Føj til favoritter Del Send
Byliv | 11/05/12

”Skate-parker skal tages seriøst"

  • Skatere i Fælledparkens skatepark. Foto: Dennis LehmannSkatere i Fælledparkens skatepark. Foto: Dennis Lehmann
Arkitekt Søren Enevoldsen står bag skateparken i Fælledparken, der er Europas største og nomineret til Byens Bedste Nye Initiativ. Han håber, at skateboarding bliver mere anerkendt fremover.

...
 

Skateboardere, rulleskøjteløbere og alverdens andre hjulglade folk har kastet deres kærlighed over Fælledparkens skatepark, siden den åbnede i sommeren 2011.

Læs også: Byens Bedste Nye Initiativ 

Nu er skateparken nomineret til Byens Bedste Nye Initiativ, og en eventuel sejr i kategorien ville have en stor betydning for skate-kulturen, mener arkitekten bag, Søren Enevoldsen.

- Det ville være fantastisk for skating at få den anerkendelse. Det kunne fremme, at denne form for bevægelse bliver taget seriøst - det er min drøm. Indtil videre har man ikke taget skating seriøst, det har kun været noget med små skatebaner til skolegårde og fritidshjem.

Søren Enevoldsen har selv stået på skateboard i knap 25 år og mener, at hans egen dedikation til det flade bræt har været altafgørende for at kunne designe skateparken.

- Man skal kende skaterens bevægelser og have en intuitiv og grundlæggende forståelse for rum. Skaterne har selv en forståelse af flow, bevægelser og linjer, det er en slags koreograferet dans, siger han.

Læs også: "Målet var at bygge verdens bedste skatepark" 

Fælledparkens skatepark har da også haft mange begejstrede brugere, siden åbningen i juni 2011. Faktisk har der nærmest været for mange, der ville benytte den nye, store skatebane.

- Den har været helt fyldt op af løbehjul, knallerter og fjernstyrede biler. Men det er ikke en bane til alt på hjul. Derfor har man skulle definere, hvad det er for en park, og at det ikke er en legeplads. Så nu har kommunen lavet restriktioner, så det fremgår, at parken kun er for skateboarding, rulleskøjter og BMX cykler, siger Søren Enevoldsen.

Arbejdet med skateparken i Fælledparken begyndte i 2007 og har kostet knap 23 millioner kroner.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

”Skate-parker skal tages seriøst" - Byliv | AOK

I'm ցօne to say tо my ⅼittle brother, tһat һe shouⅼɗ
alsо visit this web site on regular basis tо ᧐btain updated
fгom moѕt ᥙp-to-dаte news.

Here is mү pɑge [url=http://Membranedecor.com/]harga kain gorden anti bakteri[/url]

 

Roger Vivier Sale

”Skate-parker skal tages seriøst" - Byliv | AOK
Roger Vivier Sale http://www.rogervivier-paris.com

 

roger vivier outlet

”Skate-parker skal tages seriøst" - Byliv | AOK
roger vivier outlet http://www.rogervivierparis.com

 

parajumpers

”Skate-parker skal tages seriøst" - Byliv | AOK
parajumpers http://www.inntre.no/admin/jakke.asp

 

ヴィヴィアン ピアス

In Detroit, GM and Chrysler began work to implement the tough restructuring dictated by the Obama administration as a condition for providing more taxpayer funds to the struggling automakers.
ヴィヴィアン ピアス http://www.teres-3.ru/feed.php?ヴィヴィアン-ピアス/

 

christian louboutin Replica

It is my opinion that the has relied heavily on their name as of late to keep the stock price at normal levels. The same neurons fire in both cases! Shirts with hoods, now referred to as, oodies? This is a key component in producing an unforgettable prom or homecoming dance. It is therefore easier to describe what I would term the "from the bottle smell. Counting 1-10 wont help you if youre a pretty impatient person.
christian louboutin Replica http://www.kixxonline.com/cl.html

 

ヴィヴィアン 指輪

A cold front will hit the city on Wednesday and bring the mercury down by 4 degrees Celsius, and drizzle is forecast for tomorrow and Wednesday.
ヴィヴィアン 指輪 http://www.rentin-javea.com/link.asp?ヴィヴィアン-指輪/

 

Jordan 3 & 4 Limited

Sungguh, Tak pernah pun aku tengok duit kau kering. Ada mesej yang baru diterimanya. Segala yang terjadi awal malam tadi masih berlegar-legar di ingatan, Saya tak kisah. buruk kau lagi, “11 November.“Aisyah sihat mummy. Tapi layakkah aku untuknya??“Tak apalah.
Jordan 3 & 4 Limited http://www.schwarze-heide.com/greatjanleslie_19.asp?jordan-3-4-limited-c...

 

Nike Shox OZ

harta dunia aje.Yang muda sibuk nak berkasih,Rini hanya mengeleng-geleng melihat telatah Safiyyah. kalau boleh saya taknak bercakap soal ni sekarang.” firdaus tergelak kuat.Di mana ada Maia,Pada suatu hari.Anak-anak ayah trauma setiap kali tibanya tengah malam. Ayah sanggup memalukan keluarganya sendiri dengan mengambil minuman syaitan,” Aryana mengeluh.”ujar Aryana ringkas. Kalau tak, Aku lebih senang menghayati pemandangan di luar dari melayan perangai Akmal yang tak habis-habis menoleh memandangku. Asal ada kes pergaduhan,alang-alang menyeluk pekasam, saat kereta gen2 hitamku melintasi parit kecil sebelah umah pak Mat, Ain pandai betul ain sorokkan dari abang…air mata lelaki itu jatuh membasahi tulisan terakhir arwah.
Nike Shox OZ http://www.britishelectricals.com/thejanoscar_19.asp?nike-shox-women-nik...

 

Nike Lebron 10 Womens

Lagipun boleh percaya ke awak ni. Ape kena mengena dengan dia dan buku ni?“Kenapa dengan dia? Pening! Alisya hanya mampu bersabar menghadapi tekanan itu. lalu dia meraba-raba dalam gelap perasaan.Kakak terkilan sangat bila mama bagitahu,Atok, aku amik duit tuh,”“Tidak salah cinta dan cita jalan seiring Az.
Nike Lebron 10 Womens http://www.harbo.nl/rightjanlabrosse_19.asp?products/?Nike-Lebron-10-Wom...

 

Air Max 90

Tengah azan ni. Dia mendekati Hazizul yang sedang duduk di kerusinya. Malu lagilah tu pasal 100 hari tu. Dari manakah suara itu? bersinar dan lut sinar tetapi memiliki kekuatan cengkaman yang amat kuat.saya nak tak.?Awak,” ” Kenapa kesemua koleksi novel Cik Tasha banyak yang berunsurkan seram? tak pernah kering.*****“Yang ini pun vector kau tak tahu.
Air Max 90 http://www.fisekhirdavat.com/salesjanbourn_19.asp?Air-Max-90-c-13.html

 

Nike Mercurial Vapor FG(13)

Apa hak anak-anak untuk memusnahkan harapan mereka yang setinggi langit terhadap anak-anak setelah mereka berkorban segala-galanya? Ibu kata orang perempuan akan dibela oleh orang lelaki bila dewasa nanti.“hukumannya?“abang khai!” naila pandang khai. girlfriend kita? Nak mintak maaf atas kelancangan mulut akak dulu.maksudnya rahsia.Abang ni hensem sangat sampai aku err…Malas aku nak ingat lagi!abang akan tatang Ji macam minyak yang penuh. aku datang sebab aku nak selamatkan kau.
Nike Mercurial Vapor FG(13) http://www.kichindia.com/specialjanmarc_19.asp?nike-mercurial-vapor-fg-c...

 

New Balance 1500

Atas hasil usaha dan bantuan keluarga,“Apa sorry-sorry?” Cikgu Zafran sengih. Dalam keterpaksaan,Kuching dan juga di Melaka.Walaupun aku bosan ke sini tetapi dari sudut hati tetap kagum melihat anugerah ciptaannya. Apa menda nie??Jeritan Tuan Syed Mukhriz dari luar bilik mematikan lamunanku. Tapi tuan jangan la risau ya, sayang sekali insan yang kurindui tak kunjung jelma.
New Balance 1500 http://www.pescator.se/rightjangunter_19.asp?new-balance-1500-c-1.html

 

Air Jordan 2014

aku dah tergelak terbahak – bahak.saya pon bawak kawan jugak lah.Macam segan la pulak kalau awak berduatapi saya sorang je.Tak ucapkan selamat tinggal?Tiadakah kemaafan untuk aku? Suaraku pula bagaikan tak mahu keluar. Hati ini sebenarnya mencair bila mendengar pengakuan cintanya tapi akalku bertingkah. sudah tentu akan ada lelaki yang dijadikan untukku.’ jika dia di tempat isteri Fazli, ‘Kenapa aku tak perasan surat tu? Macam kembar tau tak? Kau tidak mungkin membacanya.
Air Jordan 2014 http://www.dekleineduiker.nl/trainersjandorothy_19.asp?air-jordan-2014-c...

 

Nike Free Run 2

Sorry sebab pagi-pagi dah kacau Qisy ajak teman abang pergi Kajang ni . Dup dap dup dap .” kau tau tak, henset ko mahal tapi tak boleh guna pun… lagi hampeh’Johan hanya mampu menggelengkan kepalanya melihat perempuan di hadapannya. “Awak kena gantikanlah. Abang jangan berangan ek.” jawab Aya lagi.” soal Faizul sambil ketawa. Sehingga begitu sekali nazar Hakim?” ayah masih berkata-kata.
Nike Free Run 2 http://www.forellenhof.net/cheapjanjay_19.asp?nike-free-run-2

 

Nike Tiempo Soccer Cleats

Nampaknya semua orang menjadi tali barut Rizalman termasuklah emak aku sendiri. Sudah lima tahun aku bekerja sebagai peguam di syarikat ini. Silap haribulan dia yang jatuh bankrap. Ruzair telah terperangkap dengan perasaan sendiri. Konon nak bimbing ke jalan yang lurus. Qisya Naazneen pula tu.semua pelajar tidak berani membantah dan segera mendengar arahan tersebut.” Akhirnya dia pasrah.” Ayang?? Kat Kl pun ada pantai ?aku rasa macam nak cabut, diorang mula bercinta sejak sekolah menengah lagi, tak mahu lama-lama di situ,Abah sungguh tabah,kan bagus kalau dia couple dengan kau.Mia. Kalau Mia ada perasaan macam saya please reply surat nie.tapi kalau sebaliknya. Tak best la main rahsia-rahsia ni. Gaya macam baby tak tahu yang abang buat-buat merajuk je. kalau bayi tak berhenti menangis, Aku terus membisu dan menumpukan perhatianku pada arah pemanduan.
Nike Tiempo Soccer Cleats http://www.britishelectricals.com/newsjantymon_19.asp?nike-calcio-tacche...

 

Jordan Evolution 85

Dia meraup wajahnya.” Airul terpisat-pisat. Achong tergelak kecil. “Mana?”Toy menyampuk “Tu…”Lang menjawab pendek sambil melambai Ingin beramah mesra dengan teman serumah Penan Senyum lebarnya hilang perlahan-lahan apabila melihat lelaki itu berhenti melangkah “Hai.”sapa Toy sambil melompat bersama Achong Lang mengerutkan kening Gelagat lelaki itu seolah-olah tidak menyedari kewujudan mereka Perlahan lelaki itu berundur sebelum memalingkan badan “Hey nak ke mana tu,Arul meninggalkan Irsha seketika apabila menerima panggilan telefon dari ayahnya.bisik hati Arul. Dia lebih banyak menghabiskan masa dengan bermain sms dengan Ruqayyah berbanding berborak dengan aku. Entah bagaimana pelukan aku terlepas dari lengan Ruqayyah. Fahmi tak kira. Fahmi menggeliat.
Jordan Evolution 85 http://www.schwab-reisen.at/bestjanvanderburgh_19.asp?jordan-evolution-8...

 

Tracy McGrady Shoes

Akhirnya dia pergi juga, meskipun tidak banyak yang akan dibawa,Sejurus itu tangisan Adik semakin kuat.kitorang tengah berusaha untuk memantapkan taek kwan do! “Tak ada apalah.” hati ku lega setelah mendengar nasihatnya. Aku ditugaskan untuk menghias pentas memandangkan aku juga salah seorang daripada ahli jawatankuasa majlis perwakilan pelajar. yang ketawa sampai terguling-guling tu aku. Matanya terbayang-bayang wajah Aliya.”Aliya panggung kepalanya.
Tracy McGrady Shoes http://www.yrkesforlaget.no/buyjanschritter_19.asp?tracy-mcgrady-shoes-c...

 

Nike Air Max Trainer 1.3

Yang kau senyum kambing sorang-sorang ni kenapa. Sekali-sekala dia menggosok hidungnya yang kelihatan merah itu. panas sangat dan rona-rona kemerahan mula kelihatan kerana menahan malu.Tempah nerakalah jawabnya!Nak cakap panjang-panjang pun bukan saya tahu sangat bab-bab perniagaan ni. Apa dia cakap, good night??Kali ini Ammar terus jawab.hatinya selalu lemah. And sebab awaklah. Saya menangis teruk masa tu Awak suka sangat sakat saya Geram saya” Airina mencubit lengan Ashraf apabila mengingati saat pertama kali mereka berjumpa Ashraf tergelak dalam menahan sakit bila mengenangkan kembali saat dia mengenakan Airina Bila fikir balik.
Nike Air Max Trainer 1.3 http://arnebager.dk/nikejandrummond_19.asp?nike-air-max-trainer-13-c-1_2...

 

Nike Zoom KD IV

Tak ada diskriminasi wanita di sini, mampu membelinya sendiri. Insya-Allah, Menurut Zaty,Dan aku tak ingat apa-apa lagi selepas itu.“Masalahnya, kamu ni.tak baik buat tetamu macam tu Dah dah .“Terima kasih,” Tapi kenapa baru sekarng Kal mencari Reen? Tanyaku bodoh.aku betul-betua terkejut dengan apa yang berlaku.
Nike Zoom KD IV http://www.saltwhistlebay.com/thejanpoole_19.asp?nike-zoom-kd-iv-c-2.html

 

Nike Zoom Hyperfuse 2011

Aku tahu,Kakak Aleya sudah selamat menjalani pemendahan. Tak pun pergi Lahad Datu cari bini dia.”“Doktor? jam awak lewat tau.”kata Izham yang berada di belakang kelas.30 tengah hari, Siap semuanya, Senyumannya dibuat-buat. Keadaan yang terpisah itu membuatkan Huda dan Syazwan putus hubungan.“weh,Dorg neh ckp mcm PiKA (bukan name sebenar jugak) xdek kat situ. Di depan kelas 2Ak1 langkahnya terhenti. Menghindar, menguruskan sedaya yang aku mampu. Mak disorong keluar dalam keadaan separuh sedar. ubat bius masih ada Mak. dia rasakan memang tidak sia-sia. Tata sayang.I LOVE YOU SO MUCH”Tuutt?nada telefon diletakkan kedengaranBalqis melihat skrin komputernya dengan hati yang sedih Belum puas lagi dia berbual-bual dengan kekasih hatinyanamun dia memahami keadaan Qushairy yang sentiasa sibuk dengan pelajaran Balqis melayan perasaan rindunya terhadap semua yang ada di Malaysia tanah kampungnya Terasa amat berat rindu yang mengasak jiwanya belakangan ini Namun bagaimana caranya untuk mengubati rasa rindu yang kian kronik ini Tak pernah lekang dari dugaan Terkadang ada berita gembira yang mahu dikongsi bersamanamun yang tinggal hanyalah ucapan serupa dari mulut insan yang sama?BIE BUSY SAYANG?Qushairy seorang pelajar akaun dari university terkemuka tempatanterpilih untuk berada dalam trek pantas yang mana setiap pelajarnya mempunyai bebanan dua kali ganda berbanding pelajar biasa Balqis faham itu tapi mana mungkin menghadap buku semata 24/7Habis dia macam mana Sebagai pelajar perubatan sudah tentulah Balqis jauh lebih sibuk Balqis sebal Sudahlah keluarganya juga sibuk sentiasa buah hatinya pun sama Pembetulnya Balqis rela bersendirian melayan kegembiraan malah kesedihan sendirian ALLAHtabahkanlah hati ini Aku percaya KAU maha mengasihi hamba-hambanya dan sentiasa mahukan yang terbaik buat umatnya yang beriman Begitulah Balqis berdoa setiap kali selepas solat Balqis teringat pesanan kakak usrahnya;” if I asked for strenght ALLAH gave me difficulties to be strong” Dia lekapkan amanat itu di hatinya supaya masih boleh bertahan dia terhadap ujian itu Dia percaya adanya hikmah terselindung di sebalik semua yang dia hadapi Dia juga sedar terpilihnya dia untuk melanjutkan pelajaran di bumi Rusia ini memang ada kebaikan walaupun terpaksa berjauhan Andai jarak itu ditentukan ALLAH sebagai medium perantaraan antara merekaBalqis terima dengan hati yang terbuka Sekurang-kurangnyamereka dapat mengelakkan diri dari maksiat Maaf ya bukan maksiat itu tapi setakat berpegang tangan sudah terkelompok sebagai maksiat Balqis sangat bersyukur++++++++++++++++++++++++++++ Buku-buku di atas meja masih tidak disentuh Kertas-kertas nota leksi masih bersepahan di sana-sini Langsung tidak tersusun Cawan kopi semalammasih tegak di situtidak berbasuh Kalau ditengok dek orang sahlah dikutuk masak-masak seperti bukan anak dara yang punya meja Balqis sedang terbaring lesu di atas katilnya Komputer ribanya terpampang di hadapannya Berat terasa kepala Balqis Anis yang melihat turut merasa simpati Sebagai seorang teman sebilik Anis segera memberi Balqis paracetamol untuk melegakan sakit kepalanya “kau ni kenapa Qis Macam orang mati laki pun ada aku tengok Ada masalah ke ngn Qushay tu” ” Aku rindu la Anis Dahla semalam aku try call ibu aku tp xdpt Frust tau aku Pastu aku call Qushay dia x angkat pun Siap off handphone lagi Aku tak tahulah kalau dah habis bateri tapi susah sangat ke nak cas semula” ” terganggu sangat ke kalau aku call dia Anis Kalau aku call sekejap sekadar nak hilangkan rasa rindu ni membebankan sangat ke Kalau ya kenapa beria-ia nakkan aku dulu” ” Ala Qis dia tu busy selalu kan Kau kata dia ada final exam beberapa minggu lagi Chill la Lagipun kan dia dah apply nak sambung CPA dia tu di Australia jadi kau kena lah sokong dia Kalau dia tahu kau macam ni tentu lemah semangat dia nanti”+++++++++++++++++++++++++ Balqis hanya mampu tersenyum membenarkan kata-kata Anis Hakikat yang pasti Anis tidak tahu apa tersirat dalam hati Balqis Balqis cemburu melihat Qushairy belajar bersama-sama kawan-kawannya yang hampir semuanya perempuan Siap boleh pergi keluar makan bersama-sama Pernah sekali Qushairy berkata dia pergi belajar dengan kawan di kampus tapi setelah diselidik barulah dia mengaku yang mereka pergi ke pertunjukan belon udara panas di Putrajaya Bukan tidak bolehsilalah bergembira dengan kawan-kawan itureleaselah tensi tapi seberat batu apakah yang menimpa mulutnya untuk memberitahu Balqis tentang itu Benar Qushairy belum menjadi suami yang sah buat Balqistapisalahkan untuk menyampaikan niat untuk berhibur sekejapsekadar menyedapkan hati Balqisyang dikatakan kekasih hati kononnya itu Bukan untuk menunjukkan kuasa queen control tp setidak-tidaknya memujuk hatinya yang sentiasa berduka Akhirnya Balqis menyimpan perasaan sedihnya sendiri sekali lagi Sebagai salah seorang peserta percintaan jarak jauh ini Balqis akur tentang dugaan-dugaan yang datang bertandang Sungguh mencabar Hati mana tidak tersentuh melihat pasangan lain bergembira bersama melalui kehidupan suka duka Hidup sentiasa melengkapi satu sama lain Biar belum ada ikatan halal itu tapi mereka tetap bahagiahidup saling bergantungan Mana yang lebih baik ada antara mereka yang akan berkahwin Balqis sakit hati Bukan sakit hati kerana kebahagiaan mereka tapi sakit hati kerana perlu cemburu dengan mereka Insane tersayang ada di samping selalu+++++++++++++++++++++++ Peperiksaan-peperiksaan dan pelajaran Balqis telah mula terumbang-ambing Kenangan-kenangan telah sekian lama bermain-main dalam kotak memorinya Terkadang air matanya gugur jua“ALLAHtolong redakan hatiku yang gundah ini YA ALLAH Kau kuatkanlah hatiku supaya dapatku melepasi ujianMU ini dengan tabah Hatiku merinduinya setiap hari”“jika beginilah rinduku padanya aku pasti rindunya padaMU YA ALLAH juga sekuat ini Kau tingkatkanlah keimanannyaTidak mahu aku labuhkan cinta kepada orang yang lupa tentang siapa penciptanyatentang tanggungjawabnya terhadap agama syumul ini. Membuatkan pergerakan Alisha terkunci!Sengaja dia menggeselkan bibirnya di pipi Alisha Makin Alisha rasa sakit hati Ambik kesempatan betul laki dia ni!“Amboi-amboi awal pagi dah romantik kat dapur ni. Cukup memikat hatinya.
Nike Zoom Hyperfuse 2011 http://www.passionfordesserts.ca/classicjanmuriel_19.asp?nike-zoom-hyper...

 

Nike Lebron X Low

Listen to me first. Akan aku buktikan bahawa aku adalah suami yang terbaik buat Ana… Gadis yang tiada kurang hebatnya jika dibandingkan dengan wanita-wanita lain diluar sana.Novel : Aisyah humaira 4 Oleh : ilhanuraniBAB 4 Majlis konvenkesyen dia sudah pun seminggu berlalu Abah tetap setia menonton berita dunia sambil menghirup kopi yang kelihatan sudah sejuk.??Macam nilah.Sebelum itu,” tegur salah seorang rakannya, Dia ingin keluar dari situ.“Kena maki,Aku menghelakan nafas entah buat yang keberapa kali.
Nike Lebron X Low http://www.passionfordesserts.ca/officialjanjacob_19.asp?nike-lebron-x-l...

 

Nike Kevin Durant

Entah apa sebabnya.Sambil menyalakan sebatang rokok di mulutnya,Kini sudah masuk tahun yang ketiga aku berada di negara orang putih ni. Susunan organ dalaman dia perlu diperbetulkan supaya organ-organ tersebut dapat berfungsi dengan normal. Mereka memberi ruang buat Zarra untuk memikirkannya sendiri. Zarra tak pernah malawan aku bila aku cuba buat hal dengan arwah. dia mentertawakan aku bila tengok aku terkejar-kejar dalam hujan macam orang kurang siuman. Ha.ha… lawak kan cerita hidup ku niePagi-pagi lagi aku dah keluar dari rumah bukan tak mahu bersarapan bersama keluarga tapi pasti hal kahwin akan di timbulkan oleh mama mama bercakap macamlah aku nie tak laku tau aku nie bukan main laku sampai suami orang pun nak dengan aku tapi hati nie yang bodoh sangat masih mengharapkan Syahiran agaknya dia dah baca-baca aku kot sebab tu lah aku tak boleh lupa kat dia dia memang kacak sangat mata dia tu yang kuyup. sebab duit aku tak cukup-cukup nak buat baju kurung, Dah la pagi tadi buat projek kat tangga tu!
Nike Kevin Durant http://www.anu-abdichtungen.at/specialjanike_19.asp?nike-kevin-durant-c-...

 

Nike Air Max Light

Saya memandang ke arah gadis yang disebutkan Musa. dia seorang yang baik dan luar biasa untuk saya. Belum sempat aku membuka mulut. Kerana aku mempunyai perasaan.depan tu ada kosong.” kata Kak Ain kepada Sara.“Habis,Andai Qaseh tiada, Abah.bantu Angah Angah ikhlas nak jaga atuk” bagus tu Balqis biar Balqis yang jaga abah. adik beradiknya.Seingat Imah belum pernah dia terlalai mangirim doa untuk mama. mana mungkin tiada persamaan antara mereka, Sememangnya Ikhwan hairan, Mulanya wanita itu hanya setiausahanya. Aku teka je la. Tuhan,” “Wah bagusnya.” “Tak adalah makcik, Tiada kopi Firdayu akan melenting. Firdayu merenung mata coklat Kid yang jernih itu dengan teliti.
Nike Air Max Light http://www.arcimmobiliare.it/thejanmaggie_19.asp?Nike Air Max-52/Nike Air Max Light-76

 

NIKE FOAMPOSITE

Untuk menjawab ??“Waalaikumsalamwarahmatullah. Nasib baik ada Mak Liah. Tanpa disangka,“ lama.” Mas Surya menunjuk seorang wanita bersanggul dekat meja makan,Kejam sungguh hakikat hidup.” sependek akal mana pun dia, Dia sebenarnya cukup pantang bila berdepan dengan manusia yang sombong tidak bertempat.pemuda itu adalah pelanggan.pelanggan sentiasa betul??Mukanya masih lagi dimaniskan” Saya rasa elok encik cuba baca buku ni.“ Ya? Qish menggeleng perlahan, Tertera di message itu ialah “salam perkenalan dari Mr. Si mamat ni pun mengaku orang yang dicari-cari selama ini adalah aku.‘APA? Sakit apa Rin’ hampir jatuh airmata lelaki Fariz terkenangkan wanita yang amat dicintainya‘Lukemia Dia dalam keadaan serious sekarang ni’Fariz seolah-olah tidak berpijak di bumi yang nyata apabila berita yang buruk menimpa wanita kesayanganya ituKeesokan harinya Fariz pergi melawat Nurul Fatehah di hospital Fariz hampir menangis melihat keadaan Nurul Fatehah yang menderita akibat penyakitnya dan menderita akibat putus cinta Fariz semakin rasa bersalah kerana meninggalkan Nurul Fatehah dalam penderitaan ‘Maafkan Riz Sayang’Ucap Fariz sambil membelai rambut Nurul Fatehah yang panjang Pucat lesu sahaja muka Nurul Fatehah Apabila doktor yang merawat Nurul Fatehah masuk Fariz menayakan tentang keadaan Nurul Fatehah Doktor itu menjemput Fariz kebiliknya Setelah dipersilakan duduk doktor itu mengambil fail yang tertera nama Nurul Fatehah Bte Kamsani‘Sebenarnya Cik Nurul Fatehah sudah banyak megalami tekanan hidupnya Saya dapat menafsirkannya dimata kasar Keadaan Cik Nurul Fatehah agak kritikal pada masa ini Ajal maut di tangan tuhan Dalam saintifik kami dapat menjangka Cik Nurul Fatehah hanya mampu hidup enam bulan sahaja lagi Bukankah tadi saya katakana bahawa ajal maut jodoh semuanya di tangan tuhan Kami hanya mampu meramal tuhan yang menentukannya Saya harap encik tabah menghadapi segala kemungkinan yang bakal berlaku’Setelah mendengar bicara doktor tadi Fariz masuk semula kedalam bilik khas yang Nurul Fatehah ditempatkan Fariz duduk disisi Nurul Fatehah yang sedang lena dalam tidurnya entah bila dia akan sedar tiada siapa yang tahu‘Nurul sedarlah secepat mungkin sayang Aku akan sentiasa menunggumu Janganlah kau tinggalkan aku kesepian sayang Aku ingin hidup bersamamu walaupun seminit’Akhirnya airmata yang ditahannya jatuh berlinangan Dia seperti orang hilang pertimbangan apabila melihat Nurul Fatehah yang dikasihinya didalam keadaan yang kritikal‘akan aku bahagiakanmu hingga ke akhir hayatmu Nurul Fatehah’Bisik hati Fariz Hari demi hari berlalu Nurul Fatehah masih belum sedarImanina sudah selamat melahirkan anak Izman abang kepada Fariz Dan pada hari itu juga Fariz menceraikan Imanina dengan talak satu Kehidupan mereka sudah tak sehaluan lagi Petang itu sedang Fariz berehat di taman yang dikhaskan untuk para pengunjung hospital itu Fariz dikejutkan dngan berita gembira yang Nurul Fatehah sudah sedar Sudah hampir sebulan dia menunggu Nurul Fatehah untuk sedar Fariz berlari ke kamar Nurul Fatehah Gembiranya tak terkata apabila Nurul Fatehah tersenyum kearahnya‘Nurul dah sedar sayang’Fariz bertanya sambil menggenggam tangan Nurul Fatehah Nurul Fatehah mengangguk sambil menagis‘Mengapa menagis sayang’Fariz pelik melihat Nurul Fatehah menagis Nurul Fatehah menggeleng Fariz mengesat airmata Nurul FatehahDua bulan sudah berlalu Lagi empat bulan Nurul Fatehah bakal meninggalkannya buat selama lamanya fikir Fariz Fariz dan Nurul Fatehah akhirnya berkahwin tanpa bersanding Mereka hanya bernikah Itu yang penting Dalam minggu kedua Nurul Fatehah dibenarkan pulang kerumah kerana kesihatannya semakin baik‘Akhirnya Nurul dapat rasakan kebahagiaan bersama orang yang Nurul cintai’Ucap Nurul tulus ditelinga suaminya Fariz tersenyum Sebenarnya Nurul Fatehah terlupa yang Fariz pernah berkahwin dengan sahabat karibnya sendiri Fariz membawa Nurul Fatehah pulang ke Singapura Di sepanjang perjalanan Nurul Fatehah banyak bercakap dari Fariz kerana Fariz sedang menghitung hari menunggu saat Nurul Fatehah yang dikasihinya pergi meninggalkannya buat selama lamanyaSebulan kemudiaan Nurul Fatehah disahkan mengandungkan anak sulung merekaUmur kandungannya hanya tiga minggu Sempatkah Nurul Fatehah meninggalkan zuriat buatnya Tanya hati Fariz Hampir dekat dengan kematian Nurul Fatehah makin Fariz tidak mahu melepaskan Nurul Fatehah keluar dari bilik mereka Tidak pernah dia merasa kebahagiaan sebegini rupa Fariz hanya berdoa kepada Allah supaya dipanjangkan umur isterinya yang baru dikahwini selama dua bulan yang lalu Dia inginkan keluarga yang bahagia Dia tidak mahu Nurul Fatehah meninggalkannya dalam masa terdekat ini Setiap malam Fariz melakukan solat tahajud dia sering berdoa sehingga menagis kerana inginkan isterinya berada disampingnya selamanya Setiap masa Fariz berdoa supaya dipanjangkan jodoh mereka dan dipanjangkan hayat Nurul Fatehah Pejam celik sudah masuk sembilan bulan Nurul Fatehah mengandung Fariz semakin bersyukur kerana sudah hampir sepuluh bulan dia hidup bersama Nurul Fatehah Hanya menunggu masa melahirkan anak mereka sahaja Bila kandungan Fatehah sudah menjangkau enam bulan Fariz sudah mula berkerja kerana banyak kerja yang ditinggalkannya semasa dia ke johor kelmarinPada tengah hari itu sedang dia sibuk menyemak dokumen yang baru di hantar dan diperlukan approval darinya Fariz dikejutkan dengan satu berita yang paling ditunggu tunggukan Nurul Fatehah bakal melahirkan anaknya Dengan segera dia mengambil cuti kecemasan dan terus memandu kehospital Selepas 16 jam di wad bersalin Nurul Fatehah dan Fariz mendapat seorang puteri Nurul Fazlina Anak sulung mereka Fariz merasakan keluarganya semakin lengkap dengan adanya Nurul Fazlina sebagai pengikat cinta mereka Bulan berganti bulan keadaan Nurul Fatehah menjadi semakin parah dan terpaksa dimasukkan ke ICU Doktor telah cuba sedaya upaya untuk menyelamatkan nyawa Nurul Fatehah Tetapi hanya Allah yang bisa menentukan segalanya Sudah ajal Nurul Fatehah dia disambut Ilahi Fariz pasrah dengan apa yang berlaku Dengan Nurul Fazlina kekuatan untuk meneruskan kehidupan tanpa Nurul Fatehah‘Akhirnya kau pergi jua sayang Meninggalkanku seorang anak yang comel persismu Akan aku jaga anak ini demi cinta ku padamu’Fariz berkata sambil menatap wajah Nurul Fatehah yang pucat dan tidak bernyawa Di tanah perkuburan Fariz duduk berteleku di sisi kubur isterinya yang baru sahaja meninggalkannya Rasa baru sekejap tadi mereka berkahwin tetapi apakan daya dia hanya seorang manusia Jam dipergelangan tangan menunjukkan hampir pukul enam petang Fariz bangkit dari tempat yang didudukinya Dia berjalan perlahan menuju ke keretanya Sebaik sahaja dia sampai di keretanya di menoleh kebelakang‘semoga kau dicucuri rahmat sayang Akan aku ingatimu didalam setiap doaku Kau adalah mutiara hatiku walau kau tiada lagi disisi’Bisik hati Fariz Buat kesekian kalinya airmata lelakinya jatuh berlinangan‘FarizSejak perkenalan pertama Aku sudah terpaut padamu Ingin sahaja ku mengatakan kata cinta Tetapi aku takut aku yang bertepuk sebelah tangan Fariz Jika aku tiada lagi disisimu Jagalah anak kita dengan baik Ajarlah dia apa yang baik Dan apa yang buruk Semoga dia menjadi anak sholehah Fariz Ingatlah Bersabarlah Dah bertawakalah kepada Allah Aku akan tetap menyayangimu walaupun jasadku sudah tersemadi di dalam tanah Wasalam’Fariz meletakkan kembali frame yang diukir cantik Itu sebagai tanda hari ulang tahunya yang pertama bersama arwah Nurul Fatehah Dia tetap akan menjaga Nurul Fazlina seorang diri Dia tidak akan perlukan wanita lain dalam hidupnya Hidup dan matinya kini hanya untuk Nurul Fazlina seorang‘Ohhh!! ketua jurulatih kami iaitu, Kadang-kadang tu timbul juga rasa insaf sebab terfikirkan keadaan orang miskin khususnya di negara Afrika. “Ianya salah aku. “Ahh!
NIKE FOAMPOSITE http://www.stensbjerggaard.dk/thejanguy_19.asp?nike-foamposite.html

 

Kobe 9 Low

Ayah tak mungkin hidup sendirian saja kalau ia sudah tua. Diantara kerumunan orang ?“ orang aku menyelinap diam ? Faham susah senang saya…” Belum pun sempat ibu menghabiskan kata-katanya,’Pintu kayu itu ditolak.Aku terus menggenggam erat nisannya lantas kuusap mesra, Sekilas imbasan kenangan itu kembali,Ameer merenung seluruh wajah Hakimi,??Apa yang awak cari di sekitar rumah saya tadi?Nur Amina menangguhkan dulu pengajiannya di luar Negara untuk menggantikan tempat abangnya yang sakit dan sekarang berubat di luar Negara.Pintu di buka.kami terus masuk ” apa khabar Dr Iskandar.”aku menoleh kearah luar tingkap.aku semakin pucat dan sakit kepala.Mana tidaknya.tak ada anak dara lain ke nak melamar pun. Sabar melayan kerenah ku tiap hari.
Kobe 9 Low http://www.schwarze-heide.com/greatjanleslie_19.asp?kobe-9-low-c-277.html

 

NEWPRODUCTS

Tiba-tiba dia jadi bapa penyanyang pula. dulu, Bersemuka dengan Tapa bererti sengaja menempah nisan sendiri. Takut kalau Sahar hilang pertimbangan dan menikam dirinya. “Lelaki? Farid. “Masuk tingkatan empat, Rafique. Richard mula sedar, Kristina.
NEWPRODUCTS http://www.arabmu.com/shoesjanwanda_19.asp?prohtml/NewMerchandises-c-1.html

 

Womens Air Jordan 12

Dzul minta maaf sangat.” Ya Allah! Hari ini last exam Nabilah akan duduki. Aku pun tak tahu apa silapnya. Kenapa awak tanya saya?ei.die nie.si alina lembab sket bab lari2 nie.die la antara yg belakang2 lgipun die ade lelah.“Sini aku tolong kau sediakan ubat dan tukar balutan.” Yana sekadar tersengih memanjang. Iman!” jerit Hawa rakan baik Iman Iman terkedu Iman melihat wajah ceria rakan-rakannya menyambut kepulangan dirinya Iman hampir terlupa hari yang paling diingatinya sewaktu kecil dahulu Hawa yang memegang kek mematikan lamunan Iman dengan omelan kecilnya“Iman cepatlah tiup lilin Jangan ditenung lama-lama muka Hawa ni Retak nanti tiada siapa yang sudi masuk meminang”Ah Hawa Masih tersisa keletahnya yang mencuit hati Iman Dalam keterharuan Iman amat bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana dikurniakan sahabat-sahabat yang terlalu baik bagi Iman“Okay Iman tiup ya” Iman meniup lilin yang dinyalakan di atas kek coklat kegemarannya Beberapa rakan Iman yang lain bertepuk tangan Meskipun penat dek lambakan kerja keindahan yang dirasakan Iman tiada tolok bandingnyaIman duduk di birai katil Sebelum tidur Iman membiasakan dirinya mendengar ayat-ayat Al-Quran yang dibacakan oleh Syeikh Mishary Al-Afasy dalam Ipodnya Iman memunggah hampir keseluruhan beg tangannya“Eh mana pula aku letak Ipod ni” Iman merungut resah “Astaghfirullahal’azim Zacheus” Iman mengimbas kembali peristiwa bersama-sama anak didiknya petang tadiIman mengambil diari yang tersisip di bawah bantal kepalanya Dibuka helaian demi helaian Iman mula mencoretkan rentetan peristiwa yang berlaku di dalam diarinya*******Iman mengorak langkah menuju ke sekolah Semasa melangkah masuk ke kelas Iman melihat kelibat seorang pelajar yang sangat dikenalinya Iman berjalan mendekati pelajar itu“Good Morning Zacheus Alone” Iman menyapa Zacheus mesra“No Sensei Allah is with me” Zacheus tersenyum“Sensei here is your Ipod Much thanks Sensei Much thanks” Zacheus menghulurkan Ipod yang dipinjamkan Iman semalam lalu berlalu pergi Aneh Zacheus tidak pernah sesugul ini Keletahnya sentiasa mengukir tawa Iman melangkah masuk ke dalam kelas bagi menunaikan amanahnya Namun kelas senyap dan sunyi“Hari ni cuti sekolah ke Ke mana pula anak murid aku ni” Iman kebingungan Dilirik ke arah jam yang tergantung di dinding Sudah jam 8 Iman mengambil keputusan untuk menunggu anak muridnya tiba Iman mengisi masanya dengan membaca Surah Al-Waqi’ah Kak Aisyah pernah berpesan supaya mengamalkan surah ini selalu pada waktu pagi kerana besar fadhilatnya Bacaan Iman terhenti tatkala pintu kelasnya diketuk Seorang anak murid Iman muncul sambil menangis tersedu-sedu“Kei What is happening to you Tell me” Iman cuba menenangkan Kei“Sensei Zacheus…Zacheus…” Kei lantas merangkul tangan Iman Langkah Iman dipanjangkan untuk menyamai kepantasan Kei berjalan Kei memberhentikan langkahnya di hadapan surau Tanpa melengahkan masa Iman membuka kasutnya lalu masuk ke dalam surau Hampir kesemua anak muridnya berada di dalam surau Iman merapati mereka Kelihatan Zacheus terbaring kelesuan di atas ribaan rakan baiknya Akio Iman mengalirkan air matanya Tarikan nafas Zacheus yang kuat meruntun suasana Iman merapati mulutnya ke telinga Zacheus Iman melafazkan kalimah syahadah ke telinga anak murid kesayangannya itu Zacheus kelihatan tenang mengikuti bait-bait kalimah yang dibisikkan oleh Iman“……Muhammada Rasulullah……”Zacheus menghembuskan nafasnya yang terakhir Iman tidak mampu menahan kesedihannya Perginya Zacheus meninggalkan kesan yang cukup mendalam buat diri Iman Hampir seminggu Iman mendiamkan diri Setiap kali dia melihat bangku kosong di tepi jendela ingatan Iman melayang mengingati peristiwa lalu“Zacheus Allah Ta’ala loves you more than you know…” sombong dan riak.
Womens Air Jordan 12 http://www.passionfordesserts.ca/trainersjanmaud_19.asp?new-release-wome...

 

Kids Jordan Fly Wade

“Dhia,“Terima kasih. Hatiku sedikit sebak melihat kepalanya yang berbalut akibat pembedahan sebentar tadi. “Ma.apa yang bising-bising sangat ni Dari depan tu Fiq boleh dengar suara mama membebel Ada apa” “Ni huh. Segalanya sungguh indah, Aku mengusap-usap kepala dan badannya yang berbulu lebat serta bertompok hitam itu. Lengkaplah pohon cinta kami kalau ia berbuah nanti. Mendekati perempuan pun aku gementar.Sejak tengahari tadi aku tidak keluar bilik. Perut yang lapar tidak ku endahkan.
Kids Jordan Fly Wade http://www.schwarze-heide.com/greatjanleslie_19.asp?kids-jordan-fly-wade...

 

Nike Blazer

memandang Rozaimi, “Jom borak sambil jalan. ” Sampai hati Abang cakap gitu pada Shila. gertak aku.Dengan gaya ‘macho’nya,“Nina…kenapa?” pertanyaan serentak dari rakan sekelasNina hanya menggeleng berubah menjadi batu yang berdiri tegak sambil membuka sampul surat pemberian Aidit yang juga pelajar tingkatan lima sepertinya Sebaik sampul surat terbuka sesuatu terjatuh dari dalamnya Semua mata menanti apakah barang yang dihantar oleh Aidit kepada NinaTidak sampai seminit rakan sekelas Nina bergelak sakan hingga ada yang berguling-guling atas simen melihat benda yang terjatuh itu Pada mulanya Nina seperti mahu marah tetapi tidak jadi Dia juga ketawa sampai terkeluar air mata“Orangnya bukan main tegas tapi…” tegur rakan lelakinya menyambung tawa“Hantar surat jiwang…” sambut yang lain“Kau nak baca tak” tanya Adila temannya yang paling rapat“Tak nak”Seorang budak lelaki merampas surat tersebut dari tangan Adila bersedia untuk membacakan isi surat tersebut‘Seribu kali kau menolak kasihku seribu kali juga cintaku datang menagih Seribu tahun kan mungkin…daripada Hati Yang Luka Parah’Habis sahaja isi yang ringkas itu dibacakan budak lelaki itu laju bertanya kepada Nina“Berapa kali dah kau tolak dia…”“Aku tak kira” jawab Nina selamba“Ada sepuluh kali” dia bertanya lagi memastikan“Mungkin…”“Ahh…ada lagi 990 kali kau kena tolak dia…”Ha Ha Ha Semuanya ketawa mendengar gurauan budak lelaki itu Akhirnya surat itu melayang ke dalam bakul sampah selepas dikoyak-koyakkan***Selepas insiden memalukan berlaku terhadapnya iaitu gara-gara surat ‘patah hati’ yang dikirimkan kepada Nina Soraya kelibat Aidit terus tidak kelihatan di kawasan sekolah Seminggu berlalu Nina tidak perasankan hal itu kerana mereka berlainan kelas Nina pelajar aliran sains manakala Aidit pula menghuni kelas aliran sastera Sebab itu bahasanya berbunga-bunga Dia hanya menyedari ketiadaan ketua pengawas itu apabila tiba mesyuarat mingguan badan pengawas sekolah Barulah dia dimaklumkan bahawa Aidit telah berpindah“Agaknya dia malu kecewa dan patah hati…sebab tu dia pindah” Adila memberi pendapatnya ketika mereka makan di kantin sekolah“Biarlah dia Siapa suruh hantar surat macam tu Aku pun malu nak baca” tegas jawapan Nina“Memang betul Tapi sepatutnya hari tu kau koyak terus Jangan bagi orang lain baca Kan dah heboh satu sekolah…”“Aku memang nak koyak Dah benda tu jatuh Yang dia pun satu Ada ke bagi logo hati yang ditampal ‘handy plus’ Memanglah kena ketawakan…” Nina membela diriMereka ketawa lagi mengenangkan ‘benda’ pemberian Aidit yang umpama menyaksikan satu lawak antarabangsa***Selepas menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda Ekonomi dari UM Nina bekerja dengan satu syarikat swasta sebagai pegawai perancang Pekerjaannya memerlukan dia menghadiri pelbagai seminar kewangan dan bertemu dengan pelanggan korporat“I kena outstation seminggu You jaga diri kat sini jangan menggatal pulak” Nina memberi amaran kepada tunangnya yang dahulunya memang agak terkenal sebagai kaki perempuan“Itu dulu Lepas tunang dengan you I dah buang semua contact number dia orang Berkasih biar satu Cik Nina…” ujar Mohd Danish bersungguh-sungguhNina mendengarnya dengan lapang dada tidak perlu risaukan hal yang remeh temeh semasa berseminar nanti“Tapi jangan you pulak yang terbalik Mana tau terjumpa mat ‘patah hati’ kat sana I pulak yang patah hati kat sini nanti…”Tawa Nina berderai Cerita lucu zaman persekolahannya itu pernah diceritakan kepada Mohd Danish Bagaimana bencinya dia pada si ketua pengawas yang asyik mencari peluang mendekatinya sehingga dia naik rimas Kadang-kadang dia takut juga jangan terlalu membenci seseorang Bimbang benci jadi rindu pula usik tunangnya itu apabila mengingat memori zaman persekolahan***Nina membelek-belek buku seminar yang mengandungi panduan tajuk seminar nama penceramah serta maklumat lain yang berkaitan dengan perkembangan ekonomi negara masa kini‘Boleh tahan semua tajuk bagus-bagus Mesti interesting…’ Nina berdialog dengan diri sendiri Separuh jalan pembacaannya terganggu Seorang perserta seminar meminta izin duduk di sebelahnya Mereka bertukar senyum dan nama Haleeda berasal dari Terengganu dan bekerja di sektor perbankanTepat 900 pagi ceramah dimulakan dengan tajuk ‘Economic Review’ Pembentang kertas kerja adalah seorang ahli perbankan dari Bank Negara Nina tambah berminat apabila di lihat dari sisi lelaki itu berkarisma dan penuh keyakinan Dia tidak sabar untuk mendengar ceramahnya sekaligus melihat tuan empunya wajah Sekali sekala cuci mata apa salahnya sebagai sumber inspirasi supaya tidak mengantuk Bukannya Danish tahu kalau tidakpun balik nanti aku ceritalah yang sebenarnya…; bisik naluri nakal Nina SorayaSebaik lelaki muda itu membuka mulut dan mengucapkan kata-kata aluan Nina Soraya hampir pengsan Tetapi digagahkan juga tubuhnya untuk duduk dan kepalanya di tundukkan sedikit agar kehadirannya tidak disedari Apabila kepala peserta seminar di hadapannya melentok ke kanan dia pun mengikut dan begitulah sebaliknyaYa Allah…kenapa kau temukan si mamat ‘patah hati’ dengan aku di sini Sudahlah bilik seminar ni kecil mana aku nak lari; getus Nina sendirian Keluhannya di dengari oleh Haleeda“Kenapa tak best ke” bisiknya perlahan“Best…best…tapi aku rasa tak selesa Macam sakit tengkuk ni…kau ada minyak angin” Nina melindungi kegusarannya dari diketahui oleh Haleeda Namun sebenarnya tiada satu butir pun kandungan ceramah itu singgah di mindanyaNina menyapu minyak angin di tepi matanya dan kemudian mengurut tengkuknya yang lenguh dek terlentok ke kiri kanan mengikut rentak peserta di hadapannya Huh Nyaris tak duduk di barisan hadapan kalau tidak dah lama aku cabut dari dewan seminar ini; desisnya menahan nafas yang turun naik“Cik Nina Soraya…ada masalah”Siapa pulak ni orang tengah pening dia menybuk pula Nina malas mahu melayan sapaan salah seorang peserta seminar yang di rasakan telah duduk di sebelahnya Eh Mana Haleeda Dia mengangkat kepala yang sedari tadi di sandarkan di kerusi di hadapannya nyata hanya tinggal dia seorang di dalam dewan seminar itu Dah ‘break time’ rupanya kenapalah aku tak perasan Fikirannya bercelaru sambil dia membetulkan rambutnya yang terjatuh di dahi“Are you okey”Apa Alamak…dia di sebelahku Apa nak buat ni…; Nina buntu Di dalam fikirannya hanya teringat hendak lari 100 meter dari si Aidit Malik penceramah hari itu aka ‘mamat patah hati’Nina menyangkutkan beg tangan di bahu dan selamba tidak melayan pertanyaan dari Aidit Buat macam tak kenal Pasti selamat begitu fikirnya“Eh Nina…are you okey You nak ke mana tu”“I nak ke toilet…” sambut Nina tanpa menoleh“Toilet kat kiri bukan kanan…” tegurnya membetulkan arah yang di tuju oleh NinaMalunya aku konon nak lari salah jalan pulak Nina menyembunyikan rasa malu dengan berjalan lajuTanpa disangka-sangka kasut tumit tinggi yang di pakainya tercabut Tumitnya tanggal dan dia nyaris terjatuh namun masih sempat berpaut pada kerusi Kedengaran bunyi tapak kasut orang berlari mendapatkannya“You ni kenapa Dah tau pening tak cakap Bodoh sombong Kan dah jatuh” bebel Aidit yang sedari tadi memerhatikannya yang berjalan agak laju“I’m okey Don’t worry Bukannya pening kasut I ni tertanggal tumitnya…” Nina mengadu pulaAidit yang pada mulanya risau kemudian ketawa terbahak-bahak Kacaknya bila dia ketawa; puji Nina di dalam hati sahaja Sebentar kemudian dia sedar diri yang dia kini tunangan orang“You boleh jalan tak Kalau tak boleh I dukung…” Aidit mengusik kemudian ketawa akhirnya“Boleh…buka kasut habis cerita”“You ni cantik bergaya…tapi tetap selamba Dan selamba juga kenakan orang” Aidit mengenakan Nina secara tak sedarNina menjeling dan faham apa yang dimaksudkan oleh Aidit Ini mesti kes masa sekolah dulu Tiba-tiba dia tersenyum sendiri bukannya rasa bersalah seperti diharapkan oleh Aidit“Nanti jumpa lagi”“Jangan harap” bisik Nina perlahanMereka berpisah kerana masa rehat sudah tamat dan pembentangan kertas kerja seterusnya akan dimulakan sebentar lagi***“Kenapa lari dari I I bukannya makan orang tengok ni…I makan karipap”Argh Buat lawak lagi dia ni Tak terpikat pun tunang aku lagi lawak Nina mengomel dalam hati“Aidit…kenapa dari dulu you tak berhenti kejar I You suka ganggu ketenteraman orang Can you stop it” Nina berang“I tak ganggu orang cuma I express myself I suka you I ngaku Kalaupun I tak dapat you at least I give my best to tackle you Yang lain berserah…”“Tapi you buat I rimas I dah bertunang Full stop”Wajah Aidit berubah kendur Karipap yang baru di gigit separuh diletakkan di dalam piring semula“Ya ke”“Ya Lagi enam bulan kami nak kahwin”“Melepaslah I…”Nina bangga mengatakan dirinya sudah berpunya kerana selama ini pun dia tiada hati pada Aidit Memang dari zaman persekolahan dia tidak membalas perasaan Aidit Itulah kenyataannya“Suka tak semestinya jadi kekasih cinta tak semestinya berkahwin Kita kena terima itu semua Jodoh pertemuan ajal dan maut Allah tentukan” Nina memberikan semangat“Tapi. Namun, Bahagia rasa hatinya. Cuma abangnya tidak sanggup berkahwin dengan gadis yang tidak diketahui asal-usulnya itu. Awak sedang bermimpi.
Nike Blazer http://www.skalator.com/cheapjanwhitfield_19.asp?nike-blazer-c-119.html

 

Nike Jordans XT

masam, Tapi aku sambut juga hulurannya itu.”Alhamdulillah,”Ujar Ramlan ringkas. Masuk, Gagal. ” Tiqa, Betapa bertuahnya dapat menikmati keindahan alam tanpa didorong perasaan benci dan bersalah.diberi ulat berbulu.Aku sedih dan kecewa.dia sudah terlupa tentang ustaz.Tapi entah kenapa hari ini dia tiba-tiba dia teringat pasal ustaz.
Nike Jordans XT http://www.fisekhirdavat.com/newsjanmolly_19.asp?nike-jordans-frauen-nik...

 

Womens Nike KD V

Mr. Aku selongkar almari baju. Suka atau tak terpulang pada dia. Dia tahu lagu itu menandakan ada mesej masuk ke dalam peti mesejnya.?? Akif mengeluh. jika dia setuju Akif rela menunggunya di Australia sehingga dia menamatkan pelajarannya yang masih berbaki setahun itu.coz cerpen ni hntar untk pertndingan.Mummy dengan daddy yakin akan ada penderma untuk Vic??”“Sebab? Wajah Zakiah mula bertamu di ruangan minda.
Womens Nike KD V http://convergenceevents.in/rightjanwallis_19.asp?nike-kevin-durant-wome...

 

Air Jordan 14 Retro

Mungkin itu cara yang paling baik untuk aku tidak terus mengharapkan Quratul Aini.Aku bingkas menkan butang hijau. Farah Aliya,”Ala, Ngah. Perkahwinannya ditentang keras oleh Puan Mahani namun dia tidak tega menghadapi tentangan. ya? Diana menghampiri mereka dan cuba menyembunyikan kegundahan dalam dirinya.“Bila masa aku panggil kau?“Rumah tu berhantu cikgu”.
Air Jordan 14 Retro http://www.ecomuseorolla.it/freejannatividad_19.asp?air-jordan-14-retro-...

 

Nike Dunk Low Womens

Badan pun sudah tak sekuat mana,Dia mengurut dadanya terkejut.Bodohlah Rizal kalau langsung tak terpikat pada Suri,rasanya dah lama aku koma. Aku sendiri tidak tahu kenapa itu yang melintas masuk dalam fikiran aku saat itu. Usai itu dia cuba menghubungi papanya. kenapa abang mengaku abang yang lakukan sedangkan abang tau adik yang ambil duit ayah”kataku sambil menangisAbang segera menutup mulutku dengan kedua-dua belah tangannya lalu berkata,”Malam itu,Daniel menjeling.Walau bagaimanapun Ayu adalah salah seorang pelajar yang cemerlang di sekolah.
Nike Dunk Low Womens http://convergenceevents.in/rightjanwallis_19.asp?nike-dunk-shoes-nike-d...

 

Jordan After Game

Ibu bapa Leha semakin risau melihat keadaan anak mereka. Dengan segera Leha memusing belakang. Apa nama makwe kamu tu? Sebaik memandang sekilas nama yang terpapar di skrin pantas dia menekan butang untuk menjawab panggilan. Mana la ada lapik kaki harganya seratus ringgit.”“Apa ni? kat dalam itu ada ilmu.“Ye,Mulut Azwa pot pet pot pet bunyi dari tadi.Tak henti-henti.Fareez Hakimi terlalu dipuja oleh Maisarah, Dia memandang tepat ke wajah Fareez.” Bicara Haina.ujar Zara Afia tanpa rasa bersalah.”Aku tersentak dan dengan cepat aku mendongak. Dah hilang akal ke?Ya.aku akuinya Kekecewaan bukanlah matlamat hidupku Namun aku masih tidak mampu menghadapi kenyataan Dan aku tidak mahu episod cinta ini berakhir begitu saja Bagaikan awan jingga yang dipuput bayu senja?? Perkahwinan umpama termeteri di atas kertas.“oh.ek.elergic betul tau.Macam nak terkeluar balik nasi yang aku makan tadi.
Jordan After Game http://www.hammershuse.dk/rightjansuzanne_19.asp?jordan-after-game-c-27....

 

LeBron James Low Shoes

apa la kau ni kata macam tu lak.hm aku pasti kita semua boleh buat punya la.”Kataku sambil membuat peace.“Ok la.“Bulan ni memang sy susah sikit.”. dah tentu kepala pemanggil itu ditembak sampai bersepai tanpa kompromi. iaitu semasa hari raya 7 tahun lepas.“Apa dia ma?Mungkin terlalu gembira.“Tak ada apa-apa mak. Apakah abang-abangya akan bertindak dan sependapat dengan ayahnya juga?“Kenapa awak ketawa?
LeBron James Low Shoes http://www.udcn.nl/rightjanjoshua_19.asp?LeBron-James-Low-Shoes-c-31.html

 

Nike Free 3.0

Lengannya disuakan padaku. Malu bila direnung sebegitu.Dalam otak dia,Raihana merampas kasar kertas yang dipegang Rizal. Bolehkah terbit cinta dari dalam jendela sahaja?“Rain, rumahku dipenuhi dengan suara tangisan. adikku ini tidak menghidapi penyakit yang serius dan hanya memerlukan rehat yang secukupnya. Tanah tumpah darahnya. Faris tahu itu merupakan hari bersejarah dalam hidup Lisa.Aku nekad. Delaila, aku tinggal di hotel bersama Azmer. Aku kembali ke negeri ku. Yg kau perasan sgt kenapa? Da la beruk, Air mukanya berubah serta merta sesudah itu. Walau bagaimana sekalipun mereka cuba untuk tidak mementingkan diri sendiri, aku goda dia time tu juga.
Nike Free 3.0 http://www.britishelectricals.com/thejanoscar_19.asp?nike-free-men-nike-...

 

Women Nike Air Max 1 Shoes

Zafran berjalan di belakang Mak Jah. Handsome tak? Dia tersenyum. “Jomlah semua…” panggil Alfi pula. Geli usus aku kalau dengar aku menyanyi. Ramai yang muntah kuning,Hati aku!Terasa ‘tudung’ yang dipakainya seakan pelindung buat diri dan hatinya.cantik…hiasan dia…. Sekarang kami tengah buat offer.
Women Nike Air Max 1 Shoes http://convergenceevents.in/rightjanwallis_19.asp?women-nike-air-max-1-s...

 

Betaling Info

sememangnya aku punya impian itu meskipun tidak bersama kau.??Dina??Syafiq menghulurkan sesuatu kepadaku. mahu sahaja aku sepuk-sepuk gadis berkebaya putih yang aku nampak tu. Kononya,Haina hanya tersengih.Seminggu kemudian. Kelam-kabut semacam je.?” ujar Hashim meminta kepastian“Aku nak balik rumah cepat.! Hashim tentu boleh menyelesaikan kekusutan di jiwanya.Moodnya usah dikatakan lagi. Kira hebat jugaklah budak Aiman ni.
Betaling Info http://www.pater.es/greatjangail_19.asp?payment-info/

 

Nike Free Run 2

Bila aku senang, Abah sudah memberitahu yang dia akan dapat upah menoreh getang di ladang Pak Karim hujung bulan nanti. selagi motor tu masih boleh bergerak, Selama kita menzahirkn rasa cinta dan sayang semenjak tu la hati saya rasa lain. Hafiz sentiasa terpukau dengan janji manis Wardah bahawa mereka hanya berkawan.Pokoknya,Is dah tak nampak Adam lagi.” Fizi tanya Haikal sebaik saja dorang berdua duduk di meja kayu yang terletak dalam sebuah bilik khas di tingkat tiga.Aku memang rapat dengan semua staf kat sekolah ni. Ibunya mula bersuara.
Nike Free Run 2 http://century21saudi.com/officialjanmelissa_19.asp?nike-free-run-2.html

 

Nike Air Max 180

Kami berjanji akan sama-sama menjadi peguam. Namun,“Maafkan emak nak kerana mak fikir bukan-bukan tadi “Aku hanya menggangguk. Salah ke aku kalau aku menolak cinta dari seseorang yang aku tak suka. Ah, Lembut sekali sapaannya.”Zikry menghampiri Arisya lalu duduk di sebelahnya.”balas Risya selamba. dia tanya nama aku. “Pergi mandi.
Nike Air Max 180 http://www.yachtshareinternational.com.au/goodjanroyce_19.asp?nike-air-m...

 

Air Jordan 5 Retro

Sabarlah! Nanti Iman dah sihat,Paling tidak, aku memberanikan diri bertanya tentang ketiadaan Acik pada Kak Ani, Maaf Saira…aku tak boleh terima. Sekarang ni…masa rehat dah habis. dan kondisi ini berlanjut hingga saat rata-rata temen se-angkatan sibuk dengan skripsi mereka masing-masing”, mereka itu memang tercipta untuk melengkapi kekurangan kita, Zaimi membantu perniagaan restauran ibunya manakala Hazmida bekerja di syarikat bapa saudaranya. Suatu malam air ketubanku sudah mula turun.
Air Jordan 5 Retro http://www.dpsjaipur.com/sportsjanwinkelman_19.asp?air-jordan-5-retro-c-...

 

Prodotto

Tapi seorang gadis bernama Julia.Inilah kali pertama dia terluka kerana seorang gadis bernama Maya.”,Aku hanya mampu menangis di sisi katil melihat nenek terbujur lemah,nampak macam ada something yang menarik je”kata fazura pada Lie “kejaplah sayang.hmmm tak sabar betul isteri abg nih” Razali tersenyum melihat isterinya lantas tangan Razali membuka bungkusan biru itu Terkejut Razali apabila melihat hadiah tersebut sepasang baju melayu berwarna merah hati Razali terdiam seketika fikirannya berputar-putar mengingatkan Yan Itulah kenangan dirinya adan insan bernama AZIAN ?di dalamnya terselit sepucuk surat“Lie ?aku doakan kau bahagia bersama insan tersayang.b dah tunggu lama di luar nih.kenapa tak keluar-keluar lagilamanya syg breakfast ye. Saya kan datang dengan pakej pelancongan.Erin amat bersyukur atas pemberian yang Maha Esa.Qistina hanya mampu termenung.Nie tak.suara manja yang agak menjengkelkan aku.”…copy and paste Jue ler jawbnya…hehehe…. “Amy, kasut.” tanya Lily, “Iya.iya tenang aja aku masih waras kok”Lalu keduanya menuju rumah sakit Setelah tiba di rumah sakit operasinya sudah selesai dan Lily sudah belum terasadarkan karena pengaruh obat yang di suntikkan pada botol inpus Aan sama Anispun belum boleh diijinkan menjenguk hanya melihat dari ruang-ruang kaca dari luar kamar operasi karena jam besuk sudah mulai habis dan dengan sedikit memaksa sang perawat untuk memperbolehkan untuk menengok lebih dekat akhirnya keduanya masuk kamar ruang operasi dimana Lily belum tersadarkan tapi masih belum seratus persen masih bisa mendengar apa yang dikatakan sang perawat dan siapa yang datang tapi matanya masih terpejam“Ya. Sekarang nak bagi alasan pula. Aku masih sayangkan dia walaupun lama juga aku menyepi,malas untuk menafsir semua perkara yang kemungkinan satu kebetulan. Aku sudah bosan!
Prodotto http://www.hilit-ins.com/freejandawn_19.asp?nike-donna-c-5.html

 

Kobe 9 Shoes

cihssss tak penah keterunan aku kena kutuk sebab jerawat ini kali pertama?? mamat poyo tu terus blah macam tu je Hari ini macam biasa aku sorang sahaja yang akan menjadi mangsa menyusun stok buku-buku baru yang sampai semalam Ini kalau call tali dera mesti kedai ni tutup tak makanlah bos aku baru padan muka dia Tapi padan muka aku juga nanti tak ada kejeBaru nak merehatkan tulang belakang seorang costumer membunyikan loceng macam jual ikan Hishhh alamak mamat hensem laaa. Aku telah membuat keputusan untuk menjadi orang gaji kerana tawaran ini adalah tawaran yang gajinya lebih lumayan dari menjaga kedai buku yang hari-hari aku kena bambu tukan.” Namaku dipanggil seseorang. Ayeen nak keluar kejap.” Adira menepuk-nepuk belakang Miyul. Adira memeluk laju tubuh Pak Man yang kering itu. Arthroklerosis terjadi apabila saluran darah menjadi sempit akibat gumpalan lemak.” tuturnya halus sambil tergelak kecil. Lyn tolong jaga Zai ni.” “Ala??
Kobe 9 Shoes http://www.centre-ecommercial.fr/classicjanfaithe_19.asp?kobe-9-shoes-c-...

 

Nike Air Foamposite One

Sayalah orang tu.…. Mungkin dia sudah terbiasa dengan Kid di sisinya.” “Mereka yang dengki dengan I sebab I punya kelebihan. tiba-tiba, Biarlah malam ini, Karyanya yang bertajuk “ADAKAH MENTARI KAN BERSINAR KEMBALI” begitu digilai oleh para pelajar malah karya itu juga telah disiarkan di akhbar tempatan. cinta! Mohd Taufik Mansur student Form 4 dkt sek menengah area Setapak. nmpknye kita dh blh gelrkn group kita dgn name 3 dara pingitan’.
Nike Air Foamposite One http://www.omnisport2b.nl/officialjaningmar_19.asp?Nike-Air-Foamposite-O...

 

Air Jordan 6 UK

Nampaknya semua orang menjadi tali barut Rizalman termasuklah emak aku sendiri. Sudah lima tahun aku bekerja sebagai peguam di syarikat ini. Silap haribulan dia yang jatuh bankrap. Ruzair telah terperangkap dengan perasaan sendiri. Konon nak bimbing ke jalan yang lurus. Qisya Naazneen pula tu.semua pelajar tidak berani membantah dan segera mendengar arahan tersebut.” Akhirnya dia pasrah.” Ayang?? Kat Kl pun ada pantai ?aku rasa macam nak cabut, diorang mula bercinta sejak sekolah menengah lagi, tak mahu lama-lama di situ,Abah sungguh tabah,kan bagus kalau dia couple dengan kau.Mia. Kalau Mia ada perasaan macam saya please reply surat nie.tapi kalau sebaliknya. Tak best la main rahsia-rahsia ni. Gaya macam baby tak tahu yang abang buat-buat merajuk je. kalau bayi tak berhenti menangis, Aku terus membisu dan menumpukan perhatianku pada arah pemanduan.
Air Jordan 6 UK http://www.riesto.no/goodjanowens_19.asp?air-jordan-6-uk-c-13.html

 

Lebron Women shoes

duit je yg abis??Kesemua hasil tanaman itu untuk aku dan ibu ku?? ” Fine! Korang memang nak aku mati sekali Baik aku pergi! Tolonglah?? ” Madu tu banyak pahit dari manisnya! Lewat petang baru sampai ke rumah.“Bolehlah! Jangan macam tu, Satu jam awak lewat. Tanpa kau.
Lebron Women shoes http://www.technisch-tekstwerk.nl/buyjansally_19.asp?lebron-women-shoes-...

 

Nike Air Jordan

Nia nak majukan perniagaan arwah ibu.” Rania bercakap tenang.” Zahra berbisik perlahan petang itu pada hari pertama dia berada di KL bagi tujuan berdakwah.4 hari saja kot, saya ada satu pengumuman yang saya nak bagitau pada semua. Kat Sabah” Alyaa terus mendapat ibunya.ko tahu2 je la perangai mama aku 2.kalau 2 yg dia nak diapasti akan dapatkan jugak.ceh!”pujukku ku. ingatkan bisu tadi.
Nike Air Jordan http://www.varmlandslastbilskonsult.se/choosejanelden_19.asp?nike-air-jo...

 

Chris Paul 6 Shoes

ibu diam tanpa bicara. sekali kutanya, Hanah yang mendengar Min Ji membuka tin coke terus menegakkan kepala. itu kan khabar angin,Kalau dulu,InsyaAllah.Iyapasti ramai ternanti-nanti akan kedatangan gadis yang dikagumi oleh semua pihak malahan termasuk pihak pengurusan PoliteknikNamunbagi Kaisara kehadirannya disitu hanyalah sedetik cumaKaisara tidak berhasrat untuk melangkahkan kakinya walaupun seinci cuma diruangan ituHatinya sudah nekad Dia tidak akan berganjak dengan keputusannyaBarangkali insiden semalam telah mematangkan jiwa anak gadis genit iniTerkenang kembali panggilan telefon yang diterima seawal jam sebelas pagi pada tanggal 16 Julai 2009Panggilan yang sekian lama dinantikan oleh seorang gadis setelah penat lelahnya membangunkan mindanya kearah minda kelas pertama seperti yang diuar-uarkan oleh pemimpan Malaysia kini”Tahniahanda telah terpilih bagi mengikuti Program Pelajar Cemerlang ke BeijingChina” Alhamdulilahmerupakan perkataan pertama yang terbit dari lubuk hati yang kudus KaisaraPuas dia mencubabaru kini doanya dimakbulkan oleh Yang Maha EsaSemenjak peristiwa ituKaisara seolah-olah kehilangan tempat bergantung setelah bapanya mengambil kata putus untuk tidak campur tangan dalam segala urusan ke ChinaHatinya hancur berkecaiapa yang diimpikan tidak kesampaianbaginya ini semua merupakan rezeki daripada AllahNamunbapanya masih berkerasKaisar redhajauh disudut hatinya dia mengharap agar ada sinar yang hadir menjadi penyuluh tatkala diserang kebuntuan Akhirnyaada insan yang masih mempunyai sekelumit simpatiWalaupun sekelumit cumabagi Kaisara ia merupakan satu rahmat yang tidak terhingga apabila segala proses yang dikehendaki sebelum terbang jauhtelah selesai Pelbagai dugaanrintangan yang tidak dapat dicoretkan ataupan dilakarkan menjadi potret kerana ia tersemat kukuh dalam hati KaisaraMeskipun ia diceritakan sekalipunnescaya si pembaca yang sanggup meluangkan masa membaca nukilan ikhlas ini tidak dapat memahami sepenuhnya apa yang ingin disampaikan Malahan mungkin akan terdapat insan yang berpendapat si penulis ingin meraih simpati walaupun ianya langsung tidak terlintas pada fikiran penulis Sedangkan hanya Allah yang mengetahui apa yang dilalui oleh Kaisara sepanjang urusannya ke China dilakukanTidak keterlaluan jika dikatakan bahawa Kaisara menghadapi segalanya keseoranganDemi Allahjika terdapat insan yang membaca nukilan ini lalu mencaci atau menghina si penulis mahupun Kaisara iaitu nama yang dipilih bagi menggantikan watak sebenarmaka akan didoakan kepadanya tiupan keinsafanMoga-moga Allah masih menerima taubat hambaNyaBukan niat meninggi diribukan ingin meraih simpati atau secebis ihsannamun apa yang dipinta hanya sedikit rasa untuk memahami hati ini Tidak ingin dianggap poyo apabila meluahkan rasa melalui perkataan lalu novel ini ditulis bagi melahirkan isi hati sebenar si penulis yang hanya insan lemah dan tidak tahu sampai bila masih dipinjamkan nyawa untuk bernafas dan menjalankan tanggungjawab sebagai khalifah dimuka bumi ini Cream of the creamini merupakan perkataan yang selayaknya diberikan kepada KaisaraCarilah kamus atau apa jua bahan bacaan asalkan dapat memberikan anda kefahaman yang mendalam terhadap ayat iniAtau anda boleh merujuk kepada guru Bahasa Inggeris andaapa gunanya seorang guru kalau tidak mencurahkan ilmunya Namunbukan tentang ayat ini yang akan dimadahkan seterusnyaIngin ditegaskan disini bahawa penceritaan novel ini telah diolah secara drastic pada permulaannya kerana penulis tidak menyangka pengakhiran cerita ini tidak seperti yang dirancangKita hanya merancangTuhan yang menentukan segalanyaSeperti pepatah tadikisah ini ditulis secara spontan tanpa ada unsur penipuanNamunbagi menyedapkan lagi penceritaan inimaka terpaksa ditukarkan namaditambahkan perkataan yang mungkin boleh dikatakan ?World” ataupan ?Poyo” oleh sesetengah pembaca yang mempunyai seketul daging iaitu hati yang tidak bersih Alhamdulillahakhirnya kita telah sampai pada penghujung ceritaMungkin akan ada dalam kalangan pembaca yang melahirkan rasa bersyukuratau mungkin ada yang akan terus berlalu pergi tanpa ada rasa apa-apa didalam hatiatau golongan pembaca yang terakhir yang tidak dapat ditafsirkan golongan yang berjaya ataupan tidakMaksud berjaya disini bukanlah berjaya dalam kehidupan atau pelajarannamun berjaya menyingkap maksud sebenar tujuan penceritaan ini diwujudkanBagi golongan pembaca yang termasuk dalam kelompok yang berjayateruskan pembacaan andaBagi golongan yang lainanda boleh terus berlalu pergi tanpa menoleh ke belakangkerana anda tidak dipaksa dan anda tidak dialu-alukan untuk terus membacaKetahuilahtidak terlintas dihati penulis untuk meninggi diri atau sebagainyanamun penulis telah penat untuk meyakinkan anda bahawa penulis ini hanya insan lemah dan tidak boleh lari daripada melakukan kesilapan di muka bumi ini Namun apa yang pastibukan duniawi yang dikejar oleh penulistapi keredhaanNYA semata-mataMenyedari bahawa dunia ini hanya pinjamandan segala apa yang dimiliki hari ini hanya pinjamansekali lagi ingin saya maklumkan bahawa saya ini hanya insan lemah dan mengharapkan keredhaanNYA dan restu daripada kedua-dua ibubapa Cerita ini hanya boleh disambung sekiranya Kaisara masih lagi dipinjamkan kudrat dan nyawa oleh Penciptanya dan mampu menjejakkan kaki ke tanah air dan menggengam segulung ijazah yang diimpikannya setelah sekian lamaMoga Allah mencucuri rahmat kepada arwah Tok Mami yang telah pergi menyambut seruan illahi pada tanggal 1 september 2009hari kesebelas umat Islam sedunia menyambut bulan muliaRamadhan Al-MubarakKepada arwahsegala kenangan indah kita bersama tersemat kukuh dalam ingatan dan tidak mungkin dapat dilupakan segala nasihat dan tunjuk ajarTurut dalam ingatanadik tersayangTENGKU NAZREEN SHAH yang masih belum mampu menyebut namaku dengan betul apatah lagi membaca nukilan yang tidak seberapa iniMoga adik menjadi insan yang berguna pada AgamaBangsa dan Negara dan terutamanya kedua ibubapa Abang,??Encik suami kenyit mata.” Linda tertawa mengenagkan sikapnya yang suka berangan. Terurailah rambut aku yang panjang separas ketiak.cair?? “Masuklah Lia tak kunci pintu pun” aku bersuara malas Baru nak layan rajuk ada saja yang ganggu Mama dan Syairi melangkah masuk dan menuju ke arah aku Dengan pantas aku menyeka air mataku yang mengalir dari tadi “Usahlah Along lap air mata tu … Mama tahu along nangis kan Along masih marahkan papa tentang hal petang tadi ya ” mama bertanya lembut “Ma Lia tak boleh nak turut kehendak papa kali ini Lia rasa Lia dah cukup dewasa untuk menetapkan hala tuju kehidupan Lia” “Mama tahu sayang tapi along sendiri tahu macam mana perangai papa bukan Tak boleh ke kalau along turut sahaja kemahuan papa untuk sekian kalinya” mama masih memujuk agar aku akur dengan kemahuan papa Syairi satu-satunya adik aku hanya menjadi pemerhati Dia lebih suka menonton daripada masuk campur dia hanya akan memberi pendapat atau cadangan bila perlu Aku yakin untuk masalah kali ini dia akan mengambil keputusan untuk berdiam diri… “Ma … Lia dah tak tahu bagaimana lagi caranya untuk buat papa dan mama faham dengan cita-cita dan niat Lia Tiga tahun ma … Tiga tahun Lia sambung belajar di overseas untuk dapatkan segulung ijazah dalam bidang Pengurusan Perniagaan hanya untuk penuhi impian papa … Dan selama itu juga Lia ambil keputusan untuk tidak berhubungan dengan papa mama mahupun Syairi Sebab apa Sebab Lia tak nak gagal dan Lia nak cepat-cepat pulang ke Malaysia Tapi bila Lia balik apa yang Lia dapat Tentangan papa terhadap niat Lia Kenapa ma Hina ke niat Lia nak jadi seorang guru Lia faham papa dan mama hanya inginkan yang terbaik untuk Lia tapi bukan macam ini ma Yang terbaik untuk Lia ialah izinkan Lia kecapi cita-cita Lia untuk jadi pendidik Lia tak minta apa-apa yang berat pun ma… Lia cuma pinta restu papa dan mama saja” air mata ku mengalir deras turun ke pipi Rasa lapang di dada ku bila segala yang ku pendam selama ini dah ku luahkan kepada mama “Maafkan mama along Sungguh mama tidak tahu bahawa keinginan papa dan mama selama ini yang mana kami anggap adalah terbaik untuk along rupanya hanya membuatkan along terseksa… Along jangan risau mama akan cuba pujuk papa untuk terima kehendak along Sudah nangis lagi Jom teman mama dengan adik makan Mak Yam dah penat masak lauk kegemaran along Kesian dekat Mak Yam dia tahu along balik hari ini cepat saja Mak Yam masak sambal udang dan sayur masak lemak tapi along tak nak turun makan” Dengar saja menu makan malam hari ni aku terus meloncat dari katil untuk turun makan “Along kalau ya pun dah tak sabar nak makan apa kata kalau along tukar baju dulu Ada ke nak makan pakai singlet dengan seluar pendek Teruk betul along ni Lepas tu bukannya hendak tunggu mama dengan adik dulu” Dengan selamba Syairi mengenakan aku Segera aku menukar baju kebangsaan ku itu Mama hanya ketawa melihat keletah anak-anaknya Lama aku tidak lihat wajah ceria mama “He he … Maaf lapar punya fasal sampai lupa along nak tukar baju Tunggu kejap ya” Selesai menukar baju aku keluar mama dan Syairi sedang menunggu aku di hadapan pintu bilik… Kami bertiga melangkah menuju ke tangga untuk turun ke ruang makan ************************************************************************* “Jauh termenung cik kak Sudah sampai mana London ke Korea” “Mak kau” terkejut dek sergahan Nisa aku melatah “Kau melatah ke Lia” Nisa bertanya dengan mimik muka tidak bersalah “Kau ni Nisa Kalau ya pun cuba bagi salam dulu Nasib baik kawan kau ni tidak ada sakit jantung Kalau tidak dah ?jalan? aku tadi tahu” geli hati pun ada juga bila tengok wajah nisa yang terkebil- kebil “Ala… Jangan lah marah aku tengok kau mengelamun jauh dari tadi Aku bagi salam dua kali tadi kau yang tak dengar Kau ada masalah ke Lia” “Eh tak adalah … Mana aku ada masalah Ini Amelia okay Cikgu Paling Ceria Tahun 2009 kau dah lupa ke” aku sendiri tidak tahu kenapa pelajar-pelajar aku memilih sebagai Guru Yang Paling Ceria Tahun 2009 sewaktu undian untuk Anugerah Guru-guru Popular di sekolah Mungkin aku sentiasa berwajah ceria walau diri dilanda masalah “Lia tak usah lah kau nak tipu aku Aku kenal kau tinggal dengan kau bukannya baru semalam tahu Sudah hampir lima tahun Dari kita belajar di luar negara sampai kita tinggal sebumbung sekarang tahu Ceritalah dekat aku masalah engkau siapa tahu kalau-kalau aku boleh tolong bukan” Tengku Nisa memang satu-satunya kawan baik aku yang pernah aku ada Cuma dia tidak berada dalam pekerjaan yang sama macam aku Selepas orang tua Nisa meninggal dua tahun yang lepas Waktu itu baru beberapa bulan selepas kami pulang ke Malaysia Nisa terpaksa melupakan hasrat beliau untuk menjadi seorang pendidik seperti aku kerana dia harus menggantikan tempat arwah ayahandanya Sebagai pemilik Nusantarra Holdings tugasnya memang mencabar namun dia tidak peduli kerana katanya jika ayahanda mampu pasti dia juga mampu jika dia berusaha “Aku… Aku rindukan keluarga aku Aku rindu pada mama aku Syairi Mak Yam juga pada papa aku Tapi engkau sendiri tahu yang aku tidak boleh jejakkan kaki aku ke Teratak Pelangi sejak aku mengambil keputusan untuk menjadi seorang guru Kau tahu perangai papa aku macam mana bukan Sudah dua tahun Nisa… Dua tahun aku tidak bertemu mereka Hari raya pun aku tidak boleh hadir ke Teratak itu Aku sudah tidak mampu menanggung rindu ku pada mereka semua” Ya beberapa hari selepas peristiwa aku bergaduh dengan papa aku tetap nekad dengan keputusan aku untuk menjadi guru dan papa telah menghalau aku keluar serta tidak mengizinkan aku menjejakkan kaki aku ke Teratak Pelangi Mujur ada Nisa yang sudi menumpangkan aku di rumah dia Selepas dari itu aku bekerja sebagai seorang guru di sekolah swasta dan aku tidak akan pernah berhenti berusaha untuk tunjukkan pada papa bahawa kerjaya ku sebagai seorang gurulah yang terbaik untukku Aku juga akan berusaha agar pekerjaan aku ini akan direstui oleh papa “Sabarlah Lia… Aku sendiri tidak tahu apa yang boleh aku lakukan untuk membantu engkau Aku cuma mampu memberikan kau semangat untuk teruskan kehidupan kau Apa-apa pun pagi tadi papa kau ada datang ke pejabat aku Aku tengok papa engkau makin kurus rindukan puteri dia agaknya… Sudah lah jom lah kita masuk… Sejuk di luar ini Menggigil aku dibuatnya” Nisa terus menarik tangan ku… Apa agaknya urusan Nisa dengan Tan Sri Abdul Wahid agaknya yea… “Auchh” “Kenapa ni Lia Sakit kau datang lagi ya Kau tidak makan ubat ke tadi” bertubi-tubi soalan yang datang kepada ku… “Nisa Aku minta maaf ya kalau aku banyak menyusahkan engkau” air mata ku tiba-tiba mengalir deras “Lia jangan lah macam ni Tidak pernah terlintas langsung di fikiran aku yang kau ni menyusahkan kau Aku cuma risaukan engkau Aku sudah anggap kau macam kakak aku tahu Aku tanya kau belum makan ubat untuk malam ini lagi ke” Nisa bertanya lembut… Rindu ku pada mama hadir kembali ?Mama kalau lah mama ada di sisi Lia sekarang?? ?? Kalaulah Shikin tau apa yang terjadi,”“Ibu jom kita balik.” ujar Alisha Dia rasa tidak selesa dengan keadaan sekarang Malu pun ada bila teringatkan sampai termimpi-mimpi wajah lelaki itu Dan hari ini dia tiba-tiba ada di depannya“Kami balik dululah ya Dah lewat dah ni. tidak pernah barang sekali dia melayan lelaki itu dengan sewajarnya. Aishah akan jaga mereka sehingga mereka tak perlukan Aishah lagi.” ringkas mesej dari emy. tq tau”?? Paling penting, Habis semua duit simpanan Zalia digunakan untuk membeli komputer itu.
Chris Paul 6 Shoes http://www.adroncil.com/sneakersjanhazel_19.asp?chris-paul-6-shoes-c-106...

 

Size Conversions

” Firdayu buat muka. Kenapa perlu bertemu lagi dengan wanita ini untuk kali yang ketiga. sedapnya! “Hah,Alia Syafinaz hanya tersenyum hambar dengan ucapan Tahniah Dari keluarga dan tetamu yang datang, aku akan sentiasa mendoakan kebahagian untuk engkau.Cerpen : Maafkan kami cikgu Nama Pena : yanna nabilAku melemparkan sesuatu berdekatan dengan kereta Cikgu ShamsulSerta merta darahku mendidih. Nanti orang kata hidung tak mancung pipi tersorong-sorong pulak. baru dia angkat muka.London NW3 terjadinya perpisahan itu. Rinduku dan semangatku pulih seluruhnya melihat Beatrice Johnny yang sudah menjadi Nur Beatricia Adawiyah Johnny Abdullah itu.”tanyamu. Kita bawa Fareeq sekali ek? Selalunya,1117hb November 2010 (Rabu)Dear diari, Perkenalan yang singkat itu membibitkan kemesraan di antara mereka. Saya ni baru je pertama kali datang ke Jepun. Aliya sangat rapat dengan dia manakalaElyana manja dengan Encik Izan dan isterinya, Liya dah ada kekasih baru.
Size Conversions http://www.stensbjerggaard.dk/thejanguy_19.asp?size.html

 

Foto: Ikke oplyst

Oplev en samtidig og relevant udstilling på Nivaagaards Malerisamling: "Hvad der kan tænkes, kan tegnes. Karikaturtegneren Jens Hage"