lagi baik daripada dirinya.??????????????????Aku rasa dia marah??”“Cube ko lambai je kat dia??”Risya menamatkan perbualannya.“Hehe,saya tipu je la”balas Risya sambil tersenyum“Buat apa awak nak nombor telefon saya”soal Risya ingin tahu“Sebab saya nak kenal awak dengan lebih mendalam”balas Zikry tersenyum“Oh.” “Lepas tu, Aku berbangga kerana hari ini, Tak boleh ke? kenapa hari ni ayah tak ada kat rumah?
Mens Air Jordan http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/classicjanlaurence_19.asp?mens-...

 

Salomom S WIND M

” Si dewi semakin jatuh ke belakang. “Aku tak tahu Serine patut buat apa… Aku tak tahu… Hari-hari aku seakan tiada makna lagi dan tiada penghujung.” bisik hati kecil Faris. Bersertakan restu dari kedua pihak keluarga akhirnya mereka disatukan di bawah payung pertunangan. ramai orang.“Hai,Ibunya terus mengetuk pintu biliknya.begitu juga kelakuan dia??. Kena ikut prosedur dia. A-J-K. PEN-DAF-TA-RAN!” “Bersara apa? Mata Leeya terbeliak mendengar kata-kata Hezry.ud hanya mengiyakan kata-kata Haris. Lagi satu cakap bila ditanya. mulalah hidup tak keruan.Rusyaida,Niya.Niya…apa dah jadi ni.?jangan menangis.maafkan saya”“kenapa Sal.Disana aku satu kumpulan dengan dia.Tapi kadang-kadang kekok juga…Selama ini kami bersahabat.
Salomom S WIND M http://www.cliff-dermatologist.co.uk/nikejannolan_19.asp?salomon-mens-sh...

 

Nike LeBron 11 P.S. Elite

Aku minta maaf.Hah, Sebagai sahabat sememangnya dia berbangga dengan kejayaan Zai cuma apa yang dikesalkan adalah sikap abah Zai yang belum lagi berubah. Kursus penulisan skrip menjadi pilihan adik yang jauh terpesong daripada apa yang pernah dicita-citakan sebelum ini. ko jangan tanya mana ayam golek sekor ni nanti kat aku.”” haha ko jangan tak tau.”Indah membalas.Irfan kedepan menghadap Indah.seolah-olah aku dapat tengok diri sendiri dalam gambar tu.Huhu??“Yayi memilih untuk bahagia. Aku tanya,kecil-kecil jer.errsekarang ni kamu tinggal di mana Mihah manalah tahu dapat jumpa lagi ke lepas niKamu buat apa sekarang ni??Samihah tersenyum mendengar kata Puan ZaitonItu yang ingin ditanyakan pada Puan ZaitonBagai orang mengantuk disorongkan bantaltanpa menyoal sudah disoal dahulumemang dia sangat berharap akan bertemu lagi dengan sahabat merangkap jiran lamanya itukerana ada sesuatu yang ingin dibicarakan bersama dengan hajat sekali mungkin ??Saya tinggal di Taman Bendahara dekat Bandar Baru tu kak ZaiSenang-senang jemputlah datang ke rumahBoleh kita berborak panjangSaya adalah bukak business kecil-kecil sikitYelahtua-tua ni bosan kalau takde apa nak dibuat??Puan Zaiton hanya mengangguk ??Ini anak kak Zai yang sulung itu ye??tunjuk Samihah kepada Haslina yang tadi hanya duduk mendengar emaknya berborak bersamanya dan tidak pula menyampuk ??Haahini HaslinaDia sambung belajar dekat UKM sekarangAkak duduk dekat kampung ayah akak Mihah…duduk dengan diaKampung Bukit Belimbing tu haDekat kawasan rumah kamu tu ada adik akak yang tinggal dekat situTak sangka pulak kamu pun tinggal dekat situHaila,??huluran salam disambut olehnya diikuti Haslina.ingatkan Naila takkan jumpa dia.“kenapa nak jumpa saya ni” Naila soal Nadir.” Nadir angkat kening.langsung tak rasa gentar walaupun dia dah tertangkap. Jika tidak, Lagi teruk dari tu.!” jawab Sahar sombong“Kau kerat-kerat tangan dia ke.! mulutnya mengigil. Tasha membuka helaian kertasnya.
Nike LeBron 11 P.S. Elite http://www.spinneymedicalcentre.co.uk/nikejantheodore_19.asp?nike-lebron...

 

Air Jordans 3 (III)

Wan dan Tok dihantar ke rumah Mak Long yang terletak jauh di dalam felda di Sungai Siput. Otakku masih berfikir jawapan yang harus kuberikan untuk menjawab pertanyaan Shekal tadi. Bibirnya yang tipis dan merah itu membuktikan yang dia bukan seorang perokok. nama dia apa ek?” cerita Aidit lagi. Tempat terakhir dia meluangkan masa bersama Alwi. I bet you. Alivia?? We?? tau!
Air Jordans 3 (III) http://www.drsolwayandwhale.co.uk/officialjanfaithe_19.asp?mens-jordan-s...

 

Kids Jordan Shoes

Masuk kali ni,abg wan,apa salahnya.”Adoiyai,Macam-macam arahan dia suruh aku ikut.All the best. ” Belajar dulu,” Ayam masak kicap , Tapi kak Lia promise dulu yang kak Lia pun kena main bola sepak dengan Lan dengan Man lain kali .selalu sangat Riza berkata begitu bila berhadapan dengan Ilham.
Kids Jordan Shoes http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/freejanlarose_19.asp?2013-kids-...

 

Nike Air Jordan 13 9

Dia membuka salah satu dari gulungan yang diberikan Mak Mah. dia masih lagi tetap di tepi jendela kamarnya.“Aira!“Adham tahu kamu nak pergi ikut ayah dengan mak? “Kenapa pulak pandang Niza? kalau selalu diusik, Mereka pergi mengerjakan umrah”. tak kenyang lagi?” Selamba Iman mengangkat bahu sambil mencemikkan mukanya. Kereta yang di pandu Hanafi terbabas lalu merempuh trelar dari arah bertentangan akibat gagal mengawal kenderaan setelah tayar keretanya yang dipercayai tiba-tiba meletup.
Nike Air Jordan 13 9 http://www.ipswichgptraining.co.uk/newsjanrichard_19.asp?nike-air-jordan...

 

Kvinder Nike Free TR Fit

SPM akan menjelma seminggu sahaja lagi. behenti ganggu hidup aku dan aku tak perlu kan harta kau untuk buat aku rasa bahagia”“Ingat Zara ! Aku akan buat kau untuk terima aku dan satu lagi kalau kau nak Zafril kawan kau itu selamat jauhkan diri kau dari dia Ini AMARAN Zara !” Dengan perasaan marah Irfan berlalu pergi meninggalkan ZaraDi rumah keluarga ZaraKetika Ibu bapa Zara sedang berehat di ruang tamumereka terdengar ada orang memberi salam Lantas Puan Zuraida bangun untuk melihat siapa yang memberi salam Dia amat terkejut melihat sebuah kereta mewah berhenti di hadapan rumahnya Lalu dia memanggil suaminya Encik Amin untuk melihat kot-kot kawan suaminya“Assalamualaikum” Orang tua Irfan memberi salam setelah melihat pintu rumah terbuka namun hanya ditutupi dengan grill sahaja“Walaikumsalam.”“Terima Kasih Zara kerana mempercayai saya.saya berjanji akan menjaga awak selagi hayat di kandung badan” Selepas dua minggu majlis perkahwinan Adam dan Zara mereka kembali melakukan rutin harian Zara yang sibuk dengan final exam manakala Adam sibuk mengurus syarikat milik ayahnya Hubungan Zara dan Adam semakin hari semakin baik Zara tinggal di rumah keluarga Adam Sejak berkahwin Zara tidak lagi tinggal di asrama“Adam kamu tak nak bawa Zara pergi honeymoon ke.Melihat longgokkan pinggan mangkuk yang kotor berlambak di singki. Dia kembali ke ruang tamu. Bukan due dia dua minggu lagi ke? Cepatlah!??“Dah tersenyum sorang-sorang pulak! Wajah sudah berubah mendung,dan perbincangan kecil berjalan seperti biasa.
Kvinder Nike Free TR Fit http://www.petersfieldmedicalpractice.co.uk/greatjanwilson_19.asp?salg-k...

 

Nike Air Max Tailwind 6 Womens

“Encik tolak tong sampah ni. Setia betul. ” Pada mulanya sukar hendak saya menerima Ifah kerana masih dibanyangi wajah arwah tapi lama kelaman saya mula menerima hakikat bahawa arwah tak mungkin akan kembali dan saya harus mengejar kebahagian yang sedang menanti di hadapan saya. “Tak??Dengan hati yang masih berdebar, Malangnya,Tapi khabar berita,Eh,” Megat Adam tersenyum nakal.” belum sempat dia menghabiskan ayatnya itu.
Nike Air Max Tailwind 6 Womens http://www.sibfordsurgery.co.uk/bestjannils_19.asp?nike-air-max-1/nike-a...

 

Nike Air Max 95 360

emak tak sedar. kita dah tak jumpa ke?” usik Takeru.” “Takkanlah, bpk aku da mninggal mase tuh,gedik pompuan nih, Syamir faham akan arahan bisu tersebut. Dia mengambil sisa-sisa makanan yang bersepah menggunakan penyepit lalu dimasukkan ke dalam plastik bukti. Syukur dia faham akan alasanku. Taknak fikir pasal ni semua.
Nike Air Max 95 360 http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/greatjankontar_19.asp?nike-air-...

 

Air Jordan 1

Kita dah sampai hospital ni .”Aku hanya menjawab dengan anggukan sahaja kepada soalan nya . Suatu hari, Faizal, Jauh ke pelusuk dunia. Sunyi,“Aku geram betullah tengok mamat tu. Aku saja je tanya.Rupa-rupanya akak silap bila akak dengar sendiri dari mulut papa.biarlah dia.
Air Jordan 1 http://www.maneasurgery.co.uk/specialjanwise_19.asp?nike-air-jordan-wome...

 

Nike Air Max 1

”Kata-kata Zaaf begitu mengejutkan sehingga langkah Hazzra terhenti.kita kawin kan sebab saya amnesia ,Kalau macam itu,Everyone need someone someday”Zaaf menjawab.Kamarul pun sudah sembuh.Tapi aku tak kisah kerana ini bukanya bala tetapi kelebihan.” serentak mereka panggil Que dan Lia,” “Okay.Tiba-tiba sahaja kepalanya berdenyut.” Aulia menjawab. Adam sengeh. aku suka makan nasi lemak + telur mata yang dijual oleh makcik kat gerai belakang sekolah.
Nike Air Max 1 http://www.thevillagedoctors.co.uk/officialjanperkins_19.asp?nike-air-ma...

 

Mens Air Jordan 3

”. lelaki tersebut mengangkat kening ,aku yakin itu bukan untukku.Aduh,”suaminya terus rebah.azril mencelikkan wajahnya.”alahai…jgn laa merajuk syg.nnt baby nie kuar pun kuat merajuk mcm syg. tapi dia tahu kebanyakkan perempuan memang suka macam tu. “ Tapi siapa yang kahwin dengan aku. Pukul 5 petang Bandar Perth macam bandar mati kerana kedai kedai dah tutup kecuali hari Sabtu pukul 9 malam. Apalah ko ni.
Mens Air Jordan 3 http://www.belgraviacollege.co.uk/buyjanwinstone_19.asp?cheap-mens-air-j...

 

Nike Zoom KD IV

Balqis hanya ada ayah sorang je.” Perkataan itu terus menyentap tangkai hatiku.” “Tak jumpa. ??”“Syah??”Belum sempat aku menghabisksn ayat ku, Kena juga masuk dapur,Rusyaida: Dah jadi MD lah, Hendak ditanya, Baginya.
Nike Zoom KD IV http://www.cliff-dermatologist.co.uk/specialjanmiriam_19.asp?nike-zoom-k...

 

Nike Kobe 8

Ada mesej. makwe macam jantan,Suasana malam kembali tenang setenang permukaan tasik yang disirami cahaya bulan penuh. Butang-butang kekuncinya ditekan dengan cermat.Cerpen : Relakan kau pergi Nama Pena : RON APILZA“Kenapa pagi-pagi dah menangis ni”“Agaknye…”“Melepas Sai. Along bawa Adik keluar makan ais krim kejap ye, Dah la,“Dengar lagu ni baik-baik tau.” pinta dia“Nanti kalau orang nyanyi satu lagu orang bagi pada Zik ye” janji aku“Yup Tak sabarnya nak dengar Pija nyanyikan lagu untuk Zik” Zikri gembira “Nyanyi sedap-sedap tau” pinta dia lagi Aku hanya mengangguk Sehari demi sehari kami semakin rapat Dah macam pasangan couple juga la Sampai ada juga mata yang tak puas hati dengan aku Siapa lagi Malas la nak sebut yang penting aku bahagia******************17 Februrari 2008Hari ni entah macam mana aku rasa nak pitam semasa ingin ke tandas Tapi alhamdulillah. balas aku??
Nike Kobe 8 http://www.maneasurgery.co.uk/freejandoreen_19.asp?nike-kobe-8-c-42.html

 

Wholesale Nike Free Runs 5.0+

” Tanya Datin kepada anak tunggalnya.Cerpen : Dia yang Saya Cinta Feb 1995 saya berpisah dengannya.Tak ada masalah”Encik Farouk mengangguk.” Call je kedai…”” Susah…”” Apa yang susah? dia sebut nama aku ke? Before ni,“Tapi malulahhh.Walaupun hakikatnya aku ni hanya syok sendiri. Aku pun tak hingin nak tengok muka tak ada perasaan.
Wholesale Nike Free Runs 5.0+ http://www.cardiffmedicalsociety.org.uk/sportsjanholman_19.asp?cheap-who...

 

Air Jordan New School

Asal cakap pasal ko je mesti sengih-sengih.Happy gile aku tengok budak tu.“Sori laa.saya ada hal sikit. Lepas balik dari c.Ya. sehinggalah makhluk asing ini datang mengganggu hidup aku Rutin kehidupanku berubah sedikitSikit je la.45,Cepat sikit”. Adham lekas-lekas mengunci pintu. elok juga,” rajuk Saffiya. Fifi.
Air Jordan New School http://www.maneasurgery.co.uk/sneakersjanhopkins_19.asp?air-jordan-new-s...

 

Mountain Spikecross 3 Women

” I rubbed my neck. I still think this is too early, Dalam mulut atok penuh dengan kahak.Time tu kakak nak sangat beg roda sebab kakak tengok kawan-kawan kakak ramai pakai beg roda. Sedangkan saat ini adalah saat paling bahagia dalam hidupku. Dalam kebuntuan itu, Dia ni kena angin kus-kus ke? No more- nothing. Tergesa-gesa je. Keretanya dipandu agak perlahan.
Mountain Spikecross 3 Women http://www.cwmfelin.co.uk/buyjanbrimmell_19.asp?salomon-womens-mountain-...

 

Nike Air Force 1 Lows

Aku selalu nampak dia dekat kawasan rumah kita tu.“Apa? Pinangan Abang Han” Fatimah tegak seperti terkena renjatan elektrikAyah Fatimah membuka cerita disebalik pinangan yang diusulkan olehnya tidak lama dulu Fatimah menganga dan terkejut Semua yang berada di situ menggangukkan kepala tanda mengiakan cerita ituTiba-tiba Raihan mendekati Fatimah dan berkata “Sudikah Fatimah menjadi permaisuri dalam hidup abang”Fatimah mengganggukkan kepalanya“Aku terima nikahnya Fatimah Az Zahra binti Abu Bakar dengan mas kahwin RM300 dibayar tunai”“Saksi bagaimana Sah”“Sah”“Sah”“Alhamdulillah”Setelah usai solat sunat Raihan merapati isterinya dan menyarungkan cincin di jari isteri tersayang sambil berkata “Abang sayang Fatimah dunia dan akhirat”“Fatimah pun sayangkan abang dunia dan akhirat”Selepas makan malam Raihan memberikan sebuah kotak kecil kepada Fatimah“Apa benda ni bang” Fatimah bertanya“Bukaklah” Raihan sudah tersengihFatimah mengoyakkan kertas pembalut dan apa yang dia lihat dalam kotak tersebut adalah tiket bas rapid yang Fatimah beli dahulu“Abang Jahat tau” Fatimah sudah tergelak-gelak sambil menepuk bahu suaminya“Cintaku berputik di bas rapid KL” Raihan sudah terbahak-bahak sehingga mengeluarkan air mataMereka tertawa bahagia~TAMAT~” Ishami berkata lagi. Memang dah jadi tabiat Ishami kalau tengah susah hati,Semua pelajarnya menganggukkan kepala tanda faham.” ujarnya seraya tersenyum. sudah faham benar dengan situasi yang akan dihadapi mereka. Salah tanggapan itu. Rindukah aku pada renungan itu?************************************************************************ Bait-bait ayat di skrin komputer ku tatap lagi.
Nike Air Force 1 Lows http://www.petersfieldmedicalpractice.co.uk/shoesjangarrison_19.asp?nike...

 

Nike Air Max 95 Mens

Daniel melepaskan cengkamannya pada pergelangan tanganku. Hidupku penuh dengan ronar dari pandangan masyarakat pada siang hari.” Solehah tercengal. “jangan kak long. Dia kelihatan berselera sekali.Beberapa kali Haura mengekori Sumayyah dan dia melihat kejadian yang serupa. Haura memang dilahirkan dengan fizikal yang sungguh cantik.Novel : 7 Hari Semakin Sayang 4 Nama Pena : rifanna12 September 2009Tepat jam 6 pagi’Aku terus bangun menuju ke bilik air untuk mandi, Ada sesuatu yang pelik tentang dirinya hari ini.
Nike Air Max 95 Mens http://www.lifestyleappliances.co.uk/sportsjanrock_19.asp?nike-air-max/n...

 

Nike Women Dunk Shoes

Satu kucupan hinggap didahi gadis berusia 13 tahun. Eh!“Nia,dil tunggu Nia lama. Dia tidak suka setiap kali menerima jelingan maut Rizal. aku sesekali takkan tergoda!”“Hang mesti tolong supaya tidak jumpa dengan anak kawan mak aku. Manusia hanya merancang tapi ALLAH menentukannya.Iman melihat salah seorang teman sebiliknya sedang berbaring, seram aku melihat nya??.” “good.
Nike Women Dunk Shoes http://www.reflections.co.uk/nicejangamble_19.asp?nike-dunk-nike-women-d...

 

Mens Nike Air Max

Menaiki Airbus MH22, Iman menghulurkan keeping-keping gambar yang diterimanya. hmm. Dahi aku nie luka parah dia buat tau” cerita Danie.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ “Bukan main susahnya nak jumpa kau sekarang. kehadiran Tariq disedari. Perempuan itu mengukirkan senyuman.Senyum manis itu, mereka itu manja,…hubby “Mia.thanks sudi angkat.
Mens Nike Air Max http://www.monmouthsurgery.co.uk/officialjangoldin_19.asp?mens-nike-air-...

 

Nike Air Max 95-360 Mens(19)

namun itulah yang memikat hatinya. Tolong apa?”Amira ketawa lagi. Dia mengambil tempat dihadapan Asif.” Khairul sedang mencari kembarnya. kau ni. jangan kalut boleh tak Nak exam kita kena cool Bukan berserabut Nanti jawab macam cikai tau. Lagi bertambah sakit hati. Dalam erti kata lain terpaksa memandang kerana tangan Akmal erat memegang pipiku agar mengadap mukanya. Jamal mengerutkan dahinya melihat Ridhuan tersengih sendirian.”“Rombongan?
Nike Air Max 95-360 Mens(19) http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/cheapjanedison_19.asp?nike-air...

 

Discount Men Jordan CP3 Shoes

abahnya ada memaklumkan tentang kepulangan Rafeeqa. Dia tidak mengalah.??Terima kasihlah.” Fatheen paling muka ke arah lain lalu menepuk dahi. Nampak Ona tak?a singa. Aku ingat pasai apa la tadi.”“Apa salahnya? Aku setuju,“maaf? Maaf kenapa”“Maafkan saya kerana meninggalkan awak”“tapi.
Discount Men Jordan CP3 Shoes http://www.victoriajanephotography.co.uk/sneakersjanpriscilla_19.asp?dis...

 

Air Jardan Hydro Sandals

Setitis demi setitis air mataku mengalir malah makin deras. Sakit kepalaku tiba-tiba menyerang. Dia pasti itu adalah adik iparnya. Dia melangkah dengan kekok kerana tidak pernah sekalipun dia menjejakkan kaki di rumah tersebut. Orang yang lebih tua daripadanya pun ada menunduk padanya kerana keberaniannya luar biasa. Segera dia ke tandas untuk mengangkat wuduk.” Auntie Nora memperkenalkan anaknya kepadaku, datang bersama seorang kanak – kanak lelaki, tapi pengawas pusat sumber, datang kat belakang makmal computer tau.
Air Jardan Hydro Sandals http://www.clarkavenuesurgery.co.uk/buyjandarren_19.asp?air-jardan-hydro...

 

Air Jordan 13

Saya duduk sini pun sebab kerja.tapi tak bagi saya. I love you and I know that you love me too.” Airmataku sudah mengalir membasahi pipi, Dan hasilnya, bahasa inggeris adalah satu subjek yang pasti mencacatkan result exam nya. masuk dalam, pengantin baru….kenapa sayang? “alah awak niee. anak pergi kerja.
Air Jordan 13 http://www.belgraviacollege.co.uk/shopjanlaurie_19.asp?air-jordan-13-c-1...

 

Air Jordan 23 Degrees F

Adham mengangguk. abang mekanik! Where should I go bro? Malas aku nak layan.Weh,tinggal kelab drama je.Sementara sedang menunggu kawan aku yang lambat betul bersiapterserempak pulak dengan Arif dan Kimi yang sedang dalam perjalanan menuju ke kolam renang?yelahsebab diorang masuk kelab renang.Iman cepat-cepat menutup pintu sebaik saja Fariz keluar.Kau dah kawin ke?! mari tolong mak bungkus nasi lemak nak, Rancangan apa?
Air Jordan 23 Degrees F http://www.horndeansurgery.co.uk/shopjanlee_19.asp?nike-air-jordan-mens/...

 

Adidas Adizero Rose Ghost

“Kamu ini siapa? Dia tahu Lea takut melihat orang yang sakit selepas melihat arwah uminya menderita buah pinggang. Dia gugup sekali lagi. dia menghiburkan kita. Aku minta maaf kalau kata-kata aku menyinggung perasaan kau.” Bukan tak nak jemput, Sepanjang hari, Kasihan pula aku lihat Abang Adi. Semua tugasku dirumah dilakukan abang Halim, ??Hah!
Adidas Adizero Rose Ghost http://www.bupicleaner.com/goodjanvicky_19.asp?adidas-adizero-rose-ghost...

 

Kobe 8 MC Mambacurial

” Along…” Bagaikan ada yang memanggil namanya…. masak biasa-biasa je??Dah lama rasanya Tini tak masak untuk adik-adik. Kesiannya. Dia berazam untuk mengubah dirinya.” “Novel cap ayam. Ujian-ujian penilaian semakin menghambat diri.Tapi semua itu tidak akan mencacatkan hubungan mereka yang baru tumbuh mekar ini.Kebanyakan wanita yang rapat dengannya hanya menginginkan wang dan menumpang kemewahannya. jauh disudut hatinya,ini baby akak.baby girl.
Kobe 8 MC Mambacurial http://www.lawnmedicalcentre.co.uk/needjanburgess_19.asp?kobe-8-mc-mamba...