Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 17/10/12

Udstilling om børns kamp for overlevelse

  • Foto: Jan Grarup Foto: Jan Grarup
Fra på torsdag den 18. oktober og frem til den 11. november udstiller UNICEF Danmark en række billeder fra Den Centralafrikanske Republik under temaet 'børns kamp for overlevelse'. Udstillingen markeres med en event den 23. oktober kl. 14, hvor et stort nødhjælpstelt vil blive slået op på Nytorv, hvor fotograf Jan Grarup og protektor grevinde Alexandra holder tale, og der er mulighed for at se den nødhjælp, der deles ud.

-------------------------------------

Den prisbelønnede fotograf Jan Grarup har været med UNICEF i Den Centralafrikanske Republik for at fortælle historien om børns kamp for overlevelse. Den Centralafrikanske Republik er et af de lande i verden, hvor flest børn dør, inden de er fyldt fem år. De dør ofte af sygdomme som diarré og malaria, som nemt kunne være undgået, hvis der havde været adgang til rent vand og et myggenet.

”Under min to uger lange reportagerejse gennem det forarmede land, så jeg blandt andet UNICEFs uddeling af myggenet og uddannelse af sundhedsmedarbejdere på de små sundhedsklinikker. Indsatsen er enorm – men også udfordrende. Transport over lange afstande i ofte ufremkommelige områder tager tid, men hjælpen kommer frem. Og den er ofte forskellen mellem liv og død for de mest udsatte børn.” siger Jan Grarup.

Udstillingen kan opleves gratis på Nytorv i indre København fra den 18. oktober til den 11. november. Tirsdag den 23. oktober klokken 14 markerer UNICEF Danmark officielt åbningen af udstillingen med en event i et opslået nødhjælpstelt på Nytorv. Jan Grarup og UNICEF Danmarks protektor Alexandra, grevinde af Frederiksborg, vil sige et par ord, og der vil være mulighed for at se, mærke, røre og smage noget af den nødhjælp, UNICEF deler ud til børn rundt om i verden.

UNICEF blev oprettet i 1946 som FNs børnefond. UNICEF arbejder i over 150 af verdens fattige lande for at sikre børn en sund og tryg opvækst, skolegang og beskyttelse mod vold, udnyttelse og aids. I den industrialiserede del af verden har UNICEF 36 nationalkomiteer, heriblandt UNICEF Danmark, der oplyser om børns vilkår og rettigheder og samler penge ind til UNICEFs hjælpearbejde for verdens børn. UNICEFs arbejde er udelukkende finansieret af frivillige bidrag fra private bidragydere, regeringer, erhvervslivet og fonde.

Hvad: UNICEF Fotoudstilling

Hvor: Nytorv

Hvornår: 23. oktober klokken 14.00

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register