Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 23/05/08

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot

Øster Voldgade 4 A
1350 København K

Åbningstider

2018: 2/1-15/4: Ti.-sø. 10-15 (vinterferie i uge 7+8 dagl. 10-15 og påske 24/3-2/4 dagl. 10-16 inkl. helligdage), 17/4-30/4: Ti.-sø. 10-16, 1/5-15/6: dagl. 10-16, 16/6-15/9: dagl. 9-18, 16/9-31/10: dagl. 10-16 dagl., 1/11-22/12: Ti.-sø. 10-15. 26/12-30/12: 10-16, 31/12: 10-15

Kontakt

33 15 32 86
 

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Rosenborg er et eventyrslot i Lego-format. Her er De Danske Kongers Kronologiske Samlinger, som er samlinger af bl.a. sølv, porcelæn og malerier. Den største attraktion er kronjuvelerne og kronregalierne. Byggestilen er ren nederlandsk renæssance.
Det er altid sjovt at gå på skattejagt på Rosenborg. Her findes De Danske Kongers Kronologiske Samlinger, som er samlinger af blandt andet sølv, porcelæn og malerier. Den største attraktion er kronjuvelerne og kronregalierne i skatkammeret.

Slottet er bygget af Christian IV, og hvert rum repræsenterer i dag en periode. Det starter med renæssancen, barokken og går helt op til Frederik VII. Vil du vide mere om perioden efter denne konge, må du gå over til Amalienborg Slot, hvor De Kronologiske Samlinger fortsætter op til vores tid.

Livgarden og kongekroner
Rosenborg bor lige op og ned af et 24 timers beredskab - Livgarden. Slottet har døgnet rundt vagter foran slottet og mere eller mindre en hel deling på spring i kasernen ved siden af slottet, hvis der skulle være indbrud. Derfor har Rosenborg Slot nemt ved at låne kunstværker fra andre museer, fordi sikkerheden er i top. Det er meget vigtigt, at sikkerheden er i top, for på slottet er der kongekroner for en hel del pengekroner. Museumsinspektør Axel Harms ved ikke, hvor mange penge, livgarden vogter værdier for. Men han kan fortælle, at en undersøgelse har opgjort, at Rosenborg Slot har værdier for dobbelt så meget, som alle andre museer i Danmark - det er inklusiv Statens Museum for Kunst, Louisiana, Frederiksborg Slot, Aros, Nationalmuseet og mange flere.

Gyngende gulv væk
Rosenborg Slot ejes i dag af staten og vedligeholdes af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. 16. april 2008 stod det lille slot atter flot og strålende, da den halvanden år lange restaurering var færdig. Det grå marmorgulv i riddersalen har nu har fået lidt mere kulør med et barokinspireret mønster i sort, rød og hvid marmor. Derudover er gulvet blevet forstærket med stål, fordi det gamle gulv var for usikkert. Salen kunne aldrig fyldes med mennesker, da det ellers gyngede og gav sig for meget. Nu skulle gulvet i Riddersalen atter være gyngefrit område. Det har kostet 30 millioner at pudse slottet op igen. Budgettet blev overskredet, da en flere hundrede år gammel brandskade viste sig at være meget større end, hvad man havde forventet. Men deadline blev overholdt, da det skulle stå klar til dronningens fødselsdag den 16. april.

Slot på landet
Slottet blev bygget som et lystslot, en sommerbolig, hvor kongefamilien kunne være om sommeren, når stanken i København bag de gamle volde blev for slem. Det lyder mærkeligt, for i dag ligger Rosenborg midt i byen. Men det var anderledes dengang Kong Christian boede med sin familie på det gamle Københavns Slot. Der lå Rosenborg på landet, omgivet af marker og uden huse i nærheden.

Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 24208 29. jun 2011
Senest redigeret af De Danske Kongers Kronologiske Samling 3. jan 2018
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.