Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/11/07

Østre Anlæg

  • Foto: Torben Christensen Foto: Torben Christensen
Parken er anlagt på en del af Københavns gamle voldterræn, ligesom Botanisk Have, Tivoli og Ørstedsparken. Der er mange monumenter og skulpturer at kigge på og både legeplads, grill og toiletter i parken.

Østre Anlæg? Nå ja er det ikke den stump grønt, der er bag Statens Museum for Kunst? Den opfattelse kan man let få og beholde, selvom man har boet i byen i en halv menneskealder.
Men har du nogensinde gået en runde i den rummelige park? Den er faktisk over 12 hektar og strækker sig fra Østerport Station til Sølvgade, indeholder både rosen- og rhododendronhave, stor legeplads og eminente grill-faciliteter i det nordvestlige hjørne tættest på Østerport. Her finder du også parkens toiletter.

Østre Anlæg er en del af byens oprindelige forsvarsanlæg fra 1600-tallet, og er derfor præget af volde og bastioner ligesom Kastellet og Ørstedsparken.

På en høj midt i parken kaldet Püchlers Bastion, kan du skimte Danmarksmonumentet, en rædsel af en skulptur, som man venligt valgte at gemme lidt af vejen her i parken. Den blev skabt i anledning af Kong Christian IXs og Dronning Louises guldbryllup i 1892 og er temmelig pompøs med tre løver og en voluminøs dame i toppen, som symboliserer kongeriget Danmark. Heroppefra kan du udse dig den allerbedste grillplads, for lige nedenfor har parkvæsenet været så god at stille tre hold borde og bænke med tilhørende grill op. Er du ikke i humør til at stege din mad selv, kan du købe mad til picnics hos deli'er og take aways i nærheden.

På den anden side af søen kan du se byens nok eneste højhus for fugle: Et udgået træ er savet til med tag og udboret, så der er masser af fuglelejligheder med tilhørende altan-pinde.

Et minus ved parken kan være børneskrig- og skrål, mens hvis det er dine egne unger, der hviner af begejstring, er ulempen nok til at overse.

Børn kan låne lege- og sportsredskaber i hverdagene og muntre sig med alskens legestativer og på basketbanen. Pædagogerne på den bemandede legeplads er der ikke for at passe børn eller tage ansvar for børn, men for at sætte aktiviteter i gang, fx sportsturneringer og skattejagter.

Rollespilsskolen, der fungerer som en skole for børn og unge der er interesserede i at lære og spille rollespil, holder også til i Østre Anlæg. De spiller hver mandag - mødestedet er bænkene ved hjørnet af Oslo Plads og Stockholmsgade. Nye skal møde op den første mandag i en given måned, hvor der er prøvetime - læs mere på deres hjemmeside.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.