Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 13/10/17

Sociologen fortæller

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 73157 13. okt 2017

Hold da op, altså wow, er det her et sygehus? Det har du slet ikke fornemmelsen af. Jo, jo, du ser hvide kitler indimellem, men det her ligner ikke et sygehus.

Sådan siger én af de mange, som sociolog Anette Stenslund har talt med i den sociologiske undersøgelse, hun har foretaget for KØS i forbindelse med det store forsknings- og udstillingsprojekt ”Hvad gør kunst på hospitaler?” Her blander begejstrede og humoristiske betragtninger sig med mere kritiske holdninger til kunsten.
Blandt de mange fortællinger finder man også kommentarer fra patienter, som slet ikke bemærker kunsten omkring dem, folk der reagerer så kraftigt, at de har tænkt ”Jeg skal bare ud, nu. Jeg skal væk” til historier om patienter, som gennem mødet med kunsten, bringes i kontakt med varme og glade erindringer fra fx barndommen og tidligere rejser.

Patienter og personale om mødet med kunsten
Undersøgelsen er resultatet af et nyt og banebrydende samarbejde mellem KØS og en sociolog med ønsket om at indhente ny viden om brugernes oplevelser med kunst: Hvilken betydning har kunst på hospitaler for dem, som omgås den til daglig?
Omkring 600 danske patienter, pårørende og personale er blevet interviewet af sociolog Anette Stenslund om deres oplevelser med kunstprojekter på fem danske hospitaler – Herlev Hospital, Hvidovre Hospital, Sygehus Sønderjylland, Aabenraa, Gentofte Hospital og Aarhus Universitetshospital, Skejby.
Et dokumentarfilmhold er fulgt i undersøgelsens fodspor og har dokumenteret nogle af stemmerne, og resultatet kan ses i fem film på udstillingen på KØS.
Torsdag 26. oktober kl. 19.30 er der mulighed for at møde sociolog Anette Stenslund i udstillingen, hvor hun uddyber undersøgelsens resultater og på indlevende vis formidler de mange berigende oplevelser og fortællinger, som hun har indsamlet om brugernes møder med kunsten på hospitalerne.

Billet: Gratis når entré til museet er betalt.
Køb billet på forhånd via billetto.dk

Foto: screenshot fra film produceret af TRÆ film ved Charlie Gaugler

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register