Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 15/11/07

Post & Tele Museum

  • Foto: PR Foto: Ikke oplystFoto: PR
OBS! Post & Tele Museum på Købmagergade er lukket. Museet flytter til Øster Allé på Østerbro.

Hovedvægten ligger på tidligere tiders løsninger med heste, morse, sejl- og dampskibe, tog og fly. Der udstilles også brevkasser, uniformer, telefoner, telegrafmaskiner og radioudstyr. Historien fortælles på fire etager.

Brokker ungerne sig over, at jeres internetforbindelse er for langsom? Så tag dem med på Post og Tele Museet og lad dem få et indblik i gamle dages kommunikationsveje: det vil sige, dengang I selv voksede op og sendte breve med posten og ringede fra telefonbokse med drejeskiver.

Er farfar god til at fortælle om mekanik, er her rig mulighed for at få sig en på opleveren. Stort set alle de former for transportmidler, som har været brugt til at fragte breve og telegrammer gennem de seneste 375 år er repræsenteret. Og så er der alle de tekniske vidundere, som gennem tiden har gjort det muligt for folk at kommunikere på afstand: morse, radioer og telefoner.

Mens en del af den permanente udstilling er relativt nørdet, udmærker museet sig til gengæld ved at have et værksted der er åbent udvalgte weekender samt i skolernes ferier. Se aktuelt program for udstillinger og aktiviteter i børneværkstedet på museets hjemmeside.

Husk at kaste et blik ud ad vinduet, når elevatoren er på 4. sal. Der kommer I helt tæt på den flotte skulptur af de græske guders postbud Merkur, som er på vej hen over byens tage.

Læs mere om Post og Telemuseums tilbud til børn AOKs guide til 5 lærerige museer for børn.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.