Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 04/02/13

Søm, sugerør og paptallerkener på LOUISIANA

  • Foto: G. R. Christmas / Courtesy Pace Gal Foto: G. R. Christmas / Courtesy Pace Gal
Den amerikanske kunstner Tara Donovan har sin helt egen måde at udnytte hverdagens materialer på. Hun folder, stabler og samler velkendt skrammel til ukendelighed, så man som beskuer skal kigge en ekstra gang for at forstå hendes process. Oplev hendes skulpturelle værker på LOUISIANA Museum of Modern Art.

Den amerikanske kunstner Tara Donovans (f. 1969) skulpturelle værker har den virkning på sit publikum, at de genererer spørgsmål. Hvad er det øjet ser? Hendes materialevalg er så spidsfindig, at man som beskuer må helt tæt på for at kunne gennemskue processen, der ligger bag.

Nu kan du som en del af udstillingsrækken LOUISIANA CONTEMPORARY komme nærmere hendes værker på udstillingen ‘Tara Donovan’, der åbner d. 8. februar på LOUISIANA Museum of Modern Art.

En nærmere undersøgelse af Tara Donovans kunst afslører, at hun har en forkærlighed for at gøre brug af hverdagens materialer. F.eks. folietape, sugerør, søm og paptallerkener. Ved at folde, stable og samle materialerne, får hun et udtryk frem, der kendetegner kunstnerens univers: Et univers, der sætter beskuerens egne associationer i gang.

Udstillingen på LOUISIANA Museum of Modern Art er Tara Donovans første i Europa. Og den er interessant, fordi Tara Donovan har en særegen forståelse for, hvad materialer er i stand til - ud over deres praktiske dagligdagsfunktion. Gennem adskillige år med en sprudlende materialenysgerrighed, har hun opbygget en stor sans for materialer og stoffers æstetiske potentiale og konstruktive evner.

På udstillingen kan du opleve 8 af kunstnerens værker fra årene 2004-2012 installeret i Søjlesal og Store Sal i den underste etage af museets Østfløj.

Se mere på www.louisiana.dk.

Hvad: ‘Tara Donovan’
Hvor: LOUISIANA Museum of Modern Art, Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk
Hvornår: Fredag d. 8. februar til mandag d. 20. maj 2013, tirsdag - fredag kl. 11-22, lørdag - søndag kl. 11-18, helligdage kl. 11-18, mandag lukket.