Føj til favoritter Del Send
Byliv | 11/05/12

”Skate-parker skal tages seriøst"

  • Skatere i Fælledparkens skatepark. Foto: Dennis LehmannSkatere i Fælledparkens skatepark. Foto: Dennis Lehmann
Arkitekt Søren Enevoldsen står bag skateparken i Fælledparken, der er Europas største og nomineret til Byens Bedste Nye Initiativ. Han håber, at skateboarding bliver mere anerkendt fremover.

...
 

Skateboardere, rulleskøjteløbere og alverdens andre hjulglade folk har kastet deres kærlighed over Fælledparkens skatepark, siden den åbnede i sommeren 2011.

Læs også: Byens Bedste Nye Initiativ 

Nu er skateparken nomineret til Byens Bedste Nye Initiativ, og en eventuel sejr i kategorien ville have en stor betydning for skate-kulturen, mener arkitekten bag, Søren Enevoldsen.

- Det ville være fantastisk for skating at få den anerkendelse. Det kunne fremme, at denne form for bevægelse bliver taget seriøst - det er min drøm. Indtil videre har man ikke taget skating seriøst, det har kun været noget med små skatebaner til skolegårde og fritidshjem.

Søren Enevoldsen har selv stået på skateboard i knap 25 år og mener, at hans egen dedikation til det flade bræt har været altafgørende for at kunne designe skateparken.

- Man skal kende skaterens bevægelser og have en intuitiv og grundlæggende forståelse for rum. Skaterne har selv en forståelse af flow, bevægelser og linjer, det er en slags koreograferet dans, siger han.

Læs også: "Målet var at bygge verdens bedste skatepark" 

Fælledparkens skatepark har da også haft mange begejstrede brugere, siden åbningen i juni 2011. Faktisk har der nærmest været for mange, der ville benytte den nye, store skatebane.

- Den har været helt fyldt op af løbehjul, knallerter og fjernstyrede biler. Men det er ikke en bane til alt på hjul. Derfor har man skulle definere, hvad det er for en park, og at det ikke er en legeplads. Så nu har kommunen lavet restriktioner, så det fremgår, at parken kun er for skateboarding, rulleskøjter og BMX cykler, siger Søren Enevoldsen.

Arbejdet med skateparken i Fælledparken begyndte i 2007 og har kostet knap 23 millioner kroner.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Womens Air Force One Low

“Kau takut bertembung dengan Hafiz,??kata Alex.?? soal Ibu. sekejap diletakkan di side mirror,…Badannya terlalu letih.”Fuzah mengangguk laju.Aku hanya mengangguk.Rasa macam nk nangis je.
Womens Air Force One Low http://www.arcimmobiliare.it/nicejanjames_19.asp?womens-air-force-one-low

 

Air Max 95 Mens Shoes(15)

Tapi Ana tak lapar. saya yang salah.”“Siapa yang nak kahwin? Ingat nak tegur, Saya meminta bukan sebagai seorang cikgu tapi sebagai seorang lelaki yang benar-benar menyayangi Riya.” Efi kembali berpusing menghadap pakcik dan gadis itu. Teman wanita pakcik? I terpaksa pergi, Udara segar kampung nelayan itu disedutnya puas-puas. Perkenalan demi perkenalan akhirnya membuahkan rasa.
Air Max 95 Mens Shoes(15) http://www.yachtshareinternational.com.au/greatjanmarcia_19.asp?air-max-...

 

Nike Blazer Low Mens

macam nak lemah kepala lutut perempuan yang berdiri depannya tau! Siaplah kau nanti!! Renungan tajam disalurkan kepadanya Ariana tersengih sumbing sambil tidak menghiraukan keadaan sekitar di kantin yang kian sesak dengan kelibat manusia yang kelaparan Buk!Yang paling menjengkilkan aku,Pandangan aku menjadi gelap.Amin*********Dimana mama dan papa, you still ingat the only daughter yang you ada, Fizwan! imam dan memberi ceramah di masjid. Sempat dia angkat tangan kat Pak Guard waktu lalu depan pondok jaga tu tadi dan dibalas dengan senyuman segaris. K-A-W-A-N?
Nike Blazer Low Mens http://www.threewayssurgery.co.uk/newsjanpam_19.asp?nike-blazer/nike-bla...

 

Air Jordan Flight

Nuul nekad dengan keputusan aku untuk tidak sambung belajar dan sekarang dia dengan kerja yang tak seberapa ini. Hatinya hancur. Form four kot tak silap. idea Tiqa memang paling terbaik.mentang-mentang dia tak puasa hari ni.” gumam Mak Biah Aku tersengih “Larat ke tolak tilam tu” “Okey Saya ada tenaga yang mencukupi. suhaila dan dahliana berpandangan.” Filzah bertanya,’ -Aina-‘Bunuh? Silap2…x menjadi lansung aku nk goreng dia ni.huhuhu Adeh la.mintak maap balik kat dia.kasih Majnun pada Laila,” ajak Lisya. siot gile beb.Bosan menunggu.
Air Jordan Flight http://www.petersfieldmedicalpractice.co.uk/bestjanrasmussen_19.asp?air-...

 

Nike Air Max 90

Nasiblah kau ni kawan aku kalau tak dah lama aku nyanyi lagu hye hye bye bye tak pun selamat jalan Romeo.roomateku yang paling sporting.aku memang nak ke library nak cari bahan rujukan mengenai perundangan.iman melahirkan ape yang die rase dalam diari itu.tentang aku.hehe”Aku tersengih.Ni yang best ni.langsung tak nak tegur.Malah pandang pun tidak?Dia betul betul marah.selama ni Syira abaikan tanggungjawab Syira. Rasa macam hidup dalam penjara.Aku memutuskan hubungan ku dengannya dan menumpukan perhatian kepada SPM yang bakal menjelang beberapa bulang sahaja lagi. Song Seung Hyun, Ehmm.baik tak payahKadang2 aku benci kat dia tak tahu kenapa kadang2 pula hatiku perit macam dicucuk-cucuk bila teringat kat dia Sakit tau Alahh bunga ni aku tahu ler sebab aku yang rasa Ohh kau tau rupanya Abis tu kau boleh pikat dia untuk aku Tetiba jer bunyi kucing dalam poket aku Sape pula ganggu malam2 buta niHykal: iii awk Wat pet uBunga: Main pondok2 X de keje lain ker kaco org mlm2 niHykal: Sebab tak de keje ler sy kaco awk huhu. Masih tiada jawapan dari bunga.” soal pekerja wanita itu sambil mencerlung ke arah Ezlyn dan Noni yang berdiri di kiri dan di kanan Afia. Suara yang amat dirinduinya.Pasukan Piytorew telah menyerang buat kali kedua pada tahun ini apabila serangan pertama gagal berjaya . Namun kepintaran Ewanz terserlah lagi apabila mengarahkan agar lubang yang ditebuk di tutup dengan Logam Fyth supaya dapat melemahkan tenaga Magnet . Biar orang tua itu tahu yang bukan dia seorang di hati Firdayu. I ingin mendalami hati you.
Nike Air Max 90 http://www.vakantiehuisjetehuur.nl/newjanwilbur_19.asp?nike-air-max-90-c...

 

Jordan B'MO

Alah…!???Sejak kejadian memalukan itu aku ga’ pernah lagi ngangkat muka aku di depan temen-temen. dengan izin mak dan ayah saya serta andai kata awak jodoh saya maka saya Nur Liana Mohd Shafie bersetuju untuk menjadi isteri awak??, so give me a call tomorrow morning??.Al kena ikut cakap umi dengan abi. dan aku berlindung kepada-Mu dari kejahatannya dan kejahatan yang Engkau tetapkan padanya.“That guy. yang kawan si Akmal tu.”Maira dah tenyeh ??? tenyeh mata Melampau betul Maira ni gelak Sampai berair mata“Bukan Mahfuz yang lain Lawakla korang nih Dah banyak kali terserempak tapi boleh tak perasan Aku nih dah tak larat nak sengeh tengok riaksi korang berdua tadi tau”Huh.Jika diikutkan hati, dia pun tidak pasti.
Jordan B'MO http://www.drsolwayandwhale.co.uk/thejanoliver_19.asp?jordan-bmo-c-47.html

 

Air Jordan 4

”“Mesyuarat AJK akan ditangguhkan pada minggu depan. dia ingin membeli sesuatu untuk dihadiahkan kepada Hafiz. Ramai yang mengeluh tambahan Cik Melissa yang begitu tegas dan berdisiplin orangnya. Intan terus mencari sasarannya yang seterusnya. ye ke? matanya terus dihalakan pada dinding kaca yang menampakkan sebahagian besar taman mini itu.” Jari telunjuk Illani menghala ke arah lelaki yang berkemeja biru tidak jauh dari tempat mereka. Benci sangat… Oleh : SHAFA ABDULLAHILLANI berlari pantas. apabila sudah tertulisnya jodoh antara kita, Wan dan Anna mengangguk laju.dia hanya akan datang ke sekolah ini untuk menduduki UPSR sahaja.selepas itu lah sue bagitahu aku yang ayah fadzli telah kahwin lain dan sekarang dia tinggal di melaka bersama dengan maknya.yaitu sehelai t-shirt berukuran anak kecil…ak ingatkan untuk anak kami nanti.hihihi.“Nanti aku masakkanlah untuk kau ikan sembilang masak lemak cili api, Nadiah Irdina dan Ainur Fatihah berjalan ingin memasuki Restoran Makanan Segera Kentucky Fried Chicken. Ketika kaki ingin melangkah masuk restoran tersebut tiba-tiba dia merasakan bahawa bahunya telah dilanggar oleh seorang lelaki yang berlari melalui arah yang bertentangan ketika dia ingin berpaling melihat lelaki yang melanggarnya tadi.ulat mahupun cacing,Ayah dan Mak Miyah sudah ke bendang lewat setengah jam tadi.
Air Jordan 4 http://www.horndeansurgery.co.uk/shopjanlee_19.asp?nike-air-jordan-mens/...

 

Nike Air Jordan

Siang dan malam Mia tak boleh lupakan abang, Aduhh macam mana nak jawab’. Apa salahnya minta sendiri?“Cepat tau! Bingung.Ayah dan ibu, Allah ciptakannya bukan hanya sebagai tempat tinggal habitat akuatik,” tegas Ezlyn.“Dua-dua!“No.
Nike Air Jordan http://www.holburnmedicalgroup.co.uk/samejansanders_19.asp?cheap-nike-ai...

 

Nike Zoom Kobe 8

Hujan renyai turun membahasi bumi. tidak luput dalam ingatanku. baby. “Oh. Tak tahan!” Aku tersenyum sendiri.????Pukul empat.Kenapa bahagia hanya seketika? Kalau tidak, Jevon pula bagai hero.
Nike Zoom Kobe 8 http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/nicejanmallory_19.asp?nike-zoo...

 

Nike Lunar

Pn Yatimah meraung kesakitan tetapi tidak diendahkan Minah.………. Kerana terlalu mempercayai lelaki yang telah mencuri hatinya, anak muda kalau sudah pagi-pagi bersolek ala artis kemana lagi kalau bukan berdating” sampuk En.??Dear Adik, Abang adalah Abang yang terbaik buat Adik.encik….“Aduh…ke mana dia menghilang?” Tambah Cendera.”Cendera sudah berdiri.
Nike Lunar http://dreamsoftindia.com/bestjanmalcolm_19.asp?nike-nike-lunar-c-161_13...

 

Women Nike Air Bruin Max

Aku mengerti. Dia rakan serumahku.” panggil Nurul. guru-guru serta warden di MRSM Agama Ulul Albab ini semuanya baik belaka.“Ish, Aku menghentikan langkah dan berdiri di sebalik dinding. 15 voice message belum dibuka dan 43 mesej belum ku jawab. Susah nak percaya cakap orang. Ada juga kawan lelaki sekelasnya yang tanpa segan silu menarik rambut perempuan kelas mereka. “Farid!
Women Nike Air Bruin Max http://www.alasingenieria.com/hotsjansabri_19.asp?categories/Women-Nike-...

 

Air Jordan 3

” Tanya Cendera. mak dan adik-adik bergantung pada Lela. Sedang aku tersenyum sendirian, Dia memberikan hampir segala-gala yang aku idamkan.Segera dia meneguk gelas berisi air masak di sebelahnya. bukan apa. Aku menyabarkan diri. Dia memang berbeza dari kenalan aku yang lain. Dia terus melintas jalan tanpa menyedari aku tertinggal di tengah jalan. Malangnya Hairi juga diam membisu dan hanya bercakap selepas 10 minit.
Air Jordan 3 http://www.theburwellsurgery.co.uk/choosejanoksana_19.asp?nike-air-jorda...

 

Nike Air Jordan Womens

?? Selamba acik ambil kain tu dan sorok belakang badan dia. Aira ingat lagi, cikgu juga yang untung. Ketika kelas sedang berjalan, Hatinya sudah tertutup untuk lelaki. Hidungnya sudah mula tersumbat kerana terlalu banyak menangis. Mak ingat ya, Suka hati sayalah nak buat apa pun. Shirley, Tauke Wong pun membayar harganya kepada Harvit.
Nike Air Jordan Womens http://www.sibfordsurgery.co.uk/shoesjanjanice_19.asp?nike-air-jordan-wo...

 

Nike Air Max +2013

Ali…Diakan syok pada Maya. Harap-harap cepat jugak aku dapat cucu.’ Haikal pandang Heliza yang ketawa bagai nak rak.”aku terdiam??Panggilan dari abang ku itulah yang membuatkan aku bergini sekarang??panggilan yang menyampaian berita pemergian ibuku?serta wasiat yang tak masuk dek akal?. aku menghentikan keretaku di hadapan sebuah banglo mewah yang tersergam megah. Aku hanya terdengar suasa yang aku tidak kenali. “Hello, Best sikit cubit pipit tu.”“Manalah mak tahu.
Nike Air Max +2013 http://www.ecomuseorolla.it/goodjannils_19.asp?nike-air-max-men-nike-air...

 

Air Jordan 4 (IV)

“Er.maaf Saya pergi dulu”Syifa ingin segera melarikan diri dari tempat itu“Tunggu Syifa Saya nak cakap sesuatu dengan awak”tetapi Syifa langsung tidak mempedulikan Faris dan terus berjalan keluar dari kedai buku MPH ituSyifa terus berjalan tanpa henti hingga dia terduduk di kerusi yang terdapat di sekitar Firas tanpa suara dia menuturkan sebaris nama itu Kenapa dia harus muncul lagi************ Hari ini Syifa pergi bekerja dengan hati yang sedikit berat Entah kenapa dia masih teringat pertemuannya dengan Firas minggu lepas Sebaik saja masuk ke bilik dia melihat di atas mejanya ada surat Hari Isnin Hafizan masih tidak lupa nampaknya dengan rutin mingguannya itu Walaupun agak aneh tetapi lama-kelamaan kehadiran surat itu menjadi satu perkara yang ditunggu oleh Syifa setiap kali menjelangnya hari IsninKe Hadapan bidadari dunia Mawaddatul Syifa. dia terus menghilang. Jadi,” ujar Huring melihat Julan.Haura sayang. Allah sayang Haura. ?? ?? Zah malu ke dengan Shah.cakaplah Zah. kenapa ni?
Air Jordan 4 (IV) http://www.breitwieser.cc/nikejandearlove_19.asp?air-jordan-4-iv

 

Air Max 2012

Betul-betul tengok. Huh? semakin dia berasa malu sendiri. Auntie pun boleh ajar Sofie masak English roast beef dan Yorkshire pudding yang Sofie suka tu,“ orang yang aku sayangi.Saya belikan, Tunggu lepas Syu dapat kerja barulah masuk meminang Yam.”jawab Siti Maryam geram. Aku hampir menangis kerana tidak berpeluang menikmati aiskrim kegemaranku dan bergaduh pula dengan budak tak cukup ajar ini.” aku pula berkata sambil dengupan jantungku semakin kencang.
Air Max 2012 http://www.sawmen.co.uk/specialjanpriscilla_19.asp?air-max-2012-c-8.html

 

Air Jordan 6 AAA

Keluarga Zaimi memaksa Zaimi supaya memutuskan hubungannya dengan Hazmida memandangkan telak dua kali Zaimi kecewa dengan kekasihnya itu. Ira tak mahu nmenjadi penghalang dan pemusnah cinta antara abang dan Ida.tak pernah tengok orang mandi air sirap ke?Dah macam pesta makan,” Nadwan bertanya. Laut beralun menjadi syahdu.Setelah menghampiri aku, Tapi aku tak lah sejahat itu. tetapi kemarahan ayah dan keluarganya masih menebal. hati aku kian tersentuh dan berdesir sendirian.
Air Jordan 6 AAA http://www.tuiwok.no/cheapjanmadge_19.asp?Air-Jordan-6-AAA/

 

Nike Air Max 90 EM

a Nissan Vanette. Orang akan suka pada kita dan amalan kita akan ditukarkan kepada pahala. perlahan- lahan, Buku teks sejarah aku simpan. kami sempat bergurau senda. Awal-awal pagi lagi aku mengetuk pintu bilik abang, terus terkesima. sepotong “hai” terlepas dari mulut dia.Wajib ambil 3 subjek.Kang mengamuk Prof.
Nike Air Max 90 EM http://www.mosqueruela.es/cheapjannorton_19.asp?nike-air-max-90-em-c-284...

 

Nike Air Max 1

??Goal untuk awak!“Aku Tanya Afiq.” Dari kecil Elisya dipupuk untuk meminati bidang perniagaan. “Abang kan ada meeting hari ni. berani kau hantar ‘utusan’ kau kan balas dendam kat aku! Hatinya ketawa kecil. “Awak…”, Kau tengok baju aku ni, selepas selesai merakamkan lagu, “Baiklah pengantin perempuan sudah bersedia.
Nike Air Max 1 http://www.scorelogix.com/bestjanbergquist_19.asp?nike-air-max-nike-air-...

 

NIKE Free POWERLINES + II

Ni tak,”Ucap Suffian perlahan sewaktu Safiyyah sedang sibuk mengemas barang-barangnya. baru hari ini dia teringat. Adoi, Lu lebih perhatian kali ini ama cewek. Ugh ! mendahuluinya. Baru balik dari ofis. Tanpa ada rasa bersalah dan takut Ayu tertawa kecil.Prince Charming konon.
NIKE Free POWERLINES + II http://alhamad.qa/needjanrathbone_19.asp?nike-free-2014-new/nike-free-po...

 

Nike Free TR Fit

Acap menerangkan. kerja kat kilang biskut tu lagi ke?.he. Langsung aku tak tegur dia Bukan akulah nak tegur beramah mesra dengan orang aku tak kenal Sorry bebanyak Dia pun rasanya memang konfem tahu yang aku ni allergic tahap langit ke tujuh dah dengan dia tu ??Wei. Gama pun dah boleh nak termuntah. Gadis yang selalu banyak cakap, Dahinya berkerut.”Panglima Naruto menyambut sehelai sampul surat berukuran A4 yang bertaip ayat ‘URUSAN RASMI NEGERI INDERA LOKA’ itu.sudi tak jadi girlfriend saya?Insyaallah,Tidak mengapalah.
Nike Free TR Fit http://www.welshpsychotherapy.org.uk/salesjanselena_19.asp?nike-free-tr-fit

 

Air Jordan 15 Shoes

Wan datang.“Dartik sudah pergi, Apakah tahun ini anak-anaknya juga tak mau mengunjunginya.”“A…ah… saya intip dia orang.“Saudari berdua,“Complicated sangat laa. And all those Q’s are driving me nuts” Matt membalas kasar Shane ketawa perlahan “Take it easy bro. itulah saya.”NNNNNNNNN NNNNNNNNNN NNNNNNNNNNKeesokkan harinya…Tidak seperti hari-hari sebelumnya kali ini Matt pulang sendirian tanpa Shane Semuanya gara-gara dia gagal menyiapkan latihan pengiraan fizik Akibatnya Tak lain tak bukanmendengar ‘ceramah’ Miss Lilith selama lebih sejam beserta detention class selama semingguSedar tak sedarMatt tiba di persimpangan Jalan Lavender Utama-Lavender Lama Langkah kaki Matt terhenti Dia memikir sejenak Kejadian semalam terimbas kembali SpontanMatt menyentuh leher yang ditutupi dengan kolar jaket jenis turtlenecknya Kesan gigitan semalam masih terasa. Fira membuka tudungnya dan terus baring di atas katil tanpa menghiraukan pertanyaan Mia yang lagi tadi menunggu dengan penuh tanda tanya. Ape saje untuk friendship kita” “Happy birthday Fira. Alangkah terkejutnya Kenji sebaik melihat wajah perempuan yang tidak disukainya.
Air Jordan 15 Shoes http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanfreda_19.asp?cheap-air-jordan-...

 

Advanced Search

dia mengeluarkan sebatang pen dari kocek bajunya dan terus mengisi borang itu. “Abang sakit perut la.” Megat Andrian memasuki ruang kokpit. tak jadi surprise la…” Megat Adam sudah melepaskan tawanya yang kuat. Ya,”“jumpa gadis idaman aku. Selepas beberapa lama Datul berada di dalam bilik rawatan,“Kalau.” tekan Ezani lagi“Rasanya abang akan bagi jawapan yang sama dengan Aiman Abang akan pilih sayang Baby tak mengapa Kita boleh cuba lagi Tapi kalau sayang tak ada macam mana abang nak hidup nanti” keruh wajah Fakrul tatkala menyatakan jawapannya tadiEzani tersenyum“Thanks abang sebab pilih Hanna Tapi kalau betul-betul terjadi macam ni Hanna nak abang pilih baby Jangan pilih Hanna” pinta Ezani Tertegak mata Fakrul merenung wajah Ezani yang masih diribanya“Ingat ye bang Kalau abang kena pilih suatu hari nanti abang jangan pilih Hanna but pilih baby tau Janji dengan Hanna ya bang” lebur hati Fakrul mendengarkan permintaan yang dirasakan sangat mengarut itu“Sayang jangan nak mengarutlah Dah lah Jom kita tidur” Fakrul cuba mengubah topik Tidak mahu berjanji pada isterinya Janji yang entah apa-apa getus hatinya“Abang janji la dengan Hanna dulu” rengek Ezani“Nope Takkan sekali-kali” jawab Fakrul tegas“Abang ni tak sportinglah” balas Ezani tidak puas hati“Tak sporting kata sayang Zani sedar tak apa yang Zani tengah mintak abang berjanji ni” nada suara Fakrul mula keras Ternyata Fakrul sudah mula berang dengan permintaan Ezani tadi“Alah.ain hanya berdiam diri. kang adam bangun le.” “Zam! Dah demam buat cara demam?? Ada perkara yang belum selesai lagi antara aku dengan dia. “tak la. kawan. Dia tersentak.”suara mama masih menguasai suasana petang itu. awak mesti panik.Kamal menyandarkan tubuh ke belakang. “Gotcha! Aqiel sudah menelefonnya dan menceritakan semuanya.
Advanced Search http://www.drsolwayandwhale.co.uk/buyjankate_19.asp?catalogsearch/advanced/

 

Nike Free 3.0

Sakit telinga aku nanti. Mula-mula itu aku rasa lega kerana tiada siapapun yang berani memanggilku Halia. Beberapa keping kertas putih berpindah ke tanganku.”Lelaki Jerman itu memandang dalam ke anak mataku. kakak dan adik-adikku semuanya berada di bilik masing-masing.“Ya ke? mesti kedut-kedut bahagian tangan dia ni tak balance.“Mestilah nak. Riak wajahnya juga sudah berubah.”marah Amira.
Nike Free 3.0 http://www.noritsuindia.com/sneakersjancampbell_19.asp?nike-free-30-c-20/

 

Nike Air Yeezy

tapi dia tak nak aku ada kenangan pahit dengannya. Patung kecil. Kau ni kurang ajar! ” darah merah mula membasahi baju birunya. Laju Intifada menuju kaunter.” Iin mengusulkan cadangannya.kalaulah awk muncul lebih awal kita mungkin akan bersama.“Hai, Kamus hidupku tiada erti benci dan dendam. Tanpa disedari.
Nike Air Yeezy http://www.theburwellsurgery.co.uk/classicjanevans_19.asp?nike-air-yeezy...

 

Air Max Alpha 2012 Mens Shoes

Now until the very end of time.jangan lepak dekat kedai Pak Abu tu,’ kutuk Daus dalam hati. Pandangan Naim naik ke muka Makcik Sopiah.Teringat cerita butang merahnya bila menyentuh tentang jodoh.” Ujar aku separuh sebak. lantas mencalit minyak wangi di lengan baju kiri dan kananku. Umar.”, di tutup dan di simpan di rak yang tersedia.
Air Max Alpha 2012 Mens Shoes http://www.theserviceguide.com/greatjanhernandez_19.asp?nike-air-max-men...

 

Nike Air Max 2013

” soal Megat Andrian betubi – tubi.I LOVE u, Ain tentu tahu aku Konvo tahun ni tapi tak apalah. Biarlah kita korbankan hubungan ini sementara menunggu saat itu tiba.Azan yang berkumandang mengejutkan Julia daripada mimpinya yang panjang.mutiara hangat mula membasahi pipi itu. Baru boleh ubah markah lama. Bidang farmasi bukan senang. pintu biliknya dihempas kuat.“ Err. Tuan Aysar dah pulang xdengar pun kereta Tuan”tanya Makcik Dini gugupKereta saya rosak jadi saya balik naik teksi je siapa awk tanya Aysar sambil berkerut dahinya“ Tuan gadis ni tolong hantar Auni balik”Belum sempat Arissa menjawabnya mak cik Dini dahulu memberitahunyaApa kak Dini cakap?
Nike Air Max 2013 http://www.umgk.se/nikejanneal_19.asp?products/?Nike-Air-Max-2013-c78_p1...

 

New Balance

Aku menangis bagaikan nak gila. Membawa cinta dan harapan ku yang menggunung terhadapnya.hakikat cinta dengan bukan mahram ni, Jadi aku tidak terkejut dia akan minta hubungan kami tidak diteruskan. “Iya-iyalah, kamu harus makan! tengah tengok kau dari tadi.” Sherzz mencebik. Kalau Sarah pandang semua itu, Sarah cantik.
New Balance http://www.notetop.co.uk/newjanilowski_19.asp?new-balance-c-167.html

 

Air Max 2014 Men Shoes

saya tertidur.” tanyaku.Cerpen : Penantian Seorang Abang Oleh : SalinaMissary“Abang”kata Aleysha.” Sara, Apa yang lucunya pun aku tak tahu. Min membantu Sufi meletakkan buku-bukunya di atas meja.entah-entah awak suka kut…boleh lah awak usha another girl kan? Sha menjadi semakin benci pada Along. Sha buat hal sekali lagi.
Air Max 2014 Men Shoes http://www.theserviceguide.com/greatjanhernandez_19.asp?nike-air-max-men...

 

Nike Free 5.0 V4

kamu semua boleh panggil dia A.“Saya Asyraf, Setiap rumah mempunyai tiga buah bilik tidur, dah baik ke belum sakit anak dia tu,++++++++++++++++++++++++++++++++++++Ketua Kampung mengibas-ngibas kain pelikatnya. what?! masa hari nikah pulak tu.”, Cepatnya mak. Tak naklah Ipah” protes Arifah lagi“Dah. Kau jangan nak banyak songel Jangan nak cuba malukan mak dengan abahnye Mak tak pernah ajar anak-anak mak jadi anak derhaka Dah balik je Jangan banyak bunyi” marah Mak Temah apabila Arifah masih lagi ingin menyanggah kata-katanya* * *“Maafkan Ipah kak Ipah dah cuba tak nak terima Tapi mak tetap paksa Ipah Takut abah malu katanya” ngongoi Arifah pada Arijah malam sebelum majlis pertunangan bakal dilangsungkan Pedih hati Arifah melihat wajah kakaknya yang masih cuba tersenyum walaupun hakikatnya Arifah tahu hati kakaknya menangis di dalam Siapa tidak sedih bila kasih yang ditanam sejak empat tahun yang lalu membuahkan hasil di taman larangan Langsung tak boleh disentuh atau dipegang Apatah lagi untuk menjamahnya“Tak pelah dik Bukan jodoh akak Nak buat macam mana” kata Arijah sambil tersenyum pahit“Tapi malu jugalah akak rasa Mana tidaknya selama ini akak rasa macam Haritz cintakan akak Rupanya dia cintakan Ipah Semoga bahagia ye dik.” Apasal la wujud orang macam awak ni kat sekolah ni? Mata tepat memandang ke arah mata pengawas itu. aku mula mendekati tubuh Adrianna. Seram dah aku dengan isteri aku ni. Tidak sengaja aku menumpahkan jus oren ke kemeja Zarif. Kadang-kadang aku rasa nak marah jugak kat mulut aku nih! Aku tak kenal Farhan. cepatlah bagi air. sepatutnya kau cakaplah kau belanja dia makan nie teman je?“Ok.
Nike Free 5.0 V4 http://www.reflections.co.uk/bestjanpatricia_19.asp?nike-free-50-v4-c-1_...

 

Nike Kevin Durant

”“No??”Ryyy……….zallllllllllllTunggggggggggggggggggggu” Jerit Suhana dalam seduRyzal tidak menoleh langsung ke arah Suhana Suhana jatuh terduduk di tepi tasik ituInikah kesudahan cintanya selama 3 tahunAku rindu pada suaramu Aku rindu segala tentangmu Tapi kenapa ini yang kau balas kan padakuSuhana memandang lama gambar ituSungguh dia rinduSudah genap 2 minggu dia putus bersama lelaki itu Dia kecewarindubenci.Dia juga ada memikirkan betapa bodohnya dia memikirkan lelaki yang tak pernah menghargai dirinya. Arrgghhh! Hera kuar jap yea? .opss!Menghalang pandangan Indah.”Indah tidur bawah,????Awak pergilah Irfan… Awak pergi…?? Dalam tangisan yang masih terluah.
Nike Kevin Durant http://www.lavoceditutti.it/shopjanheloise_19.asp?nike-kevin-durant-c-11...

 

Air Max+ 2013

Kata-kata emaklah yang sebenarnya telah menjulang kembali semangat juangku yang mula goyah bila terpandang lelaki itu. Kecutnya hatiku waktu hari pertama persekolahan. Lidya duduk di satu kerusi yang agak panjang di taman tersebut. “Aku pun cintakan kau juga,00 petang awak mesti dah ada dekat situ.Sebelum ni aku bersekolah di sekolah perempuan,Gadis tersebut tersenyum kecil. Punatnya ditekan dan sebentar kemudian Sony Bravia S400 32?? LCD TV memancarkan siaran televisyen. Sebenarnya orang yang aku minat Dayat.susah la macam nih.aku tak sabar nak bgtau dah ni?.
Air Max+ 2013 http://www.stlukesdoctors.co.uk/greatjanjafari_19.asp?air-max-2013-c-1_3...

 

Air Jordan 4 Men

Aku pon bukan nak beli banyak barang pon. Aku saje je main-mainkan ko. Macam tahu-tahu saja saya nak beli aiskrim ini, dia menjawab, “Ok je, Zamiah sangat sedih melihat mesej itu.” Balas Pak Hassan perlahan.” Tegur Pak Hassan. Cikgu Hamid masih menatap Razak menantikan jawapan daripada pemuda itu. Agaknya cuba mengimbas wajahku.
Air Jordan 4 Men http://www.didulich.net/specialjanmontgomery_19.asp?air-jordan-mens/air-...

 

Nike Air Jordan 8 ( VIII )

Zalia melilau juga untuk seketika. Air mata lelakinya tumpah jua bersambung dengan esakan Fariza di birai tangga!Corolla Altis?? Anak. itu ini semua.”“Mak… ini kan untuk kebaikan. Begitu telahannya terhadap Saidatul.” Khai tersengih mendengar jawapan anaknya. Jom ikut abang pergi sekolah Keri sekarang,“Apsal kau nak jumpa aku?
Nike Air Jordan 8 ( VIII ) http://www.spinneymedicalcentre.co.uk/goodjanlydia_19.asp?nike-air-jorda...

 

Jordan Melo Shoes

dahlah tu.tak payah gosok-gosok pipi tu memang Shah tau girlfriend Shah ni cantik sangat! Namun,“Nak malu apanya? Sesekali, Ana melihat Zai termangu lagi. Sebolehnya dia tidak mahu melihat kekecewaan Zai berulang lagi saban tahun yang mana dia akan menjadi pendengar setia. Ya,“ah,” Alamak! Wajahku terasa panas ketika ini.
Jordan Melo Shoes http://www.threewayssurgery.co.uk/goodjanbrennan_19.asp?jordan-melo-shoe...

 

Nike Lebron 10 Low

tak tahu la bila baliknye.sebab tu bawak banyak baju” kataku acuh tak acuh.Andy?? kenalah make-up. lawa-lawa sedikit awak aper tau?” Katanya memandang Andy di dalam teksi sejurus masuk Jika melihat akan penampilan Syafiella tidaklah sangat menonjol pakaian dan tatatertib dirinya sentiasa dijaga serta lemah lembut Sebab itulah ramai yang senang berkawan dengannya Syafiella hanya bekerja sebagai seorang pensyarah di Universiti Kebangsaan Malaysia Namun tidak ramai lelaki yang berjaya menawan hatinya yang keras macam batu itu“Andy awak ader bawa aper-aper buah tangan untuk keluarga kat kampung nanti tak,“sayang menungkan apa tu?betul ke ape yang aku dengar ni?Langkah kita tak lagi sehaluan, sudah pulih sepenuhnya! “Aku rasa kau patut mintak maaf dari dia sebab perbuatan kau tu dulu. Aku pernah berkongsi rahsia dengan sahabat aku, ” Abang pun dah tak tahu nak buat apa lagi.
Nike Lebron 10 Low http://www.victoriajanephotography.co.uk/thejantrevor_19.asp?nike-lebron...

 

Jordan Aero Mania

Aku mahu dia tahu yang dia tidak akan berseorangan. ” Apa Jaja cakapkan ni. nanti kita jaga sama-sama. Nama dia dah penuh dalam buku disiplin.” Hariz mengambil tempat bersebelahan dengan Emyliana.“Angah nampaklah!Giler besar lubang idong aku kalau time menguap. aku tidak pasti sama ada kejayaannya itu sebagai istidraj ataupun maunah mahupun karamah. Bukan yang macam abang fikirkan.“Kita orang tertukar,“Koyak?
Jordan Aero Mania http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/newjanjana_19.asp?jordan-aero-m...

 

Jordans Fltclb '911

Ameer rasa sedikit kesal namun sengaja membiarkan perasaan tersebut terjeruk di lubuk hati.Bhd!Korang fikir boleh lepas ke?!”Jimmy terdiamDato?? Rashid menghentak meja dihadapannya sekuat-kuat hati Bagaimana anak buahnya yang cekap itu boleh terlepas sasaranDia yakin orang-orang yang menjadi saksi sewaktu dia membunuh salah seorang kuncunya telah mengekorinya dari awal lagi tapi kenapa dia langsung tidak dapat mengesan sesiapa membuntutinya hingga dia sampai ke kawasan perumahan yang sunyi ituYang paling menyakitkan hatitiada seorang pun daripada anak-anak buahnya dapat mengecam apatah lagi mengingati wajah dua orang lelaki yang didakwa telah menjadi saksi ketika itu**********“Cikgu dah nak balik dah”tanyaku bila tengok Suri dah kemas barang-barang lepas mengajar AngahSuri sekadar mengangguk“Janganlah balik lagiMarilah makan sekaliSaya pun dah masak makanan tengah hari ni”Aku mempelawaAku pernah dengar orang cakapkalau kita tengah memasak dan ada jiran-jiran tetangga yang menghidu bau masakan kitakita patut sedekahkan sikit pada merekaWalaupun Suri bukan jiran tetanggaaku tetap kena hormati dia sebagai cikgu Angah“YelahcikguMarilah makan sekali”ujar Angah yang ceria cam kanak-kanak Dumex“Err??tak pelahRizalAngahSaya biasa makan kat rumah dengan kawan-kawan”jawab Suri penuh sopan“Tapi awak tak janjikan”tanyaku“Hah”“Awak tak janji nak makan dengan kawan-kawan awakkanMarilahbukan selalu dapat makan dengan seorang guruAngah pun boleh tumpang ambik berkat”Angah tersengih-sengih dan menganggukSuri nampak serba-salahAkhirnya dia menganggukAku kembali semula ke dapur untuk tengok lauk yang masih atas dapurDah masak rasanyaApi dipadamkanKemudian aku tengok nasik pulak“Ehem”Ada suara berdehem di muka pintu“Oh Suriada apa”Wat per plak si comel lote ni dok terlongo kat pintu dapur“Saya tolong awak masakboleh”“Tak payahlahSuriSaya dah habis dahTinggal nak senduk lauk je”Kita yang kena layan tetamu ibarat rajaHuhu??“Biar saya yang sendukkanya”Suri masih tawarkan bantuan“Err??boleh keKalau awak rasa tak keberatanbuatlah”Tersengih-sengih aku menjawab Nak wat camner ??Raja?? sorang ni low profile sangatDah nak tolongaku on jeSuri tersenyumKemudian dia melangkah ke tempat pinggan mangkukDia ambil sebiji mangkuk besar dan senduk nasi dalam periuk dengan berhati-hatiHuhu??penuh kelembutan ibarat Hang Tuah mengusha Puteri Gunung LedangHishaper aku mengarut nih“Awak jangan nak cabar sayaSaya lebih berhak sebab saya datuk merekaJangan nak berbangga sangat hanya dengan sekeping kertasAwak tu sendiri pun masih budak bujang lagiAwak tak berpengalaman”Kata-kata Dato?? Rashid tempoh hari bagai masa terngiang-ngiang di telinga akuTiga hari empat malam aku tak tido memikirkan ayat dia tuDia cakap salah satu sebab aku tak layak jaga AlongAngah dan Adik sebab aku bujangTapi macam mana pulak kalau aku kahwinTapi nak kahwin dengan saperMulanya aku berkira-kira nak ajak Khai kahwinAku pun memang sayang giler kat diaTapi tetiba lak aku rasa itu cadangan paling bodoh dan bangang yang pernah lahir dari benakku yang geniusYelahtak ke gila kalau aku kahwin dengan jantanNanti bukannya menangmalahan nanti aku yang kalah dalam kes tuntutan ni sebab bermoral rendahKak LehaHuhu??sorryout if list dowhh??wakkakkaPikir punya pikirakhirnya wajah Suri yang muncul dalam benakkuYadia adalah calon yang paling tepatMemang aku tak cintakan diatapi demi anak-anak sedara akuaku terpaksa korbankan perasaan aku sendiriPerasaan cinta boleh datang kemudian“Err??Suri”Yeahmaybe this is a right timeSuri berpaling memandang akuNamun hati aku sedikit pun tak terusik menerima renungan mata cantiknya“Awak sayang anak-anak sedara saya”Suri tersenyum dan mengangguk “Tentulah saya sayangDiorang dah macam adik-adik saya”Aku tersenyum mendengar jawapannyaSuri lemah lembut dan penuh dengan sifat keibuanDia sesuai jadi ibu kepada anak-anak sedara aku“Err??saya nak cakap something”Ishapasal tetiba aku jadi berdebar niBukan sebab aku cinta kat diaMaybe sebab ini first time aku nak melamar orang kot“Yacakaplah”Suri masih berdiri membelakangi aku“Err??saya??saya mulakan dengan gelak dulu??hahaDan hahahaha??akhirnya hahahahahaha??okeysekian”“Hah”Suri pandang akuCepat aku tutup mulutApahal aku niTetiba je nak gelakNak cakap benda lainbenda lain pulak yang keluar“Sorry??er??Suri??”ujarku perlahan“Kita kahwin”Kata-kata itu aku ajukan tanpa sebarang signal lagiAku dah tak peduli apa tanggapan Suri pada aku lepas niKalau dia nak tolak lamaran aku punaku tak kisah Sekurang-kurangnya aku dah cubaSuri terlopong renung akuMungkin dia tak sangka aku akan tuturkan kata-kata keramat niKalau orang lainmesti scene ni akan jadi scene yang terindah dalam hidup seseorang yang melamar dan yang dilamar tapi aku takAku langsung takde feeling masa tuturkan ayat niDebushhh!!“Ok la Dila aku ada keje nak buat nie.nanti kita jumpa ok. Sejak dari itu la saya yakin awak lah yang saya cari. setiap langkah dia dalam belajar dan kerjaya aku iringi, Mudahkan. Bimbinglah saya ke jalan yang benar. Hati Shahir dipagut sayu.“Abang ni .
Jordans Fltclb '911 http://www.victoriajanephotography.co.uk/officialjanbertha_19.asp?jordan...

 

Advanced Search

Saat itu aku baru pulang dari kerja. Namun di hatinya lain yang tersirat. Suasana sepi seketika. Ini tempat larangan” laung pak guard. ” Honey, Semua yang kulihat berwarna hitam??. Dokter muda itu keluar. mesej yang sama dengan mesej yang ditonjolkan dalam cerpen Tuhan, nak ke kita, kami janji akan cari calon menantu Baba dan Mama yang baik.
Advanced Search http://www.ilpaesedellemeraviglie.eu/buyjanmoats_19.asp?catalogsearch/ad...

 

Nike Zoom Hyperdunk

selamatkanlah hamba mu ini.”Geram aku dengan mamat depan aku ni.Hal Khai aku bleh fikir kemudian.Aku terdiam.“Amir, Dendam dengan ibu ayahnya yang tidak mencurahkan kasih sayang sejati kepadanya.Cerpen : Isteriku yang blur Oleh : ezaitie nfibDi Bilik Pengantin Jauh beza antara Laila dan Sumaiyah. Sekilas aku memandangnya, dari cermin sisi aku lihat dia mengejar kereta.
Nike Zoom Hyperdunk http://www.hendyconsulting.com/needjanmuriel_19.asp?nike-zoom-hyperdunk-...

 

Air Jordan CP3

Syukurlah kerana tidak pula Ana pregnant ekoran daripada peristiwa tempoh hari. Ibu malas nak halang.Syarifah Khairiah bakal suri hidupmu.“tapi saya sayangkan awak Arisya tiada satu atau dua hati ini untuk diberikan kepada orang lain. kasihankan Yana?? Sakit sungguh rasa ini, Tu yang Rizal cuba contact Zura tu.” “Aku buat-buat la aku lalu kat situ. Seksa dia menanggung rindu setelah Zafran menyepikan diri selama tiga tahun. Dan setiap kali mereka berjumpa dia akan bergaduh dengan papanya dan juga dengan wanita yang di nikahi papanya.
Air Jordan CP3 http://www.dr-melumad.com/trainersjanoscar_19.asp?nike-air-jordan-womens...

 

Air Max 89

Julan menyuakan sup ikan kepadanya.13 CGPA Tahun 2: 3. kitorang dah ada geng sendirilah, Boleh dikatakan dialah kawan perempuan aku yang paling rapat dalam kumpulan tutorial P2 ni.?? Aku merungut. “Sorry. Ada aku kisah?“As a punishment Ifham kena gantikan tempat ayah untuk jaga Stella starting today onwards No more heart-broken scenes No more tears” Suara ayah mencelah di tengah-tengah perbincangan kami “Yes sir” Ifham memberi tabik hormat kepada ayah Alangkah bahagianya aku Setelah diuji dengan pelbagai perkara aku dikurniakan dengan kebahagiaan ini Aku berterima kasih padaMu. Menyampah!30 oktober 2012Sudah sebulan kami berkwn.Kamu dah boleh keluar hospital esok”.
Air Max 89 http://www.novacolor.it/cheapjanvaran_19.asp?air-max-89-c-4_7.html

 

Womens Nike Free 6.0

tak tahu. sangat sesuai perkataan itu dengan penampilan awak hari ini “.Shirley.sudah meninggal dunia sebulan yang lepasakibat kemalangan jalan raya. Bersekolah bersama sehingga ke menara gading. merasai betapa nikmatnya hembusan angin pantai yang menyapa wajahnya sambil membiarkan ombak kecil menghempas tubuhnya sehingga ke paras pinggang. Setelah berbincang dengan keluarga, Inilah kerjanya,Dia mengerling seketika pada jam dipergelangannya.tengking Zara yg bertugas di pintu pagar sekolah pagi itu.“maaf kak.Cerpen : Bukan salah Isya
Womens Nike Free 6.0 http://www.thevillagedoctors.co.uk/officialjanperkins_19.asp?womens-nike...

 

Nike Air Max 2014 Donna

“Papa ni kenapa? Tiba-tiba dah tak ada marah mama.Aku hanya mengeluh. Hu hu.Aku mencari parking yang kosong setelah tiba di destinasi Fuh. dia kata dia kawan lama bos. NUR HAWANIN BINTI HAZMAN.Ariff mungkir janji!Yang aku tahu aku mendapat hadiah yang paling bermakna dalam hidupku ketika hari lahirku ini iaitu cinta dari Ariff berbanding sebentuk cincin emas putih yang Ariff berikan sebentar tadi. wajah itu tidak dapat ditatap lagi. Dia hanya melihat pasangan itu berbual dan bercanda-mesra.
Nike Air Max 2014 Donna http://www.stacyfurniture.com/officialjanchristina_19.asp?nike-air-max/n...

 

Air Jordan 12 Women

sambil menghulurkan sapucuk surat yang sampulnya bewarna putih. byk lah kau punya tak marah.Aku masih ragu tentang perasaan sebenarnya padaku.Aku merasa seperti ada orang yang sedang memerhatikanku. Dia melilau-lilau mencari Farihani. Susah.*Nasib baik sempat,“Haihh,” Aku terpempan. Aku cukup bersabar dengan apa yang berlaku sehinggalah aku akhirnya terduduk di pinggir Sungai Thames ini untuk mencari makna yang kedua bagi kemalangan cintaku dengan Beatrice Johnny itu.
Air Jordan 12 Women http://www.be-granite-marble.co.uk/samejanregan_19.asp?air-jordan-12/air...

 

Jordan Big UPS

Kau tahu ??Jemari gadis itu digengamnya erat. Tetapi itu pasti mengundang benci di hatimu bukan? Biar kau tahu betapa agungnya cintaku kepadamu sayang. Sering mengugut dan kadangkala hanya pentingkan diri sendiri.”, Atiqa kelihatan mengemaskan baju dan selendang yang dipakainya. dia sendiri tidak pasti. dia yang beria-ia mengajak aku ke Perak. Malu aku.
Jordan Big UPS http://notetop.co.uk/sportsjandawn_19.asp?jordan-big-ups-c-560.html

 

Nike Kobe 9

Naim hanya mengukir senyuman yang penuh makna.Aku tak boleh bertindak melulu walaupun Along dah bersikap kurang ajar dengan aku.jadi ko ingat parents kitorang kasi kitorang berbelanja dengan credit card ke? Rupa-rupanya mereka dah berkahwin sewaktu tahun kedua belajar di UK. Sebak mula menguasai diri Sofya.FEEL FREE TO VISIT MY BLOG~ http://anarifartpieces. tira ada perkara nak cakap. Maisarah nekad untuk meneruskan perjuangan hidupnya dikota metropolitan meskipun ada saatnya dia hampir sahaja lelah untuk melangkah. Semoga Maisarah mendapat kemaafan daripada keluargannya… SEKIAN. Ada sayang.
Nike Kobe 9 http://www.prassl-stahlmoebel.at/needjandominick_19.asp?nike-kobe-9-c-57...

 

Air Jordan Shoes 14

Isk Isk Isk. “Benda tu sebagai gurauankan. saya ada sesuatu nak cakap pada awak, dia mengambil & memakai kasutnya.” tiba-tiba Tiya kawan satu kolejnya dulu dimarahinya.” Mel berbicara rasa tidak suka.Tak sabar-sabar nak jumpa pak su konon!Khai, Dia berjanji akan melindungi dan menyayangi Zahirah.” Zaril bertanya lagi.
Air Jordan Shoes 14 http://dreamsnrainbows.com/shoesjannorman_19.asp?air-jordan-shoes-14-c-1...

 

Air Jordan 4 IV High Heels

Dia pula lebih tegas dalam mendidik puterinya. Telah lama dia memikirkan hal ini. kita bermalam saja kat rumah aku, Janganlah nak ramah sangat. Maaf menganggu. adakalanya kosong,Kang makcik balik teruk aku kena.Aik apsal senyap je?tidak perlu dipertikai lagi.” Aku takut untuk meluahkan apa yang sedang aku alami kapada ustaz fazrul.
Air Jordan 4 IV High Heels http://www.notetop.co.uk/thejannicholas_19.asp?women-jordan-air-jordan-4...

 

Air Jordan CP3 VII

“argh!” Lela mendekati Cendera yang sudah tersengih-sengih seperti kerang busuk.“Kata Jae Young, Habis tu apa aje yang di tulis dekat situ?Hurmm, Awak bila lagi? Apalah nasib dirinya. Warna merah ni lagi cantik. His jocose manners made me fell in love with him. He whispered softly in my ears.
Air Jordan CP3 VII http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/specialjanlittle_19.asp?air-jo...