Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 31/10/12

Snedkernes Efterårsudstilling 2012 - Det skulpturelle møbel

Tidspunkt

Thorvaldsens Museum

Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K

Åbningstider

tir-søn 10:00-17:00, mandag lukket.
Lukket 24., 25. og 31. december samt 1. januar

Kontakt

33 32 15 32
 

Type

Kunstmuseer

 

Brugeromtale
Oprettet af: Thorvaldsens Museum 31. okt 2012

Når Snedkernes Efterårsudstilling åbner posen med dette års møbeloverraskelser, er det et anderledes greb, som foreningens producenter og designere har taget. Årets tematiske afsæt har nemlig været at lave et skulpturelt møbel, der skal være skabt i materialets egen farve og kunne vises på et podie i målene 1×1×1 meter.

Det lyder umiddelbart enkelt, for et møbel er jo i sit udgangspunkt en tredimensional skulpturel form. Det svære begynder, når funktionalitet, komfort og håndværk skal indgå i et skulpturelt udtryk med æstetisk og narrativ tyngde. ”At forene disse egenskaber så møblet fungerer som et samlet hele kræver stor dygtighed fra både designer og producent. Funktionaliteten skal være i orden, møblet skal være spændende at kigge på fra alle vinkler, og så skal det tale sit eget tydelige skulpturelle formsprog”, forklarer formand Mia Gammelgaard og næstformand Thomas Bentzen.

Snedkernes Efterårsudstilling – i år på Thorvaldsens Museum

Snedkernes Efterårsudstilling, der er kendt for sin eksperimenterende tilgang til både tematik, samarbejdskonstellationer og produkter, går også i år nye veje for at skabe en totaloplevelse for publikum. De skulpturelle møbler kommer i selskab med billedhugger Bertel Thorvaldsens nyklassicistiske skulpturer på Thorvaldsens Museum i København – en perle blandt udstillingssteder, som et andet dansk og internationalt anerkendt ikon, Michael Gottlieb Bindesbøll var arkitekt på.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register