Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 16/01/13

Omvisning i Under demokratiets vinger

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Københavns Museum 16. jan 2013
Senest redigeret af Københavns Museum 15. feb 2013

Fra kvindernes valgret i 1908 til kulturbyen 1996. På under 100 år gennemgik København en gennemgribende social, politisk og økonomisk forandring. Udstillingen "Under demokratiets vinger" fortæller historien om velfærdssamfundets sejrsmarch i hovedstaden. Denne rejse vil vores dygtige omvisere tage jer med på.

50 meter lang billedfrise om København

Hvilke begivenheder har sat sig de dybeste spor i København i 1900-tallet? Gennem udstillingen kan du følge en 50 meter lang billedfrise, der viser de mest markante begivenheder og byggerier i byens politiske liv, i kongehuset og blandt folk på gaden. Se Ellehammers motorcykel, forvredne rester af kobbertaget på Langeliniepavillonen, folkesangeren Cæsars guitar, souvenirs fra Christiania og en klaphat fra EM i fodbold 1992 som fortæller historier fra det 20. århundredes København.

Byen giver ret og hjælp

Udstillingen viser et århundrede, hvor de demokratisk valgte politikere var med til at skabe nutidens bybillede og velfærdssamfund. De mest markante ryk skete i perioderne 1920'erne og 1930'erne og 1960'erne og 1970'erne med store skift i holdningen til arbejdsliv, fritid og forholdet mellem kommune og borgere. Hvor fattige familier i mellemkrigstiden var mere eller mindre overladt til sig selv, havde borgerne i den senere periode fået ret til hjælp fra det offentlige.

København lyser i neon

Afslutningen på besættelsen udgjorde et vigtigt vendepunkt i det 20. århundredes historie. Efter fem mørke år kom byens lys tilbage med et skrigende skær. Se neonskilte og biografplakater og hør lyden af de kendte radioprogrammer fra tiden efter 1945. Udstillingen viser også andre hverdagsgenstande fra 1900-tallets København som kontorudstyr og skilte fra Københavns Rådhus, fagforeninger og arbejdsgiverforeninger. Du kan ogå kigge på inventar fra butikker, emballager, gadeskilte, sportsudstyr, grammofoner, Carmen Curlers, transistorradioer og meget mere.

Der er gratis adgang, når entreen til museet er betalt. Så kom forbi, og lad vores omvisere tage jer med, en time, Under demokratiets vinger.

 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register