Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 19/04/17

Ordrupgaard

  • Foto: Keld Navntoft Foto: Keld Navntoft

Fremragende samling af fransk og dansk kunst fra det 19. og tidlige 20.årh. indsamlet af forsikringsdirektør Wilhelm Hansen. Samlingen præsenteres på kunstsamlerens ejendom bygget i 1918. Ordrupgaard overgik til den danske stat i 1951, da Wilhelm Hansens enke døde.

Den nye tilbygning
Ordrupgaard har i 2005 fået en ny tilbygning, som fordobler museets areal og er med til at skabe et bedre miljø for museets samling, mere plads til særdustillinger og så selvfølgelig bedre forhold for museets gæster.

Tilbygningen (foto) er udtænkt af den verdensberømte, irakisk-fødte arkitekt Zaha Hadid. Hun er den første kvinde, som har modtaget den højeste udmærkelse inden for arkitektur, Pritzker Prisen.

Samlingen
Ordrupgaard rummer en af de fineste samlinger i Europa af fransk kunst fra det 19. og tidlige 20. årh. Der er værker af samtlige hovedskikkelser i perioden, fra Delacroix, Corot og Courbet over Degas, Renoir og Monet til Cézanne, Gauguin og Matisse.

Den udsøgte danske samling består af værker af guldaldermalere som Eckersberg, Købke, Lundbye og Marstrand. Wilhelm Hansen købte også billeder af sin egen samtids malere. Han var tidligt ude med sin støtte til de dengang kontroversielle kunstnere Hammershøi og Ring og erhvervede en fin samling værker af fynske malere som Johannes Larsen og Fritz Syberg.

Finn Juhls hus

Finn Juhls hus er en fast del af Ordrupgaard og har været det siden 2008. Som arkitekt og møbeldesigner har han selv skabt huset og designet alle møblerne. Huset er en perle at gå på opdagelse i.

Kunstpark Ordrupgaard

Hvert år får Kunstpark Ordrupgaard et nyt kunstværk til parken, som er skabt til stedet. Her kan man gå på opdagelse i værkerne, afprøve dem og lege på dem. En fin oplevelse for både børn og voksne.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.