Føj til favoritter Del Send
Byliv | 20/12/17

AOK anbefaler: Fantastiske tips til din by #73

  • Foto: Rasmus Kramer Schou | Gita Femhøj | Jeppe Michael Jensen | Stine Hansen Foto: Rasmus Kramer Schou | Gita Femhøj | Jeppe Michael Jensen | Stine Hansen
  • Foto: Stine Hansen Foto: Stine Hansen
  • Foto: Jeppe Michael Jensen Foto: Jeppe Michael Jensen
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Gita Femhøj Foto: Gita Femhøj
Sprut i maden, en biograf med popcorn-forbud, nordisk mad og et sandt mulepose-mekka. AOK-redaktionen anbefaler fire gode steder i København.

Foto: Stine Hansen

 

En aften med sprut i maden

Stine Hansen

Har du lyst til en aften i Sambucaens tegn, skal du et smut forbi P Eatery. Den nye restaurant har ad flere omgange samarbejdet med kreative kulturpersonligheder, og tidligere har en smykkedesigner skabt sin egen menu.

Denne gang har man indgået et samarbejde med bloggeren Allan Torp fra boligbloggen Bungalow 5. Han har en helt særlig kærlighed til den italienske likør Sambuca, og det er den drik, der er den røde tråd i menuen. Menuen er skabt i samarbejde med P Eatery og byder på tre helt unikke retter.

Forretten byder på bl.a. græskar, gedeost, estragon og selvfølgelig Sambuca. Til hovedretten er det anden, der spiller hovedrollen i samspil med gulerødder, æbler og en sambucaglaze, der smager virkelig godt.

Den kraftige likør med den lakridsede smag er ikke for voldsom, men derimod fint afstemt med de andre lækre råvarer. Desserten byder på rødbede, yoghurt, chokolade og selvfølgelig Sambuca. Er man i den rette stemning kan man supplere sin menu med lækre cocktails, der også bliver lavet med Sambuca. Menuen smagte godt, og selvom jeg må indrømme, at Sambuca minder mig lidt om 90erne, så var det virkelig lækkert og et fedt twist i det skønne måltid.

Hvad: Sambuca menu
Hvor: P Eatery, Krystalgade 24, 1172 København K
Hvor meget: Menuen koster 345 kr. per person.
Hvornår: Menuen kan smages frem til udgangen af februar 2018

 

Foto: Jeppe Michael Jensen

 

Biografcharme fra en svunden tid

Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Lidt uden for byen ligger min yndlingsbiograf. Den er hverken moderne eller har den allernyeste teknologi. Den har faktisk ikke engang kopholdere på armlænene, og der er kun en enkelt sal. Her er det strengt forbudt at spise popcorn, og de sælges ikke i kiosken.

Det er alt sammen en del af charmen ved Gentofte Kino, som har eksisteret siden 1938 og stadig ligner noget fra en magisk, svunden tid. De bløde biografsæder er klædt i rød velour, et selvspillende klaver sørger for musik før filmen, og mellem hver række er der så meget plads, at selv de højeste mennesker kan sidde med strakte ben under hele filmen uden at genere nogen.

Ganske enkelt et perfekt sted at se en god film. Og hvis man ikke er helt klar til at vende tilbage til nutiden, når rulleteksterne kører over lærredet, kan man lige snuppe sig en kop te eller kaffe i biografens hyggelige foyer, der også fungerer som café og er fyldt med historie og fine detaljer.

Hvad: Gentofte Kino
Hvor: Gentoftegade 39, Gentofte

 

Foto: Rasmus Kramer Schou

 

Skarpt nordisk køkken

Rasmus Kramer Schou

Når mørket falder på, er København ekstra hyggelig inde omkring de helt gamle bindingsværkshuse. Og herinde ligger restaurant Marv & Ben i en yderst charmerende to-etagers lejlighed i brostensbelagte Snaregade.

Maden er elegant nordisk (køkkenchef David Andersen har blandt andet været souschef på Kadeau før), men med laser-fokus på velsmag, og så gør det opmærksomme og kompetente personale, at man føler sig mere hjemme end mange andre steder.

Seks retter kan klares for 600 kr. Man har simpelthen ikke lyst til at forlade dem igen, og så er det godt, at de for nylig også begyndte at holde åbent om mandagen.

Læs anmeldelsen af Marv & Ben her.

Hvad: Marv & Ben
Hvor: Snaregade 4, København K

 

Foto: Gita Femhøj

 

Mulepose-mekka

Amila Ibrisagic, praktikant

I Møntergade i Indre By ligger en lille butik, der hedder Goodies & Bags, og den er bare fantastisk. Butikken har massevis af forskellige muleposer, og de har omkring syv forskellige mærker, eksempelvis Leelu CPH, Pop Art og Colors Copenhagen.

Man kan finde dem i alle farver og kreationer, men alligevel er de meget enkle og lette at style. Jeg synes, at de er helt vildt seje, og man kan finde en mulepose til et hvert outfit. De er af supergod kvalitet, og de er ikke ret dyre, så man får bestemt noget for pengene.

Det er ikke en stor butik, men den har et kæmpe udvalg, så hvis du er lige så vild med de praktiske stofposer, som jeg også er, er den helt sikkert et besøg værd. Man kommer ikke ud uden at købe noget, hvis man godt kan lide muleposer og farver, og hvis du vil have et endnu bredere udvalg, så åbner deres webshop snart.

Hvad: Goodies & Bags
Hvor: Møntergade 3A, København C