Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 05/07/16

Tøjhusmuseet

Våbensamlingerne er nogle af verdens mest omfattende. Ud over geværer, rifler, pistoler og kanoner findes der sværd, rustninger og morgenstjerner. Samlingen bygger bl.a. på de gottorpske hertugers våbensamlinger.

Trods navnet er der ikke meget tøj på dette museum. Til gengæld er der våben, så enhver våbenglad lille purk kan få timer til at gå herinde.

Samlingerne, der er nogle af verdens mest omfattende, kan godt virke lidt trivielle i længden. Nå, her er endnu et gevær, og hvordan er det så lige det adskiller sig fra de foregående 50. Men for kendere er der sikkert stor forskel.

Ud over geværer, rifler, pistoler og kanoner findes der sværd, rustninger, morgenstjerner og mange andre opfindsomme, makabre redskaber, som man har slået hinanden ihjel med siden 1200.

Museet ligger i Christian IV's tøjhus opført i årene 1598-1604. Samlingen bygger på de gottorpske hertugers våbensamlinger suppleret med genstande fra de danske kongers våbendepoter.

Det koster 65 kr. at komme ind.

Brugeromtale
Oprettet af: AOK-redaktionen 18. aug 2016
Senest redigeret af Nationalmuseet 18. apr 2017

Dagsbillet voksen DKK 65
1 barn + 1 voksen DKK 50
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 175
Partoutkort + 1 ledsager DKK 395

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.