Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 27/09/17

Skydebanehaven

  • Foto: Claus Bech Andersen Foto: Claus Bech Andersen
Her er tovbane, boldbur, tennis og soppesø foruden almindelige legeredskaber. Pædagogerne arrangerer sportsturneringer, skattejagt, papirsklip o.l.

Har du nogensinde undret dig over den brutale borglignende port på Istedgade og hvad den mon leder ind til? Den minder mest af alt om en scenografi fra en ridderfilm, men herinde gemmer sig Vesterbros hemmelige grønne oase med plads til både promenerende pensionister og legesyge børn.

Skydebanehaven var tidligere Skydeselskabets øvebane. Skydeselskabet var en loge, hvor skydegale skydebrødre af det bedre borgerskab dystede i at træffe træpapegøjer sat på pæle.

Skydebrødrenes dødsensfarlige aktiviteter midt i et tætbefolket boligkvarter blev afskærmet af en meget høj mur bagerst i parken. Den blev opført i 1887 for at beskytte folk på Istedgade mod kuglerne inde fra skydebanen og for at beskytte byens bedre borgerskab for synet af datidens vesterbroske slumbeboelse.

I dag er hele området blevet byfornyet, så det er en fryd for øjet. Her kan du slappe af på bænke eller sole dig på græsplænen.

Parken benyttes flittigt af områdets beboere, for det er ikke mange steder man kan være sikker på at få en plads i solen på det tætbebyggede Vesterbro. Så snup en kop kaffe med fra kiosken, drop kampen om en af de få pladser på fortovscaféerne og smut ind af den store borgport.

En del af Skydebanehaven er et rent slaraffenland for stenbroens børn med sit soppebasin på ca. 16 meter i diameter, sit boldbur, sit edderkoppelignende klatrestativ, tunnelrør og store asfaltplads, som er helt ideel til at sjippe, hinke og tegne med farvekridt på. Skydebanehaven er nemlig en af Københavns Kommunes bemandede legepladser.

Legepladserne henvender sig også til institutioner og børn, der passes hjemme.

Pædagogerne er her ikke for at passe børnene. De kan for eksempel ikke tage ansvaret for at barnet bliver på legepladsen. Til gengæld arrangerer de forskellige inden- og udendørs aktiviteter.

Skydebanehaven har tovbane, boldbur, tennis og soppesø foruden almindelige legeredskaber og cykler til de yngste.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.