Føj til favoritter Del Send
Vinterferie | 26/01/18

Guide: 5 sjove kunstoplevelser for børn

 • Foto: ARKEN Foto: ARKEN
 • Foto: Arken ARKEN Museum for Moderne K Foto: Arken ARKEN Museum for Moderne K
 • Foto: PR Foto: PR
 • Foto: Sophia Juliane Lydolph Foto: Sophia Juliane Lydolph
 • Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén
 • Foto: Kim Agersten Foto: Kim Agersten
 • Børnenes museum. I 1930'er-skolestuen hjælper Emilie på otte sin søster på fire med at stave sit navn. Foto: Peter Helles Eriksen

  Børnenes museum. I 1930'er-skolestuen hjælper Emilie på otte sin søster på fire med at stave sit navn.

  Foto: Peter Helles Eriksen
København og omegn byder på masser af kunst i børnehøjde. AOK guider til fem sjove oplevelser for de små.

Børnenes museum. I 1930'er-skolestuen hjælper Emilie på otte sin søster på fire med at stave sit navn. Foto: Peter Helles Eriksen

Børnenes Museum på Nationalmuseet

I Børnenes Museum kan ungerne virkelig få historien ind under huden. Her må man røre ved det meste, og der er masser af ting man kan prøve på egen krop. I Børnens Museum er det ikke originaler men kopier, der er udstillet. I skolestuen kan man sidde ved gamle pulte. I baggården kan man gå på stylter og hinke. Her er masser af leg og læring om Danmark gennem tiden. Børnenes Museum er forbeholdt grupper fra daginstitutioner og skoler tirsdag til fredag i tidsrummet kl. 10 til 13.

Hvor: Nationalmuseet
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 10-16.30

 

Foto: PR

 

Kunstlegeplads under åben himmel

Tager man ungerne med på Ordrupgård nord for København, skal man ikke være bange for, at de keder sig. Bag Ordrupgård gemmer sig nemlig en stor park fyldt med kunstværker, der indbyder til leg og eventyr.

Mellem de store træer finder man blandt andet Jeppe Heins 70 kvadratmeter store spejllabyrint, Ryan Ganders kæmpestore sølvkugle, og en gigantisk paddehat skabt af Carsten Höller. Hvert år dukker nye værker op i de grønne omgivelser, og fra april til november blæser Olafur Eliassons fascinerende værk »Vær i vejret« sjove skyer af sted med vinden. Man må gerne spise sin medbragte madpakke i kunstparken, og der er gratis adgang søndag til tirsdag kl. 8-19 og onsdag til lørdag kl. 8-21. NB: Udstillinger på Ordrupgaard er lukket i 2018 pga. ombygning. Kunstparken er dog åben.

Hvad: Ordrupgård
Hvor: Vilvordevej 110, Charlottenlund

Foto: Kim Agersten

Lav selv din egen kunst

Statens Museum for Kunst har masser af oplevelser i børnehøjde. Hver weekend kan de yngste komme en tur i Børnenes Værksted. Her kan man slippe kreativiteten løs og lave et hav af forskellige mini-kunstværker. Her kan både være fokus på maleri, skulpturer eller masker. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser. Hver søndag kan man også gå med en omviser på opdagelse i museets udstillinger. De viser altid rundt, så børnene fatter hvad der foregår.

En enkelt dag om måneden er der Børnenes Dag på museet. Her er der ekstra fokus på kunst i børnehøjde. Følg med i SMKs kalender her, for at finde de mange aktiviteter for børn.

Hvad: SMK for børn
Hvor: Sølvgade 48-50, 1307 København K

 

Foto: Sophia Juliane Lydolph

Gratis rundvisning for børn på Glyptoteket

Glyptotekets oldgamle skulpturer, mumier og malerier er fulde af historier, og hver søndag kl. 12 fra september til april bliver de formidlet i børnehøjde. Børn i alderen 5 til 10 år kan komme med på rundvisning ganske gratis, og det er altid med et sjovt tema.

Man kan for eksempel høre om løvebrøl og grisegrynt eller få forklaringen på, hvorfor skulpturerne ikke har tøj på. Mor og far er velkomne til at følge med på rundvisningerne, som dog har et begrænset antal pladser. Det er ikke muligt at forudbestille billetter, men de kan afhentes på dagen i Glyptotekets reception. På udvalgte datoer arrangerer Glyptoteket desuden kreative værksteder for museets små gæster og spændende skattejagt i kunstsamlingen. Der er gratis entre for børn under 18 år alle dage, og om tirsdagen kan voksne også komme gratis ind.

Hvad: Ny Carlsberg Glyptotek
Hvor: Dantes Plads 7, København K

 

Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén

 

Gå på kunstskattejagt i Malmø

Vores naboer mod øst byder også på sjov kunstleg og skattejagt for ungerne. Moderna Museet Malmö, som ligger 10 minutters gang fra Malmö Centralstation, har et hyggeligt familieværksted, hvor de små kan lave deres egne kunstværker af alverdens materialer. Værkstedet er åbent sidste søndag i hver måned, og aktiviteterne følger museets udstillinger.

I januar er temaet fantasiplaneter, og her kan man få inspiration fra en skulptur af en firkantet jordklode. Hvis ungerne hellere vil gå på opdagelse i selve udstillingen på museet, kan de få udleveret et lille »nøglebundt« bestående af små stykker kunst, og så gælder det om at finde frem til kunstværket, der matcher hvert enkelt stykke. Nogle er nemme at spotte, mens andre kan kræve en ledetråd fra en af museets flinke vagter. Der er gratis entré for både børn og voksne.

Hvad: Moderna Museet Malmö
Hvor: Ola Billgrens Plats 2-4, Malmø