Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 23/01/13

Stive penselstrøg på Gl. Strand

  • Harald Giersings Danserindernde fra 1920 er et af de værker, som ARoS Kunstmuseum har udlånt til "Blomsten og cigaren". Foto: PR

    Harald Giersings Danserindernde fra 1920 er et af de værker, som ARoS Kunstmuseum har udlånt til "Blomsten og cigaren".

    Foto: PR
Kunsthallen Gl. Strand får fra fredag besøg af udstillingen "Blomsten og cigaren", der viser noget af det bedste fra dansk modernisme.

En hård succes fra kunstmuseet ARoS i Aarhus er forlægget til Gl. Strands nye udstilling "Blomsten og cigaren". Fernisering finder sted fredag 25. januar, og herefter kan publikum nyde erotisk modernisme af blandt andre Edward Weie og Ebba Carstensen.

"Det er fantastisk at se værkerne folde sig ud i en helt ny sammenhæng. Ikke kun i forhold til de nye formelle idéer i tiden, men også som kulturelle dokumenter om forholdet mellem mænd og kvinder, og om kunstnernes forestillinger om det mandlige og det kvindelige," siger tilrettelægger Lennart Gottlieb.

Malerierne er fra første halvdel af det 20. århundrede, og fokus ligger på spillet mellem kønnene. Ophængt ved værkerne er en række citater, der giver beskueren et indtryk af nybruddet i holdninger til køn og identitet.

Hvad: "Blomsten og cigaren"
Hvor: Gl. Strand Kunsthal,
Hvornår: Fra fredag 25. januar 2013 til søndag 12. maj 2013.
Hvordan: Entré koster 60 kroner.

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register