Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 25/01/13

Vejene omkring

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Anne Sofie Tiedemann Dal 25. jan 2013

Med Blixen i Bagagen

Ti kvindelige kunstnere kredser om Blixen og hvornår og hvordan vi skaber vores egen fortælling

Det er de færreste, der ved, at Karen Blixen faktisk først for alvor debuterede som forfatter, da hun var næsten halvtreds år. Nu - halvtreds år efter hendes død-, har så forskellige kvinder som DJ Katrine Ring, forfatter Janne Teller, billedkunstner Tina Marie Nielsen, retoriker Barbara Læssøe Stephensen og 5 andre kvinder, der hver repræsenterer det bedste inden for hver deres kunstneriske profession, sammen skabt minifestivalen ”Vejene omkring” for at fokusere på pointerne i Blixens fortællinger og livshistorie. Fælles for kunstnerne er, at de selv netop er blevet eller har udsigt til de halvtreds år og tilhører en generation af kvinder og kunstnere, der altid har haft Karen Blixen i bagagen. På kryds og tværs har de udfordret hinanden og sig selv i deres kunstneriske udtryk, så man bl.a. kan opleve ved lydkunst af Katrine Ring, fotokunst af beklædningsdesigner Anne Damgaard, film af billedkunstneren Marianne Grønnow, teater med skuespillerne Mette Frank og Petrine Agger. Til festivalen hører også en unik bog skabt af Jeanne Betak med en helt ny novelle af Janne Teller, et genoptryk af Karen Blixens ”En Båltale” samt et værk fra hver af deltagerne, der kredser om temaer som rejsen, masken, identiteten og kunsten at skabe sin egen skæbne.

”I dag går vi rundt med en vrangforestilling om, at ens identitet, er noget man finder frem til som teenager, hvorefter man målrettet går efter at få kærlighed, karriere og krop på plads. For så at gøre status, når man er fyldt fyrre. Men Karen Blixen viste jo, at det også kan være ad omveje og sent i livet, at man finder frem til sin egentlige identitet. Først da hun var blevet skilt, kronisk syg, var gået konkurs, havde mistet sit livs kærlighed og opgivet at få børn og endda var flyttet hjem til sin mor! Først da, blev hun til den forfatter og store personlighed, vi kender. Det er en historie, jeg synes, vi har godt af at blive mindet om”, siger Barbara Læssøe Stephensen, som er initiativtager til projektet og skal lede fire debatsaloner under festivalen.

Livearrangementerne under festivalen finder sted på Karen Blixen Museet i weekenden 9 -10. februar 2013 og udstillingen fortsætter frem til 1. april på museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst.

Deltagere i ”Vejene omkring” er skuespiller Petrine Agger, grafiker Jeanne Betak, beklædningsdesigner Anne Damgaard, skuespiller Mette Frank, billedkunstner Marianne Grønnow, billedhugger Tina Maria Nielsen, DJ Katrine Ring, retoriker Barbara Læssøe Stephensen, forfatter Janne Teller og smykkedesigner Carolina Vallejo.
Minifestival og udstilling er støttet af Kvindernes Bygningsfond og Statens Kunstråd.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register