Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 24/10/12

on the otherside of blue

Tidspunkt

Galleri Varming

Valby Langgade 88
2500 Valby

Åbningstider

Ons-fre 11.00-16.00, lør 12.00-16.00

Kontakt

61165041 eft. aftale
 

 

Brugeromtale
Oprettet af: karen Margrethe 24. okt 2012

Kunstner Jan Jochims billeder er til tider barske og rå og han bevæger sig i den dystre ende af farveskalaen, men ikke alt i hans billeder er mørkt og trist. Kærligheden og livet finder også sin vej og mænger sig med håbet og troen.
Man kan som beskuere komme uden historien, men man kan ikke komme udenom historien og ikke undgå at deltage som hovedperson i historien. For Jan Jochims skildring af virkeligheden er omhandlende dig og mig. Sproget tilintetgøres i det maleriske og følelser tager over.
Jan Jochims formår at kradse i overfladen, så den nøgne sandhed blotlægges. Alt det vi helst vil se, bliver fjernet og tilbage står vi med vores egen realitet. Vi er som mennesker skruet sådan sammen, at det er nemmest at lukke øjnene, for alt det onde og modbydelige. Men Jan Jochims tvinger os til at åbne øjnene og se, føle og tage del i den verden vi lever i.

I Jan Jochims serie ”On the other side of blue”, henledes vi til vores evigt stræben efter det perfekte liv, jagten på ussel mammon og ønsket om at have ligeså meget plastik som naboen har. Men uanset hvor meget vi formår at skrabe til os, opnår vi aldrig helt tilfredsstillelse. Mere vil have mere. Og vi vil altid efterstræbe det vi ikke har, det som vi tror, vi ikke kan undvære. Serien går i al sin enkelthed ud på at være til stede. Om ikke at glemme at leve livet. Om ikke at sælge sin sjæl for at opnå døde materielle goder. Den er et opråb imod det svinske overforbrug og en bøn om at stoppe op og nyde livet, vi er blevet beriget med, i al sin smukke enkelthed.
Kunsten ved Jan Jochims billeder er ikke, at se det du ser, men at se ind bagved og møde dig selv. For den der er åben og tør, kan man blive beriget med en selverkendelse og indsigt, som måske lige er det der skal til, for at få en til at tage sit liv op til overvejelse og være mere bevidst om sine handlinger og konsekvensen af dem.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register