Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 02/06/15

Oplev byens nye gavlmalerier blive til

  • HuskMitNavn Foto: Søren Solkær

    HuskMitNavn

    Foto: Søren Solkær
Nogle af verdens tungeste navne inden for street art gør klar til at male byen rød... og mange andre farver.

Lørdag den 13. juni åbner dørene til et brag af en fotoudstilling i Øksnehallen, hvor den verdensberømte danske fotograf Søren Solkær vil fremvise en imaginær by fyldt med fotografier af gadekunstnere og deres urbane lærreder.

Udstillingen hedder Surface, og siden temaet er en hyldest til gadekunsten, har man stablet en mildest talt imponerende optakt på benene.

Søren Solkær har således inviteret 6 verdensberømte kunstnere til København, hvor de skal bemale hver deres gavl på Vesterbro i løbet af den kommende tid. Gavlene blev fundet efter en offentlig efterlysning, som vi blandt andre viderebragte her på AOK.

Baggrund: Verdenskendt fotograf søger husgavle til street art

Fra den 6. til den 11. juni fatter de første 3 kunstnere malerspanden og giver København ekstra kulør. Kinesiske DaLeast skaber et værk ved Oehlenschlægersgade 76, amerikanske Maya Hauk maler ved Saxogade, mens belgiske ROA arbejder på Gasværksvej 34.

Nogle dage senere går de sidste tre kunstnere igang: Danske HuskMitNavn udsmykker gavlen ved Central Hotel & Café i Tullinsgade 1, mens engelske Conor Harrington kaster sig over Tullinsgade 21 ved Føtex og spanske Borondo maler løs på Vesterbrogade 60.

Tjek også: Fortid og fremtid smelter sammen i ny metroudsmykning

Alle er inviteret til at komme forbi og følge det kunstneriske fremskridt, som altså i sidste ende kulminerer med en udstilling af Søren Solkærs 122 gadekunstportrætter i Øksnehallen.

Københavns Kommune har støttet projektet med 350.000 kr.

Hvad: Surface - 6 nye gavlmalerier på Vesterbro
Hvor: Tullinsgade, Vesterbrogade, Saxogade, Oehlenschlægersgade og Gasværksvej
Hvornår: 6.-11. juni.