Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 28/11/12

Spor i Amazonas

Tidspunkt

Arbejdermuseet

Rømersgade 22
1362 København K

Åbningstider

Alle dage 10.00-16.00
Onsdage 10.00-19.00

Kontakt

33 93 25 75
 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Arbejdermuseet 28. nov 2012

ARBEJDERMUSEET åbner ny fotoudstilling
"Spor i Amazonas" af fotograf Mike Kollöffel

Fotoudstillingen "Spor i Amazonas" fører os ad "Via Auca" – "De Vildes Vej" ind i Yasuní Nationalpark og gennem huaorani-indianernes territorium i Ecuadors regnskov.

Her mellem floderne Napo og Curaray vidner skoven og de historiske vandrestier om et folk, der har overlevet ved at flytte sig: I løbet af et halvt århundrede har huaorani-indianere lært at forene livet som jægere og samlere med en eksistens på kanten af industrisamfundet. De har fundet nye jagtmarker blandt olieselskaberne og statslige skovprogrammer.

Fotoudstillingen portrætterer krigerne og jægerne, som er født inden den første kontakt til missionærer i 1955 og de nye generationer af huaorani, der er blevet bofaste og er vokset op i skyggen af kampen om regnskovens ressourcer.

Udstillingen skildrer liv og identitet i en regnskov, hvor jagten på råstoffer betyder, at skovens oprindelige folk hele tiden må finde nye veje for at overleve.

Fotograf Mike Kollöffel har lavet denne fotoudstilling på baggrund af rejser i Ecuadors Amazonas-område i 2011 og 2012. Udstillingen "Spor i Amazonas" er støttet af Udenrigsministeriets oplysningsbevilling under DANIDA.

"Spor i Amazonas" kan ses på ARBEJDERMUSEET 1. december 2012 - 27. januar 2013.

Om fotografen:
Mike Kollöffel er freelance fotograf. Arbejder som stillfotograf på TV- og filmproduktioner og med fotoreportager for humanitære organisationer, fagblade og egne projekter. Har udgivet flere bøger og produceret udstillinger og kampagner om oprindelige folks rettigheder i Guatemala, Peru, Ecuador og Bolivia.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register