Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/01/18

Guide: Tips til ugen i København

 • Nikolaj Sonne fra So Ein Ding  kan opleves på Louisiana i denne uge. Foto: Thomas Lekfeldt

  Nikolaj Sonne fra So Ein Ding  kan opleves på Louisiana i denne uge.

  Foto: Thomas Lekfeldt
 • ccc Foto: Brita Fogsgaard

  ccc

  Foto: Brita Fogsgaard
 • Foto: EDUARDO MUNOZ Foto: EDUARDO MUNOZ
 • Foto: Ikke oplyst
Ugen byder på radiooptagelser, Sebastian-cabaret fotoudstilling og andre gode oplevelser.

ccc Foto: Brita Fogsgaard

Sebastians sange som cabaret i Nyhavn

På Café Liva kan man nu atter få fornøjelsen af Sebastians store sangskat, når cabareten »Måske Ku Vi« fra 2009 genopsættes. Her kan man nyde alt fra de tidlige protestsange til musicalsangene fra skatteøen og alle de andre store hits. Cabareten er af og med Mette Marckmann, Jacob Morild, Eva Skipper og Morten Wedendahl. Der er premiere tirsdag, og den spiller frem til og med 17. februar. Billetter på cafeliva.dk.

Hvad: Måske Ku Vi
Hvor: Café Liva, Nyhavn 26.
Hvornår: Premiere tirsdag


BBC optager radioprogram i København

»The Arts Hour on Tour« kommer i denne uge til København. BBCs radioprogram sender fra storbyer over hele verden, hvor man dykker ned i byernes kulturelle puls. På scenen denne aften møder værten Nikki Bedi en række danske profiler, der alle deltager i en paneldebat. Her kan man møde filminstruktør Lone Scherfig, krimiforfatter Jussi Adler-Olsen og skuespiller Birgitte Hjort Sørensen (foto). Panelet vil diskutere, hvad det er, København er særligt god til, og om Danmark er et frugtbart sted for kunstnere, forfattere og musikere. På scenen vil der også være liveoptrædener af Den Sorte Skole, sangeren Marie Key og standup-komiker Omar Marzouk. Programmet sendes på DAB+-kanalen BBC World Service  28. januar kl. 16 og igen 29. januar kl. 10. Der er gratis entré til arrangementet, men man skal tilmelde sig via republique.dk.

Hvad: The Arts Hour on Tour
Hvor: Republique, Østerfælled Torv 37.
Hvornår: Onsdag kl. 19:30


Nikolaj Sonne fra So Ein Ding på DR flyver med quadrokopter. Foto: Thomas Lekfeldt

So ein Ding og teknologien på Louisiana

Onsdag aften står i den moderne teknologis tegn på Louisiana. I forbindelse med den nuværende udstilling »Being There« kan man møde Nikolaj Sonne. Han er tech-nørd og vært på DR2-programmet »So Ein Ding«. Men sin helt særlige og pædagogiske formidlingsevne sætter han fokus på kunstig intelligens, droner, digitale assistenter, vedvarende energi, firmaer uden ejer og meget mere. Gratis, når entréen er betalt.

Hvad: Louisiana Lecture
Hvor: Louisiana, Humlebæk
Hvornår: Onsdag kl. 19.20


Gratis koncert med Nordic String Quartet

Nyd en gratis debutkoncert med Nordic String Quartet, der netop er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. De fire musikere har allerede høstet fine priser for deres kvartet.

Hvad: Nordic String Quartet
Hvor: Rosenørns Alle 22, Frb. C.
Hvornår: Onsdag kl. 19.30


Foto: Ikke oplyst

Dansk fotokunstner klar med ny udstilling

Gl. Holtegaard er klar med udstillingen »Tove Kurtzweil – Hvorsomhelst og intetsteds«. Her kan man nyde en masse fotografiske værker, der er taget gennem kunstnerens lange karriere. Udstillingen åbner torsdag, og kan ses frem til 2. april.

Hvad: Tove Kurtzweil
Hvor: Gl. Holtegaard, Attemosevej 170
Hvornår: Torsdag 17-19


Foto: PR

Dansk pianist spiller koncert på Vega med fuldt band

Denne aften kan man opleve komponist og pianist August Rosenbaum på Vega. Han er netop nu aktuel med albummet »Vista«, der udkom i november. På scenen kan man opleve ham i selskab med fuldt band, der består af bl.a. trommer, bas, guitar samt et mylder af synthesizere. De seneste år har han bl.a. også samarbejdet med MØ, Quadron og Rhye. Billetter koster 200 kr. på ticketmaster.dk.

Hvad: August Rosenbaum
Hvor: Lille Vega, Enghavevej 40, Kbh. V
Hvornår: Torsdag kl. 20