Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 18/09/12

TEKTONISKE FORSKYDNINGER - af Bente Hansen

Tidspunkt

Ann Linnemann Galleri

Kronprinsessegade 51
1306 København K

Åbningstider

Tirs-fre 11-18:00
Lør 11-15:00

Kontakt

+45 33933503
 

Type

Gallerier

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Ann Linnemann Galleri 18. sep 2012
Senest redigeret af Ann Linnemann Galleri 18. sep 2012

Hemmelige i forvandlingen - Konstruktivistisk, geometrisk avantgarde i keramisk form og flade.
Den anerkendte danske keramiker Bente Hansen udstiller nye konstruktivistiske værker - fra geometrisk sammensatte skulpturer og vægobjekter, fragmenter af stuk og vægpaneler til spændingsfyldte farverige dekorationer på enkle krukkeformer.

”Hvert lag tilføjer et nyt afsnit, et nyt kapitel, et nyt lag i fortællingen, - i stadig forvandling.”

Vægobjekter, geometriske skulpturer og krukker er modelleret, drejet og videreformet, herefter glaseret, – og i balance med form og udtryk forvandlet i en stadigt søgende proces.
Ved lag på lag applikation af farvede transfers, guld og sølv nuanceres de keramiske farver og forandres i brændingen, sammensmeltes, blandes og skjuler eller delvis dækker de underliggende lag.
Motiverne er opstået i en eftertænksomt reflekterende arbejdsproces, og kan i det geometriske formsprog relatere til både Bauhaus, Avantgardens kunst, arkitektur, collage og japansk tekstil. www.bentehansen.dk

Bente Hansen: ”En lille bog fra Middelhavsmuseet i Stockholm, hedder 'Hemliga i Förvandlingar' og handler om de Ægyptiske guders evige transformationer.
Dekorationerne på mine helt enkle krukker, skabt til denne udstilling, består af transfers oftest i mange lag, brændt utallige gange. Hver gang forandres farverne temmelig uforudsigeligt selv ved den lave temperatur. Hvert lag tilføjer et nyt afsnit, et nyt kapitel et nyt lag i fortællingen i stadig forvandling."

Bente Hansen er særdeles aktiv og engageret indenfor dansk keramik og design. Hun har været tilknyttet Bing & Grøndahl og Royal Copenhagen, var leder af keramisk afdeling Danmarks Designskole (nu: Det Danske Kunstakademi - designskole), har haft eget værksted siden 1966, - og etablerede i 2012 nyt værksted i Sturlasgade i København.
Hun er medlem af Corner, Keramiske Veje, IAC International Academy of Ceramics... Udstillingsaktiv i Danmark og udlandet, samt modtager af flere danske og udenlandske priser.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register