Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 18/10/17

Rundetårn får alligevel ikke en rutsjebane og en kuppel på toppen

  • Her ses et konceptbillede af, hvordan trækuplen ville have set ud på Rundetårn i København. Foto: PR-materiale

    Her ses et konceptbillede af, hvordan trækuplen ville have set ud på Rundetårn i København.

    Foto: PR-materiale
Det var tanken at opføre en rutsjebane ned ad sneglegangen og sætte en trækuppel på toppen af Rundetårn i København. Det kneb dog med både tilladelser og penge, så planerne er nu skrinlagt.

Som en del af en midlertidig kunstinstallation skabt af japanske Tadashi Kawamata var det tanken, at Rundetårn i København skulle tilføres en 130 meter lang rutsjebane ned ad sneglegangen, ligesom en trækuppel skulle sættes på tårnets top.

Det bliver dog ved tanken, for det har ikke været muligt at indhente de nødvendige tilladelser. Det skriver Magasinet KBH.

Selv om Tadashi Kawamata ville placere en trækuppel på toppen, ville det ifølge kunstneren dog stadig være muligt at nyde udsigten fra tårnets udsigtsplatform, idet konstruktionen ville være åben.

Læs også: Københavnsk museum vinder fornem pris

Samtidig ville kunstneren så bygge Københavns længste rutsjebane. Den 130 meter lange rutsjebanen skulle løbe langs sneglegangen og give besøgende mulighed for en snoet glidetur fra toppen og ned til gadeplan.

Udover tilladelser har det også haltet med økonomisk støtte til at realisere projektet.

Kuppel såvel som rutsjebane var tiltænkt som en del af 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Online LLP Registration

 

日本とデンマークの外交関係には誰も関心がありません。

Hahahahahaha hvilken miserabel fiasko! Sandheden er jo, at absolut ingen interesserer sig for de diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.

日本とデンマークの外交関係には誰も関心がありません。

 

Nej og atter nej

Rundetårn er Rundetårn skal ikke røres ved