Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 19/02/15

Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegårds Alle 15
2450 København SV

Åbningstider

I vinterhalvåret (oktober-marts) lukkes kl. 19, mens der om sommeren (april-september) lukkes kl. 22.
Kirkegårdene åbner kl. 7 om morgenen hele året.

Kontakt

83 22 46 60
 

 

 

 

  • Foto: Martha Greve Jørgensen Foto: Martha Greve Jørgensen
  • Tyske gravpladser på Vestre Kirkegård. Foto: Michael Bothager

    Tyske gravpladser på Vestre Kirkegård.

    Foto: Michael Bothager
  12  
Vestre Kirkegård er ikke bare et af Københavns mest ukendte åndehuller - det er også et af de største.

537.000 kvadratmeter. Så stor er Vestre Kirkegård, og dermed kan den kalde sig Danmarks største. Kirkegården blev indviet i 1870 som konsekvens af en rivende vækst i Københavns indbyggertal, og fungerede dengang alene som fattigkirkegård, da de kapitalstærke hellere foretrak forløberen, Assistens Kirkegården på Nørrebro.

I dag er billedet af Vestre Kirkegård ændret noget. Flere kendte, så som statsminister Jens Otto Krag, er blevet begravet på Vester Kirkegård. Herudover rummer stedet også en masse kulturminder med gravsteder for gamle krigsveteraner, tyske flygtninge efter 1945, samt grønlændere og letter med særlig tilknytning til Danmark.

Gården har også afdelinger for muslimer, katolikker og medlemmer af Frelsens Hær.

Der er derfor ikke blot en masse smuk og velbevaret natur at opleve på Vestre Kirkegård, men også en masse kultur og historie at berige sig med. Og selvom kirkegården som sagt ligger i midt i et krydsfelt, så er der noget så fredeligt og stille i den eventyrlige kirkegård i Sydhavnen, der er optimal til gå- og løbeture.

Brugeromtale
Oprettet af: Stine Helweg 24. jul 2013
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Det mener brugerne..

 

Sammenlignelig atmosfære i Budapest

Det er et sjovt koncept at kirkegårde skulle være et åndehul. Det oplevede vi også da vi var ude at rejse, at når storbyer bliver for bebyggede, så søger befolkningen til grønne områder - selv kirkegårde. Ved ikke helt hvad min mening er om det - især når der er så mange andre mulige måder at komme ud i den grønne natur. Fandt et sjovt sted i denne Budapest Guide: https://gemmesteder.dk/budapest-guide/ , som kunne være gode alternativer.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.