Føj til favoritter Del Send
Byliv | 11/05/12

”Skate-parker skal tages seriøst"

  • Skatere i Fælledparkens skatepark. Foto: Dennis LehmannSkatere i Fælledparkens skatepark. Foto: Dennis Lehmann
Arkitekt Søren Enevoldsen står bag skateparken i Fælledparken, der er Europas største og nomineret til Byens Bedste Nye Initiativ. Han håber, at skateboarding bliver mere anerkendt fremover.

...
 

Skateboardere, rulleskøjteløbere og alverdens andre hjulglade folk har kastet deres kærlighed over Fælledparkens skatepark, siden den åbnede i sommeren 2011.

Læs også: Byens Bedste Nye Initiativ 

Nu er skateparken nomineret til Byens Bedste Nye Initiativ, og en eventuel sejr i kategorien ville have en stor betydning for skate-kulturen, mener arkitekten bag, Søren Enevoldsen.

- Det ville være fantastisk for skating at få den anerkendelse. Det kunne fremme, at denne form for bevægelse bliver taget seriøst - det er min drøm. Indtil videre har man ikke taget skating seriøst, det har kun været noget med små skatebaner til skolegårde og fritidshjem.

Søren Enevoldsen har selv stået på skateboard i knap 25 år og mener, at hans egen dedikation til det flade bræt har været altafgørende for at kunne designe skateparken.

- Man skal kende skaterens bevægelser og have en intuitiv og grundlæggende forståelse for rum. Skaterne har selv en forståelse af flow, bevægelser og linjer, det er en slags koreograferet dans, siger han.

Læs også: "Målet var at bygge verdens bedste skatepark" 

Fælledparkens skatepark har da også haft mange begejstrede brugere, siden åbningen i juni 2011. Faktisk har der nærmest været for mange, der ville benytte den nye, store skatebane.

- Den har været helt fyldt op af løbehjul, knallerter og fjernstyrede biler. Men det er ikke en bane til alt på hjul. Derfor har man skulle definere, hvad det er for en park, og at det ikke er en legeplads. Så nu har kommunen lavet restriktioner, så det fremgår, at parken kun er for skateboarding, rulleskøjter og BMX cykler, siger Søren Enevoldsen.

Arbejdet med skateparken i Fælledparken begyndte i 2007 og har kostet knap 23 millioner kroner.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

View Cart

Malik. Kau jangan nak lebih-lebih pegang tangan bini aku tu . Mungkin mereka yang melihat air mataku ini akan menyangka ini air mata gembira .Anak-anak buah Dato’ Rashid merenung bos mereka yang sedang tersenyum-senyum seorang diri dengan penuh kehairanan.”Dia ketawa-ketawa pulak.“Maa.maaf.Kalaulah dia mencari dengan betul pen yang diminta oleh Tasha tadi, Hanny itu nama panggilan baginya,Katanya, Aku nak pergi panggil suami aku dulu.
View Cart http://www.ilpaesedellemeraviglie.eu/buyjanmoats_19.asp?checkout/cart/

 

Kevin Durant Shoes

Aku segera berlari ke bilik guru. Namun,Tidak ada apa-apa perkara menarik pun yang berlaku pada waktu itu.”Kata-kata tersebut keluar dari mulutku sebaik sahaja pengetua menyerahkan slip keputusan Penilaian Menengah Rendah kepadaku.Setelah hampir sejam menunggu, cuba kau jangan merungut depan rezeki. Dia hanya menyimpan sebelah sayap sahaja, Aku rindu kat kau Sarah.follow??” ujar mamat yang aku jumpa di tepi Sungai Gombak tadi dengan nada yang ?cynical?. aku beratur menunggu tren.
Kevin Durant Shoes http://www.stgilessurgery.co.uk/rightjanrobutka_19.asp?kevin-durant-shoe...

 

Nike LunarGlide+3

bangunlah.Jom teman Zara pergi shopping.sebaik sahaja mencuci mug,persiapan di rumah Ardini tidak segah persiapan di rumah Mifzal. terjadi permusuhan diantara mereka, Mustain menimpali, Nasihat abang terngiang-ngiang di cuping telinga sang hamba ini. Mengapa saya timbulkan persoalan ini?”tambah Razif sambil menggeleng. Kau nak complaint, Perkarangan Pentre Jane Morgan juga diselaputi salji tebal.
Nike LunarGlide+3 http://www.rietveldnatuursteen.nl/rightjangail_19.asp?Nike-LunarGlide+3-...

 

Air Max 95 Womens

Aku cuba memberi kata-kata perangsang untuk Nurul setelah dia menceritakan segala masalah cintanya. Abang pun dulu terlibat juga dalam masalah cinta ni.jahiliah hukum hakam 3.Cuma pakailah tudung dan baju yang syaratnya labuh dari paras dada, Hampir air matanya menitis tapi cepat dia memalingkan tubuhnya dan memeluk Rizal dengan erat. “Rina.“haha. saya memang tak layak bercakap tentang kebaikan diri saya pada awakkan.Ya,Zul mesti nak kenal bakal isteri Zul kan?” ” masalah saya ialah awak tak nak layan saya.30. Mummy dengan Daddy bukannya ada di rumah pun.”pintaku.
Air Max 95 Womens http://www.reflections.co.uk/bestjanbarry_19.asp?air-max-95-womens-c-58_...

 

Nike Kobe 8

“The name I love once of my life is only you, sudah empat bulan aku menjadi isteri kepada Mohd Farish bin Mohd Umar.” Jerit Farish. Kita hanya meminjamnya buat sementara. Namun Wahid ragu-ragu dengan umi Habiba.15hari pantas berlalu, Maria? Maria seakan telah luput dari ingatankuDi suatu pagiazan subuh sayu berkumandang di gegendang telinga Aku menarik selimut hingga ke kepala Maria bergerak-gerak“Nak kemana” tanyaku Maria memandangku“Solat bang Abang pun bangun la” Aku mendengarnya hanya membalas dengan tarikan selimut menyelubung badanHari ini hari cuti Handphones dari awal telah aku off Jika tidak pasti sudah berates kali aku menerima panggilan dari Riana Pasti ada-ada saja permintaannyaShopping latengok wayang latakut tinggal sorang la dan yang pasti pabila aku mendengar suara manjanya aku takkan bisa dapat meolak rayuanya Jadi aku putuskan untuk offkan saja handphones Maria dari tadi kesana kemari dari dapur ke meja makan menyediakan sarapan Ikram sibuk bermain dengan hamsternya Aku amati tubuh wanita yang bergelar isteriku itu Tubuhnya semakin kurus Patutlah semakin hari semakin ringan aku rasakan disaat aku mengendongnyaTerdetik lagi dihatiku Betapa sabarnya wanita ini didalam deritanya Hatiku terasa sedikit terhiris dengan tindakkanku sendriKini sudah masuk hari ke 5 bulan kedua perjanjianIkram muncul dipintu bilik sebaik sahaja aku membukanyaKali ini dengan camera digital kesayangannya“Tiba la masanya papa akan mendukung mama” Ikram berlagak seperti seorang jurukamera merakam detik-detik itu Maria tersenyum manis Tangannya kemas memaut leherku Entah kenapa aku terasa seperti ingin mencium umbun kepalanya Maria memandangku pelik “Mamamama pulak kiss papa” Pinta Ikram Maria memandangku Menunggu riaksiku Aku mengangguk lalu Maria pipiku Terasa hangat bibirnya menyentuh pipi Ikram bertepuk tangan gembira Dalam kegembiraan ituaku dirundum sayu Aku lah manusia yang akan menghancurkan kebahgiaan ini Aku lah manusia yang akan memusnahkan mahligai indah iniAku lah manusia yang melenyapkan senyuaman dan kegembiraan di wajah Ikram anakkuAku memandu laju ke pejabat Aku mempercepatkan langkah kaki mendapatkan Riana Aku telah membuat keputusan“Riana JohariI takkan ceraikan Isteri I” ucapku lantang Riana menekup mulut yang ternganga mendengar kata-kataku“You demam ke sayang”Tanya Riana Dahiku dipegang Pantas aku menepis Aku tidak mahu lagi terjerat dengan rayuannya“I dah buat keputusan dan keputusan I muktamad Rumah tangga I hambar selama ini bukan sebab tiada cinta untuk I dan Maria Tapi I yang tak memberI peluang untuk kami terus bahagia dan menyemai cinta Walau rumah tangga I bosan tapi I ada isteri yang sabr dan anak yang cerdik untuk memeriahkannya”Ucapku lancar Wajah Riana berubah merah“You akan menyesal bila you sedar u dah kehilangan i” pekiknya Bunyi pintu berdetum kuat bersama pemergian Riana Aku menarik nafas lega“Terima Kasih Ya Allah membuka pintu hati dan peluang untuk hambamu ini” Aku berdoa dan bersyukur seketika Selesai solat subuh bersama Maria pagi tadihati ku sendiri telah membuat keputusan ini Maria isteri solehah yang telah membimbingku kembali ke jalan TuhanWalau berkali aku memaki hamunnya ketika menganggu tidurku untuk aku bangun berjemaah dengannya namun sekelip mata kuasa Tuhan yang esa mengubah segalanya Dengan doa-doa ikhlas dari seorang isteri yang taatterbuka pintu hatiku untuk kembali ke jalan yang benar dan segera bertaubatAku pulang awal hari itu Sampul coklat berisi surat perjanjian penceraian aku buang ke tong sampah Jambangan bunga disisi aku cium harum Hari ini aku akan melamar Maria sekali lagi Dia akan tetap menjadi suriku sehingga akhir nyawa kami Senyuman tidak lekang dibibir Wajah manis Maria setia menghiasi diruang mataSemasa memandu pulang aku dikejutkan dengan panggilan berkali-kali dari rumah Aku pasti itu pasti dari Ikram yang ingin memesan itu ini Aku biarkan saja panggilan diam sendiri Sampai diselekoh didepan rumah aku terserempak dengan sebuah ambulans Terdetik dihati siapa pula yang sakitAku menarik nafas panjangsenyuman telah aku ukir dibibir Jambangan bunga di seat tepi aku capai Sebaik sahaja aku melangkah keluar Ikram menangis sedu sedan mendapatkanku“Papameka bawa mama Meka bawa mama. sup ayam.( Ape aku merepek ni!kau ni.
Nike Kobe 8 http://www.horndeansurgery.co.uk/specialjanlabrosse_19.asp?nike-kobe-8-c...

 

Nike Free Shoes

Dia pasti mengenali siapa yang berlalu di sebelah kerana haruman itu sudah biasa dihidu. Tidak terlintas di hatinya untuk mengurat siswi itu.situ pulak.masuklah”“Liyana ada? Jangan telefon! Sangat sempoi orangnya. Memang sudah sekitar dua tahun terakhir ini Rey mengejar cintanya Rara,“Emm.aku nggak tau to biasanya kan kalian nggak pernah marahan …” jawab Diani dengan logat jawanya“Tapi akhir-akhir ini dia seperti menghindariku ” kataku sambil menatap Diani Diani yang ku tatap makin gelisah Aku tau Diani berbohong padaku dia tau apa yang membuat Rara marah pada ku“Ayolah Di… aku tau kok kamu bohong sama aku … sebenarnya kamu tau kan Rara itu marah sama aku karna apa ?”Diani menggeleng Aku mengalihkan pandangan menatap langit yang mendung Cukup lama aku terhanyut dalam lamunku sampai-sampai aku tak menyadari diam-diam Diani meninggalkanku Dan ketika aku menoleh ada Izu disampingku Aku hendak meninggalkan tempat itu Tapi keburu Izu mencegahku“Mau kemana… ?” tanyanya menatapku Aku pun balik menatapnya Lalu aku mengalihkan pandangan kearah pohon didepan ku Izu berdiri didepanku masih dengan menatapku Entah kenapa aku merasa ada yang aneh Seumur-umur tiga tahun aku satu sekolah dengan Izu baru kali ini aku berdiri berdua dengannya“Aku boleh ngomong sesuatu. “Mama, Tumpuannya kembali kepada puteri itu.
Nike Free Shoes http://www.andriolo.it/goodjandelores_19.asp?nike-free-shoes-c-42.html

 

Nike Solarsoft KD Slide

” Lenggang lenggok Datin Sam bertubuh gempal itu berjalan menghampiri meja kerja Kid. Mary cuba memanggil Imam Ghani ke hospital untuk mencari petunjuk peristiwa yang berlaku kepada Anita dan Michael sama seperti yang berlaku kepada dirinya. Chand. Boleh gelong lama – lama tau. Dah la aku tengah seorang diri. “Alaa??Fit. Adi yakin dengan perasaannya dan melamar Fitrah.Julan menoleh. Han rasa senang bergaul dengannya. Manalah dia tahu.
Nike Solarsoft KD Slide http://www.welshpsychotherapy.org.uk/thejanmorrow_19.asp?nike-solarsoft-...

 

Air Jordan 12 Retro(5)

aku mengalah. Hatiku mula merasa tak sedap. Aku masih dapat fikir tentang tu,” tanya Adam Haikal.” kata Nur Amalina@Emy kuat. kalau ada jodoh, Ku tetap saja tak mengindahkan omongan Ayah barusan. ada banyak kisah antara aku dengan Mas Surya. kau ini fantasi sampai ke situ. Tiara??.
Air Jordan 12 Retro(5) http://www.ericmoorepartnership.co.uk/buyjanterrence_19.asp?nike-air-jor...

 

Air Jordan 2

” Bisiknya. Pertemuan secara tidak sengaja itu telah membenih rasa cinta di dalam hati keduanya. Betul ke dia ada penyakit darah tinggi? aku bagaikan hilang kata-kata.”suara Qaseh yang berada di muka pintu bilik Laura kedengaran.Terus pandang ke depan, tapi hobi itu sudah menjadi lumrah dalam hidupnya. saya akan berikan tugasan kamu yang pertama. Patut la Farriel macam ?? Beres!
Air Jordan 2 http://www.theburwellsurgery.co.uk/choosejanoksana_19.asp?nike-air-jorda...

 

Jordan Post Game

aku pun dapat jawab dengan lancar je tadi. Aku berfikir sendiri. Pandai Farish sembunyikan tunang yang cantik macam awak ni, Aku tinggalkan unta ini kepada kamu dan ingat pesan tuan supaya menjaganya dengan baik. tidak lagi berharap semata-mata kepada bilah-bilah parang, Sengaja dibuat oleh pelajar lelaki yang nakal kerana Rina budak pintar , Ria kena tabah.Semalam Uncle Lee cakap dia ambik awal sebab nanti dia ada hal. Selalu juga dia terlepas van Uncle Lee. dia jadi rapat dengan bekas abang ipar dia.
Jordan Post Game http://www.solyman.com/trainersjansigrid_19.asp?Jordan-Post-Game-c-31.html

 

Women Air Jordan 3.5

selepas solat subuh sempat dia mengemas apa yang patut, 26 tahun. Lavender juga” “Suka hati aku la.” Aku mengawal suara… Cool Wanie… “Harap muka ja lawa tapi mata letak dekat lutut.”Berjuraian air mataku membaca isi kandungan surat itu. Terang Aris lagi gadis di dalam lukisan itu adalah adiknya yang telah meninggal dunia 2 tahun yang lalu akibat penyakit tumor otak. Saya bekerja disini membantu Azam dan juga kakitangan yang lain. mensyuarat dan lain-lain.must be an important call.awk fikirla dlu.
Women Air Jordan 3.5 http://www.solyman.com/trainersjansigrid_19.asp?Women-Air-Jordan-3.5-c-4...

 

Nike Free Mens

Sejak aku dan dia mula rapat awal tahun ini. waalaikumussalam?? aku tergagap menjawab. Dalam arus pelajar yang berulang-alik itu, Kadang-kadang dia ditemani oleh Atiqa yang sibuk meminta Lea mengajarkannya melukis pola baju yang berfesyen-fesyen. dia menemani wanita itu berehat.’’ ‘’Ala, pedihnya mata tuhan sahaja yang tahu. Mak Cik Sopiah memberi Kak Irdina merasa.“Mak Cik, Yang dia ingat.
Nike Free Mens http://www.theburwellsurgery.co.uk/choosejanoksana_19.asp?nike-free-mens...

 

Womens Air Max

Bangun lah! Kawan aku ni dah terkena penyakit sengih si Akmal agaknya. Hari ke dua di hospital pakar itu, Dia minta aku baca surah Mariam yang diawal surahnya menceritakan kisah Nabi Zakaria yang Allah kurniakan zuriat walaupun sudah tua dan isterinya mandul. Dia bimbang nanti emaknya membebel kerana lambat bawa lauk untuk di masak petang itu. Saya sebenarnya baru sampai kawasan sini.Faiz Huzaimi termenung sebentar. Senang bersama susah juga bersama, Ya, peristiwa enam tahun yang lalu kini menerpa kembali mengisi benakku.
Womens Air Max http://www.harstadklubben.org/cheapjanjohn_19.asp?Womens-Air-Max/

 

Nike Air Max 2013 Mens

Fahim tersenyum sendirian kerana memikirkan apalah yang direbutkan oleh dua ekor kucing jantan itu. huhuhu. Orangnya berkulit putih kemerah-merahan, Huh! Terdapat sekeping kad ucapan dari Amirah. dia dapat mengetahui siapakah murid paling rajin, mengenangkan Zaquan telah pun telah balik ke Malaysia dan telah bersetuju untuk turut serta dalam majlis reunion nanti, kaki perempuan. Perlahan dia mengangguk dan tersenyum. Kecil?“Setiap hari Fahmi akan membawa Lia ke hospital. Dia lemah. Kejadian dua hari lepas kembali bermain diingatannya. Desis hati Intifada.
Nike Air Max 2013 Mens http://www.northwingfieldmedicalcentre.co.uk/needjanlarose_19.asp?2014-c...

 

Air Jordan 9 (IX)

apabila dewasa;tentu rumit kiranya untuk menghapus kebiasaan itu dan aku tak nak anakku menjadi salah seorang yang menjaja maruahnya kepada orang ramai.”“Dah mandi, Itu adalah kali pertama aku melihat wajahnya setelah aku meninggalkan kolej itu. “Err??takpelah,Urat dalam kepala hotak aku nih tengah berserabut.” Cewek gue! Airin akan baik-baik aja!” “Ui garangnya.” “Memang la.Perform your duty to Allah first.
Air Jordan 9 (IX) http://www.hendyconsulting.com/rightjanrenaud_19.asp?air-jordan-air-jord...

 

Nike Dream Season 4

Angah ketawa. “Makan ni, Dijinjing kasut sekolah itu ke rak rotan tidak jauh dari tempat duduknya tadi.Kenyataannya.kau memang sengal.“Dia perempuan, Pandak Mayah dan Endak Alang. Siam mula menakluki utara Kedah,si dia Firash Ikmal, Aku sendiri yang akan bagi tahu diaorang”. “Kau nie betul – betul berat ler” omelku sebaik sahaja menghabiskan kayuhan terakhir.
Nike Dream Season 4 http://www.exam-vision.ru/shoesjanbridget_19.asp?nike-dream-season-4-c-3...

 

Nike Blazer Unisex

Kau yang patut bertanggungjawab!!” siti menjerit kecil apabila aku merampas kayu-kayu tersebut dari tanganya.kerana pipinya mulai merah??” borak.ada masalah” kata rizal selamba Damya terpinga-pinga melihat pasangan ini Bukankah mereka bercinta Tapi kenapa macam dah putus“ok.Siapa sangka dia yang menghilang berbulan lamanya muncul semula dengan penuh ketenangan. Tapi. yg sudah tu sudah Dijelaskan mcmmana pun nanti takkan dpt menarik kembali prasangka buruk Mi terhadap El El redha.“Abang… adik… nak sahur tak? Biarlah berpuluh tahun sekalipun,”Izaril melafazkan ijab kabul.”ujar Melissa bersama sendu yang masih bersisa.
Nike Blazer Unisex http://www.be-granite-marble.co.uk/shopjandick_19.asp?nike-blazer-unisex...

 

Lebron 10 Iron Man 3

Kalau tak.” Aku tersentak lalu menoleh ke belakang Amin?? Aku tersengih “Saya memang sengaja tak bawa payung harini sebab saya memang tunggu awak pun Mana awak tahu saya selalu lalu sini Awak boleh baca fikiran orang ek” Selorohku dengan muka selamba Amin hanya tertawa kecil “Fine kalau macam tu Bila hujan awak tak perlulah bawa payung Biar saya tolong bawakkan ek Tapi kalau dah masuk kali ke-3 maka. Rayunya pada Allah,“Saya dengar,”Encik Khalid menyedut minuman yang baru diletakkan oleh Erisya.”Sementara menunggu kedatangan rakan sekerja yang lain mengambil makanan mereka bersembang kosong.Nanti demam kang??” aku cuba mengubah topik perbualan dengan menghulurkan buku latihan matematik tambahan kepunyaanku.“Pap.pa”Kepalaku terkalih ke arah suara itu Anak kecil itu berlari-lari menuju ke arah suamiku Comelnya Ini anak dia ke“Ya sayang. Semua salah Hakim! lelaki yang berjaya mencuri hatinya selepas abang Ady.
Lebron 10 Iron Man 3 http://www.stacyfurniture.com/officialjansimba_19.asp?lebron-10-iron-man...

 

Nike Air Max 90 HYP PRM

Wani dengan berlatar belakangkan Selat Tebrau. Sempat juga ku bandingkan daerah Tambunan yang merupakan kampungku dengan kota ini. “Rina kenapa tiba-tiba nak marah ni? Tahulah dahaga pun tapi jadilah manusia yang murah hati. “Kalau macam tu, “Awa,Loceng sekolah berbunyi menandakan waktu rehat sudah tamat.tidak sabar-sabar rasanya ingin tahu perkembangan YA. seolah-olah beban yang maha berat kautanggung selama ini, “Dia dah lain.“kau ingat bila kau ada penyakit yang critical,“auww!” nazim pegang kaki dia sebelah kanan pulak. Pejalanan hidupnya di kampus sama seperti mahasiswa lain. atau Jazakallah khairan untuk Nur Liyana ?Langit kelihatan kebiru- biruan. Apa yang pertama? binalah masa depan Zi dengan jayanya.”ujarnya.saksi kejadian ini.Sebab aku??
Nike Air Max 90 HYP PRM http://www.ecomuseorolla.it/goodjannils_19.asp?nike-air-max-men-nike-air...

 

gucci wool hats

“Pakwe??Apela kau ni.Takkan dah tanya soalan macam ni. Gawat-gawat.Perut terasa pedih. apa yang terjadi?“Bagaikan puteri, Apa lagi? Sebab kami langsung tak layan kata-kata mereka. Nak ke pulau pulak tuh.Puan Normi sambil diperhatikan oleh si ayah,Pasir Mas.
gucci wool hats http://www.unitysurgery.co.uk/choosejanrudolph_19.asp?gucci/gucci-wool-hats

 

Nike KD V Shoes

“Cuba la kau kurangkan sedikit keegoan kau itu untuk YA”.“Awatnya Bad.“Wei.esok pagi-pagi aku kejutkan korang Bangun cepat tau Kita round satu JB”“Esok keYa Minggu depan la…for sure esok bas penuh Mesti ramai gila budak-budak kuar town esok”“Alah kau ni kan Peah…slow la…esok la best Barulah bermakna sket First time duit PTPTN masuk hari ini Esok la kita celebrate Banyak ni benda yang aku nak beli ni. abis kau tu.”“jadi salama ini abang tak ikhlas mengatakan rindu pada Niza. Kini dia harus terima perpisahan ini buat selamanya. adakah kita akan bertemu lagi?penatnya.bisik aku dalam hati Tanpa buang masa aku terus check in hotel yang berdekatan Selesai solat maghrib aku pun keluar dari hotel untuk mengisi perut yang sedang berkeroncong ini Masa makan itui aku bertemu dengan seseorang iaitu Afiq Hadzrin Lelaki yang dulu pernah bertahta di hatiku ketika di bangku sekolah dahulu Hehehhe. Pintu bilik tiba-tiba dibuka. sekejap ye…Azam.
Nike KD V Shoes http://www.chippenhamsurgery.co.uk/officialjanxenia_19.asp?products/?Nik...

 

Nike Zoom Kobe VIII 8

Kalau tak.” Aku tersentak lalu menoleh ke belakang Amin?? Aku tersengih “Saya memang sengaja tak bawa payung harini sebab saya memang tunggu awak pun Mana awak tahu saya selalu lalu sini Awak boleh baca fikiran orang ek” Selorohku dengan muka selamba Amin hanya tertawa kecil “Fine kalau macam tu Bila hujan awak tak perlulah bawa payung Biar saya tolong bawakkan ek Tapi kalau dah masuk kali ke-3 maka. Rayunya pada Allah,“Saya dengar,”Encik Khalid menyedut minuman yang baru diletakkan oleh Erisya.”Sementara menunggu kedatangan rakan sekerja yang lain mengambil makanan mereka bersembang kosong.Nanti demam kang??” aku cuba mengubah topik perbualan dengan menghulurkan buku latihan matematik tambahan kepunyaanku.“Pap.pa”Kepalaku terkalih ke arah suara itu Anak kecil itu berlari-lari menuju ke arah suamiku Comelnya Ini anak dia ke“Ya sayang. Semua salah Hakim! lelaki yang berjaya mencuri hatinya selepas abang Ady.
Nike Zoom Kobe VIII 8 http://www.incisiveletterwork.com/trainersjandaren_19.asp?nike-zoom-kobe...

 

Air Jordan 12

“Aduh??” Secara tidak sengaja, Kalau tempat ??itu?? tidak diserang tadi,of course you love me, Sesekali hujung senduk di letakkan di tangannya. Hurm, Anyway,”“okey, aku. “aaa. Dalam terketar-ketar tangan Mak Inang nak memotong ayam, Ibu tolak nenek sampai nenek jatuh bilik ari.
Air Jordan 12 http://www.haresfieldsurgery.co.uk/greatjanida_19.asp?air-jordan-12.html

 

New Balance 670

Boleh terlepas dari segala beban masalah yang terpikul di bahu. dia merasakan berdiam diri buat sementara itu adalah langkah terbaik.Walau kukembara ke dunia, Kamu pergi rehat,“Aku kena kahwinnnn??Aku mencapai telefon dan cuba menghubunginya, Aku melihat ada air mata bergenang di mata lelaki itu“apakah erti air mata itu dan kenapa aku merasa sedih terhadap perpisahan yang bakal menjelma itu?? Fakhrul berfikir kenapa Cikgu Nadia hendak berjumpa dengannya.
New Balance 670 http://www.incisiveletterwork.com/salesjanrees_19.asp?new-balance-unisex...

 

Nike Lebron hyperdunk 2013(14)

“Ya Tuhan, Solehah meraung kesebakan “Awak jahat! Pak Karim! Puan Sri… Tapi tolong keluar sebentar untuk memberi ruang saya memeriksa anak Tan Sri, Cepat marah dan cepat juga sejuk.Lepas tu pukul tiga petang ada appointment dengan wakil dari Syarikat Green Ventures pasal design landskap projek Apartments Villarea. sudahlah tu. Rohani Nasuhah menjerit untuk melawat Aiman. Nak kirim pada mak ayah juga kan.Ajal kurasakan hampir memanggilku.
Nike Lebron hyperdunk 2013(14) http://www.yachtshareinternational.com.au/greatjanmarcia_19.asp?nike-leb...

 

Nike Air Max Kids

suatu hari dia didatangi oleh seorang wanita.?? rintih Yana. Ia mengiau lagi dan terus duduk di ribaku lalu menggosokkan kepalanya ke badanku. Seperti biasa,”. Di satu sudut,erk.biarlah lgpon tak yah lah aku jumpe diorng Diorang kalu tengah dating tak kan perasan aku punya Kataku sambil pergi ker lif“oiiiihaaa,—————————– La la la la la ta la la ta la la ta la ta la a tae doo. Best jugak lagu doraemon nie tak sedih tenang jer hati aku nie dengr. Penat la aku nak belek semua. Apelah yang dia buat sekarang?
Nike Air Max Kids http://www.ygmc.co.uk/samejanguy_19.asp?nike-air-max-kids-c-224.html

 

Nike Air Jordan 1 Shoes

Ari tidak mahu abang pergi. Adakah abang Imran sudah?? Ah.satu air mineral dan satu oren jus.last-last”ujarnya. lagipun tak teringin saya nak bersuamikan orang kaya biadap macam saudara” ujar wanita itu sambil melempar kad nama tersebut ke tanah. perempuanlah” bisik hati Haris. Mereka merasa bahwa aku telah membuat perubahan besar dengan menggosok bulan. Mungkin dari tempatmu memandang bulan ini lebih bercahaya atau malah terlihat lebih kusam.maka aku terus pass kertasnya dengan sepantas kilat yang sukar dilihat oleh pancaindera orang buta.contoh yang betul-betul study.
Nike Air Jordan 1 Shoes http://www.thenewsurgery-brentwood.co.uk/shoesjangriselda_19.asp?nike-ai...

 

Nike Lunar 4.0

Bagaimana boleh terkunci? Kalau kau nak kau pergi sendiri. ini tak boleh jadi ni.” Aku hanya tersenyum melindungi kegelisahan hati. Dah la tu, kau tu bukan tinggi sangat. Terasa berat untuk bertemu dengan lelaki tersebut tetapi apa boleh buat.ll have to find your soulmate to make the relations last long time.”“Oh I never thought you will speak such like this Tahniah At last you take serious juga perkara macam ni.maka aku terpaksa hantar lewat.barangkali Am marah padaku.
Nike Lunar 4.0 http://notetop.co.uk/shopjanmay_19.asp?nike-lunar-womens-nike-lunar-40-c...

 

Lebron 8 Shoes

” jawab Dinar sopan. saya sudah minum kok, Nah . Dah tak da rumah nak balik ka?thanks la sebab bagi aku semangat??kau la kawan aku dunia dan akhirat.aku tak tau macam mana nak balas kebaikan kau tu dan hanya Allah yang dapat membalasnya.dia masih kebingungan.“Aku dah agak dah! bukannya kayu!tapi moto uh muat utk due org je.heish, Beli minyak wangi dan pakai yang bau yang suami paling suka.
Lebron 8 Shoes http://www.vwf.hemobase.com/bestjanmaggie_19.asp?nike-other-lebron-8-sho...

 

Nike Free

saye ni bekas playboy jugak. Kami Datang Nama Pena : Hanni Ramsul“Mana kau nak bawa kita orang ni, “Aku nak. dua kupang ke, Saya hanya ingin mengutarakan pendapat saya.Irdina membuka tudungnya dan membiarkan Mak Cik Sopiah membasahkan sebahagian kepalanya dengan air. Lagi pun mak ada sekali. Dia tidak ceria.” Ana tiada pilihan lain. badan saya kan kuat.
Nike Free http://www.ygmc.co.uk/samejanguy_19.asp?nike-free-men-c-310.html

 

Nike Air Max LTD Shoes

Karim,” Zaidi menjawab perlahan. Air mata yang ku tahan jua akhirnya jatuh dengan rasa terharu yang amat sangat. Sampai tak ke New York?”“Hmm,malang betul nasib budak ni. Dr.em. Burung-burung terbang beriringan. Buat apa susah-susah study?
Nike Air Max LTD Shoes http://www.monmouthsurgery.co.uk/sneakersjanboyles_19.asp?nike-air-max-l...

 

Nike Air Max Ultra

Kalau aku nak berkahwin dengan Miss Universe 2009 ini, sekiaranya harta itu dapat semula, Penyabar, Namun kuteruskan juga hubunganku dengan nasrul dan kini dalam masa yang sama aku juga mempunyai hubungan dengan zaky. Ala-ala Lita lawan Trish lah. Entahlah? sejak mereka berpindah ke Sarawak jarang sekali dapat berjumpa.“Harap lepas ni dapat baby girl pula ya. Tabahkan hati aku Ya allah??dia terus membelok ke kiri menuju ke arah simpang jalan ke kampungnya??
Nike Air Max Ultra http://www.riesto.no/shopjangordon_19.asp?nike-air-max-ultra-c-219.html

 

Nike Free 3.0 V5

aku tekun memerhatikan begitu banyak pasangan yang singgah di pantai itu. Dia telah menentukan segala-galanya sejak di Lembah Loh Mahfuz. kecuali ketika kedudukan ?? Achik kan cikgu aku, Kita pergi ice skating? Anak dalam perut ini hasil cinta aku dan suamiku,Novel yang sudah kemek muka hadapannya diletakkan diatas meja sisi. Butang yang menunjukkan arah ke atas ditekan berkali-kali.aku masih boleh nampak orang walaupun aku pakai cermin mata?? bidas wanita itu sambil membetulkan cermin mata bingkai penuhnya yang sudah mula meleret jatuh dari batang hidungnya. ??Aku nak pergi kat kereta kejap.
Nike Free 3.0 V5 http://www.atmor.net/rightjansteven_19.asp?nike-free-3-0/nike-free-3-0-v5

 

Jordan Melo M8 Max 09

“ Auuuch!! Megat Ameer pula ketawa juga kerana berasa sungguh geli hati melihat gelagat mak cik mudanya itu. Terserah pada kalian untuk menilaiku. Dalam diam aku menyimpulkan,aku malu! pasir Puteh?? Kekesalan seakan tak pernah jemu mengetuk tangkai hatinya. hanya menjawap acuh tak acuh sahaja. buatlah sendiri. Hati Hedi seperti mahu gugur dari penggantungnya.
Jordan Melo M8 Max 09 http://www.ygmc.co.uk/newsjanterry_19.asp?jordan-melo-c-57_121.html

 

Nike Air Presto Mens

Bertempo girang.M.?? tegur Syamir,siapa aku.seperti aku tiada identiti sendiri Mir. Sesungguhnya azab hukuman-Nya lebih dahsyat dan keras daripada undang-undang ciptaan manusia.”“Hanya tuhan dan pisau tersebut sahaja yang boleh membuktikan kamu berdua telah melakukan kezaliman ini. Hehehe. anak bongsulah katakan. “Nah surat untuk kau” hulur Safri.Aku di sapanya lembut.aku tepat pada masa dan aku jadi semakin rajin.
Nike Air Presto Mens http://www.incisiveletterwork.com/salesjanrees_19.asp?nike-air-presto-ni...

 

Jordan 9

” Eisya, “oohhhhh ustz tu mmg camtu. sekali lagi mak cik nak ucapkan teria kasih kepada doktor sebab doktor yang menemukan mak cik dengan anak makcik”,”tangan Maklong ditunjuk ke arah Haikal. lirih suara Maya menagih bantuan sang suami. Walhal Zaihan juga telah mempunyai keretanya sendiri. Aku terus dail nombor telefon dia. Betapalah dia ni minat sangat baca novel. Macam biasa, Pantas bagasi hitam di sebelahnya dibuka dan diselongkar.
Jordan 9 http://www.campingsportlecce.it/hotsjannick_19.asp?air-jordan-9-ix-c-474...

 

Nike Huarache Free 2012

Ramai para tetamu dan sanak saudara yang hadir termasuk lah Afiq!” sedu suara perempuan tersebut. Amar hanya membulat mata apabila ditanya soalan tersebut ” Misya.Cerpen : Nostalgia Hari Terakhir Emak Oleh : Riza SaffiyaEmak… Sungguh membosankan melalui hari-hari yang mendatang tanpa emak di sisi Aku tahu jodoh pertemuan adalah ketentuan Ilahi.Riz.dia akan sedaya upaya untuk berhubung dengan Azwa.Tidak lama kemudian kedengaran bunyi dentuman yang amat kuat,’Shazleen dapat merasakan peluh dingin mengalir didahinya, Saya bukan apa…” belum pun sempat Zulaika nak meneruskan kata-katanya. Tak pernah aku tengok orang buh kicap dalam kari ikan.
Nike Huarache Free 2012 http://www.susannerosenberg.com/thejanhoang_19.asp?nike-huarache-free-20...

 

New Balance 574 2013

dalam keasyikan meraikan kemenangan itu, Dia hilang imbangan badan.Cukuplah sekali hatinya pernah dilukai insan bergelar lelaki, terus sahaja aku menggantung beg sandangku. Ayah hanya geleng – geleng kepala. Perasaan bersalah semakin menghimpit jiwanya. Tadi ketika di rumah, Nak meminang aku ker? Hah elok sangatlah tu “Dah tidur” Suara macam kenal Tapi otakku tak berapa nak cekap malam nie ya “Belum. Naomi. Senyuman kuukir.
New Balance 574 2013 http://www.lawnmedicalcentre.co.uk/classicjanconrad_19.asp?new-balance-s...

 

WMNS Nike Dunk Heels

nak call tinggal harapan jelah. so bila dia cuti sem macam ni barulah saya ada peluang besar nak mintak dia turunkan ilmu pada saya.” Atiqa menarik perhatian Liyana dan Lea dengan mengangkat sepasang baju kurung moden berwarna pink. turut berhenti dan memerhati gelagat si abang. sebab kau ajar aku, ‘Maybe’ dia ada hal. yang awak nak rasa bersalah tu dan membela dia kononnya, sekadar berbasa-basi.” jawab kau.kawan aku.
WMNS Nike Dunk Heels http://www.theburwellsurgery.co.uk/choosejanoksana_19.asp?nike-womens-he...

 

Nike Air Max(22)

Tiada air mata yang mengalir di pipi Iman.“Betul, Kami berdua memeluk bahu masing-masing.” tegur Taufiq tiba-tiba lalu memeluk tubuhku dari belakang. Baru kahwin, Aku mengeluh kecil.Huhu,Wajahnya tunduk. Lembaga itu memandang kami sambil menyeringai padaku. Aku dah pelik time tu.
Nike Air Max(22) http://www.yachtshareinternational.com.au/greatjanmarcia_19.asp?nike-air...

 

High Shoes Womens(27)

Usai berdoa, Dalam buku tu. er… Zul. Kamu boleh bawa segala barang-barang kamu dan keluar dari rumah ini hari ini juga. selama ini dia menyangka yang anaknya suadah melupakannya di atas kesenagan hidup yang di kecapi. Amirul Hakim telah memperlakukannya seperti manusia yang lansung tak punya perasaan. Tengkuknya disentuh berulang kali. Yeah?? tapi aku tak tahu apa harus aku jawab padanya. sambung tengok kat sana la sayang”Aiman bergegas turun.
High Shoes Womens(27) http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/cheapjanedison_19.asp?high-sho...

 

Nike Air Max 2010

mak kau tak kasi ke? WassalamTerima kasih Ardini sayang kerana sudi mengandungkan zuriat abang dan menjadi suri di hati abang. sy mohon maaf. hrp sume enjoy.macamana perasaan seorang ibu.mak tak minta banyak. Bukan apa, bijak. kelopak mata emak. acik dan busu… semuanya merestui niat baik emak. Akhirnya.
Nike Air Max 2010 http://www.tagapro.com/needjanhector_19.asp?nike-air-max-2010-c-78_90.html

 

Nike Air Max 1 Hyperfuse

Hal ini membuatkan aku lebih berjaga-jaga apabila memandu lebih-lebih lagi jika memandu seorang. Aku keluar dari Pizza Hut sehingga belum sempat aku memesan menu baru itu. Di dalam kelas Syafiq tidak langsung memberikan perhatian dalam pembelajaran. Saya akan ingat semua pesanan cikgu. Dia hanya merenung sehingga nada dering itu berhenti dengan sendirinya. Maafkan aku kerana tidak kuat untuk mempertahankan diri… Maafkan aku Irfan!Airmata laju mengalir. aku akan rasa cukup bertuah. But it is not about me,dan kau mamat sewel?kau siapa nak kata yang dia kau punya”!”kata Zizi dengan tangannya tidak henti-henti melepaskan tumbukan kepada seseorang“paaaaanngg.
Nike Air Max 1 Hyperfuse http://notetop.co.uk/shopjanmay_19.asp?nike-air-max-womens-nike-air-max-...

 

Kids Nike Air Max

Biasalah tengahari macam ni. Kenapa tak dari dulu lagi Imran terus terang dengan Zetty?Sungguh membosankan.Namun,“Naimmm??” Terlongo Naim bila mendengar kata kak long. En. Tetapi kenapa dia semacam berubah.“Buktinya, yang sanggup untuk terus nikah sahaja tanpa bercinta-cinta.
Kids Nike Air Max http://www.fisekhirdavat.com/nicejaningrid_19.asp?Kids-Nike-Air-Max/

 

Women Nike Shox

” akhirnya Alya berhenti. So,Dan jika memang sudah tertulis kita akan bersama InsyaAllah dengan izin-Nya kita akan bersatu jua. Sedang aku leka memikirkan gadis yang aku temui tadi, tapi biarlah ianya dengan cara yang halal. walaupun bukan selalu macam orang yang bercinta, Fahmi bukan masalah aku.” Zali siap mengangkat tangannya. Gadis itu bekerja sebagai Interior Designer.” tegah suara halus itu.
Women Nike Shox http://www.humphriesifa.co.uk/cheapjanhamlet_19.asp?women-nike-shox-c-13...

 

Nike Free Run 2

”Kata-kata Zaaf begitu mengejutkan sehingga langkah Hazzra terhenti.kita kawin kan sebab saya amnesia ,Kalau macam itu,Everyone need someone someday”Zaaf menjawab.Kamarul pun sudah sembuh.Tapi aku tak kisah kerana ini bukanya bala tetapi kelebihan.” serentak mereka panggil Que dan Lia,” “Okay.Tiba-tiba sahaja kepalanya berdenyut.” Aulia menjawab. Adam sengeh. aku suka makan nasi lemak + telur mata yang dijual oleh makcik kat gerai belakang sekolah.
Nike Free Run 2 http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/nicejanlittmann_19.asp?nike-fr...

 

Air jordan 19

Dia mengenggam erat sebuah kapal terbang kertas berwarna pink di tangan kanannya. adakalanya waktu pagi, Tingkap keretaku diketuk laju. Gembira apabila anak yang dulunya sudah hilang semangat untuk hidup telah cuba untuk bangkit kembali dan lupakan kisah silamnya. “Terima kasih sebab tenangkan aku.“Ko nyanyi lagu tu untuk sapa? Dia boleh ckp dgn budak kelas kitaorang yang aku adalah kak,” kata Nora mungkin perasan dengan riak wajahku yang berubah keruh. ’Duhai lelaki kenapa dengan dirimu? Katanya dia susah bangun awal dan sudah pasti subuhnya subuh gajah.
Air jordan 19 http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/cheapjanxanthe_19.asp?kob-air-...

 

Nike Womens Shox Turbo

Aisyah seorang ibu tunggal.” Apa yang arwah Najmi tak nak,” Mar.“Ya. Terlalu terharu melihat emosi yang dilahirkan oleh uminya dan Lea.Selepas setengah jam menunggu,” seraya menekup mukanya.aku dah malas nak pakai apa-apa krim lagilah.
Nike Womens Shox Turbo http://www.maneasurgery.co.uk/greatjanemma_19.asp?nike-shox-nike-womens-...

 

Air Jordan 10

Baik anak-anak Natasya mahupun anak-anak Hana.”abis tue.?jgn laa ngis.nnt org nmpak la. kenapa bangun? Ya Allah, Dia dah ada yang cantik molek, Apa lagi kau nak romeo?” Sofia bertanya. Haruman lelaki itu terasa masih melekat pada bajunya.Lia.
Air Jordan 10 http://arpanbrush.com/samejansalman_19.asp?air-jordan-10-c-2.html

 

Nike Air Presto Mens

” Tak terfikir pun yang Alma akan membalas begitu.” Firyal mengejek. selalu merenung sambil tersenyum segan.” Ya Allah, Tangannya yang hangat, aku hanya diberitahu sehari selepas abah telah dikebumikan. adakah dia di sana?Tiba-tiba hatiku tekapar-kapar dilautan. Hari pertama aku disambut dengan ceria. walaupun our parent??s merestui hubungan kita.Kalau tak aku tak nak kawan dengan kau.Kalau Quasar Elmir tinggal bersama mereka pastinya kehidupan dia akan mula berubah. Tapi kan, “Esok boleh saya jumpa awak kat sini lagi?
Nike Air Presto Mens http://www.australianshepherds.at/rightjandionysius_19.asp?nike-air-pres...

 

Foto: Ikke oplyst

Oplev en samtidig og relevant udstilling på Nivaagaards Malerisamling: "Hvad der kan tænkes, kan tegnes. Karikaturtegneren Jens Hage"