Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 16/09/11

Teater og kultur 2011/del 2

Tidspunkt

Teatermuseet i Hofteatret

Christiansborg Ridebane 18
1218 København K

Åbningstider

Tirsdag-torsdag 11-15 samt lørdag-søndag 13-16

Kontakt

33 11 51 76
 

Type

Kunstmuseer

Oplevelsesmuseer

Udstillingsbygninger

Øvrige museer

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Mikael Kristian Hansen 16. sep 2011
Senest redigeret af Mikael Kristian Hansen 11. sep 2012

Årene omkring midten af 1800-tallet er dramatiske, men også ret glemte år i Danmarks historie. I de år skete der ting i det kulturelle og politiske Danmark, der har haft virkninger op i vores tid. Det afspejles i Teater og kultur 2011 / del 2, som består af ro små nye udstillinger og installationer på Teatermuseet i Hofteatret ved Christiansborg Ridebane på Slotsholmen ­i sig selv et brændpunkt for kulturel og politisk magt i Danmark.

I midten af 1800-tallet blev de første sten til demokratiets fundament, Grundloven, støbt i guldalderens København. Samtidig bragede Treårskrigen løs i Slesvig. En krig, der fik tilværelsen til at bryde sammen for familier og venner, der pludselig befandt sig på hver side af fronten.

Installationen Breve fra et grænseland er et billede på den tid, baseret på en brevveksling mellem August Fridolin Bauer, som befandt sig ved fronten i Slesvig, og hans far, kongelig skuespiller Johan Daniel Bauer, der befandt sig midt i guldalderens København, hvor koleraen og de skræmmende rygter fra krigen herskede side om side. Skuespiller og sanger Ulle Bjørn Bengtsson bidrager med inciterende indlæsninger af brevene.

Midt i 1800-tallet sad Kong Frederik 7. i sin loge på Hofteatret sammen med sin elskerinde Louise Rasmussen eller grevinde Danner, som han var gift med til ’venstre hånd’. I hans loge viser vi udstillingen Kærlighed og magt i korridorerne, der handler om Frederik og Louises omdiskuterede forhold.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register