Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 27/11/12

Trentemøller trøster forældreløse i Brorsons Kirke

Tidspunkt

Brorsons Kirke

Rantzausgade 49
2200 København N

Kontakt

35 35 21 18
 

 

  • Elektro-musikeren Anders Trentemøller har allieret sig med en fotograf og videokunstner, når Brorsons Kirke gennem hele december sætter fokus på børn og unge i sorg. Her er Anders Trentemøller i fuldt vigør på Orange Scene på Roskilde Festival i 2009. Foto: Carsten SnejbjergElektro-musikeren Anders Trentemøller har allieret sig med en fotograf og videokunstner, når Brorsons Kirke gennem hele december sætter fokus på børn og unge i sorg. Her er Anders Trentemøller i fuldt vigør på Orange Scene på Roskilde Festival i 2009. Foto: Carsten Snejbjerg
Fotograf og videokunstner mikses med den elektroniske musikant Anders Trentemøller i Brorsons Kirke på Nørrebro for at sætte fokus på børns tab og dyb sorg.

Murstenskirken på Rantzausgade, Brorsons Kirke, nøjes ikke kun med adventskrans og julesalmer i kirkerummet denne december. Udstillingen "Illuminations" sætter med brug af lyd, billeder og video fokus på børn og unge, der har mistet en forælder eller har alvorligt syge søskende. Den situation havner op mod 130.000 danske børn og unge årligt, og det er dem, som de medvirkende kunstnere har i tankerne med udstillingen.

- Jeg vil gennem min musik på den ene side prøve at beskrive og formidle den følelse af sorg, der rammer, når man har mistet en person, som står én nær. På den anden side er det samtidig vigtigt, at musikken også indeholder lys og håb, siger Anders Trentemøller i en pressemeddelelse.
"Illuminations" er en del af det toårige projekt "Giv Håb" under foreningen Om Børn, Unge & Sorg, der er med til at støtte børn og unge, der befinder sig i en svær situation.

- Jeg er med i Giv Håb projektet for at støtte op omkring og sprede budskabet om et meget vigtigt tilbud til børn og unge, der står i en stor livskrise. Samtidig håber jeg, at mit værk kan danne grundlag for samtale og refleksion omkring et tabubelagt emne, fortæller fotograf Søren Solkær Starbird om sin deltagelse i projektet. Fotografen har taget billeder til "Illuminations" af 20 unge frivillige fra Børn, Unge & Sorg, som alle har mistet en eller begge forældre.

Hvad: Multimedieudstillingen "Illuminations"
Hvor: Brorsons Kirke, Rantzausgade 49, 2200 København N.
Hvornår: Udstillingen kan ses fra 3. til 24. december

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register