Omtale
Føj til favoritter Del Send
Vinterferie | 23/01/18

Vinterferie: Kom og tegn på Thorvaldsens Museum

Tidspunkt

Thorvaldsens Museum

Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K

Åbningstider

tir-søn 10:00-17:00, mandag lukket.
Lukket 24., 25. og 31. december samt 1. januar

Kontakt

33 32 15 32
 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Vinterferie: Kom og tegn på Thorvaldsens Museum

Brugeromtale
Oprettet af: Thorvaldsens Museum 23. jan 2018
Senest redigeret af Thorvaldsens Museum 1. feb 2018

Fyld tegneblokken med skæve næser, store øjne og mini ører – kun fantasien sætter grænsen, når Thorvaldsens Museum i vinterferien inviterer børn og deres voksne til at komme og tegne ansigter sammen. Vi har undervisere, papir og blyanter klar til jer.

Kom og tegn kæmpe øjne eller studér en næse med et forstørrelsesglas. Tegn spejlbilleder og kig på alle mulige slags øjne, din bedstemors, dine ege, Thorvaldsens eller bagerens dårlige øje. Gennem tegning og sjove øvelser udforsker vi hele vinterferien ansigter. I kan både skabe jeres egne sjove, tegnede ansigter på spejle og papir i vores tegneworkshop og lære at tegne et portræt med klassiske tegneteknikker på Familietegneskolen. Tegneaktiviteterne foregår hele dagen i museets forhal.

Tegneworkshop: Thorvaldsen som tegner
Thorvaldsen var selv en meget dygtig tegner, og han brugte tegning som grundlag for udførelsen af sine skulpturer. I hans tegninger kan man følge hans tanker. Skal Psykes hoved vende den ene eller den anden vej? Kan man fange hele dramaet om Herkules i bare en enkel krop? Thorvaldsen tegnede alt fra hurtige skitser på bagsider af breve til detaljerede studier som fx hans eget selvportræt, og så samlede han også på andre kunstneres tegninger. Da Thorvaldsens selv var blevet berømt, blev hans kunst udgangspunkt for tegneundervisning på kunstakademier rundt om i verden.

På vores tegneworkshop i forhallen guider vores undervisere jer i disse aktiviteter:

- Øjne på pind. Thorvaldsens figurer har ingen øjne! Vi tegner nye øjne til museets skulpturer. Øjnene sættes på pind, så I kan afprøve dem foran skulpturerne i samlingen, Jason med drage øje eller Løven med klap for øjet? Alle får deres nye øjne med hjem bagefter.

- Funny Faces. Tegn dit ansigt i skøre positurer direkte på spejle i mange størrelser.

- Tegnekit. Vi uddeler gratis tegnebrædder, blyanter og papirer med sjove øvelser til en fælles tegneoplevelse for børn og voksne.

Familietegneskole: Thorvaldsens kropsidealer
Bertel Thorvaldsens skulpturer har den antikke kunst som forbillede, og hans arbejde med menneskekroppen giver udtryk for de klassiske idealer. Ligesom vi i dag kan redigere fotos og har filtre på vores telefoner, kunne Thorvaldsen også finde på at forskønne sine personer. For eksempel udelod han ofte ansigtsvorter og lignende, når han portrætterede levende mennesker.

To dage i vinterferien udforsker vi på Familietegnskolen lighederne mellem kropsidealerne i Thorvaldsens værker og den måde, folk portrætterer og redigerer sig selv på i fotos i dag. Med udgangspunkt i museets skulpturer tegner vi et møde mellem Thorvaldsens tid og nutiden. Tirsdag vender vi idealerne på hovedet og undersøger, hvad der sker ved at bruge fantasien til at forstørre, formindske og forvrænge. Torsdag lader vi de klassiske skulpturer møde selfies og sociale medier.

Så find jeres tegnegejst frem og tegn sammen i museets store forhal, hvor I får tegnetips af vores undervisere. I kan også tilmelde jer vores Familietegnskole med mere intensiv undervisning på små hold.

Program
Tirsdag d. 13/2 – fredag d. 16/2 kl. 10-16 tegn løs hele dagen:
Vi uddeler gratis tegnebrædder, papir og blyanter med sjove øvelser til en fælles tegneoplevelse for børn og voksne. I museets forhal guider vores undervisere jer i tegneeksperimenter.
Pris: Børn og unge i alderen 0-17 år kommer gratis ind. Almindelig museumsentré for voksne (70 kr.).

Tirsdag d. 13/2 og torsdag d. 15/2 kl. 11-13 Familietegneskole i små hold for børn og voksne:
Undervisning i tegneteknikker på små hold.
Pris: 100,- pr. voksen og 25,- pr. barn inkl. entré pr. gang. Køb billet på billetto.dk.
Tirsdag: https://billetto.dk/da/e/vinterferie-familietegneskole-tirsdag-thorvalds...
Torsdag https://billetto.dk/da/e/vinterferie-familietegneskole-torsdag-thorvalds...

Tirsdag d. 13/2 – fredag d. 16/2 kl. 10-17:
I Mødestedet på museets første sal vises desuden en lille Øjenudstilling med øjenstudier i ler skabt af elever fra Skolen på Islands Brygge i samarbejde med billedkunstner Louise Hindsgavl.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register