Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 03/12/12

Warhols første tegninger på Louisiana

Tidspunkt

Louisiana Museum of Modern Art

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Åbningstider

Tir-fre: 11.00-22.00, lør-søn: 11.00-18.00 Helligdage: 11-18
Mandag lukket

Kontakt

49 19 07 19
 

 

  • Andy Warhol har haft masser af tid på store museer rundt om i verdenen, men han kan stadig overraske. Louisianas kommende udstilling indeholder nemlig tegninger og skitser, der ikke har været vist før. Foto: Andy Warhol Foundation for the Visual Art Inc.Andy Warhol har haft masser af tid på store museer rundt om i verdenen, men han kan stadig overraske. Louisianas kommende udstilling indeholder nemlig tegninger og skitser, der ikke har været vist før. Foto: Andy Warhol Foundation for the Visual Art Inc.
Amerikaneren, der skabte pop-art, kommer endnu en gang på væggene på Louisiana. Denne gang bliver det et kig ind i Andy Warhols tegnetalent.

Pop-art kunstneren Andy Warhol er berømt for sine ikoniske af portrætter i forskellige farver af Marilyn Monroe, men den amerikanske mester kunne så meget andet end at kopiere ting og sager i et utal af kombinationer. Talentet i fingrene får Louisianas gæster mulighed for at opleve fra januar, når udstillingen "Andy Warhol - Tidlige tegninger" åbner.

Tilfældigheder har det med at kaste sig unikke opdagelser af sig, og en af dem er fundet af værkerne til denne udstilling. De mere end 250 tegninger dukkede nemlig op, da den tyske galleriejer Daniel Blau fik adgang til dele af boet efter Andy Warhol, der døde i 1987. Tegningerne var naturligvis blevet registreret, men derefter var de mange ufuldstændige værker endt i et arkiv, og ingen havde gennemgået dem nærmere. Det kan alle nu få lov til for første gang i 50 år, lover Louisiana.

Udstillingen giver et indblik i sammenlagt 200 af Andy Warhols skitser fra 1940erne, der viser, hvordan han blev præget af sine europæiske undervisere, da han studerede i årtiet inden sit gennembrud. Det kommer til udtryk i tegningernes enkle snit, der finder sit ophav i tyske og østrigske kunstnere som Grosz, Dix, Schiele og Klimt. Desuden kan der trækkes linjer til 1600 og 1700-tallets træsnit, der lader til at have haft betydning for Andy Warhols valg af motiver.

Hvad: Udstillingen "Andy Warhol - Tidlige tegninger"
Hvor: Kunstmuseet Louisiana. Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk
Hvornår: 8. januar til 21. februar 2013

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register