Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 16/01/13

Omvisning i Fortiden under os

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Københavns Museum 16. jan 2013
Senest redigeret af Københavns Museum 4. apr 2013

Vores omvisere står klar, til at tage jer med på en rejse til fortidens København. Denne udstilling viser udvalgte arkæologiske fund fra de seneste års udgravninger af København.

Overalt hvor vi færdes i byen, er fortiden under os: Tykke lag af affald og opfyld, kasserede og glemte ting. Byens udvikling bringer de historiske spor op til overfladen, og får fortid og nutid til at mødes. Men hvad betyder fundene for os? Og ser vi det samme?

Igennem de seneste år har museet foretaget store arkæologiske udgravninger. Det skyldes især anlæggelsen af Metro Cityringen. Da folk har boet fra stenalderen til nutiden, og byen hele tiden fornyr sig, graver op og bygger til, finder museet næsten aldrig guld og kostbare skatte. I stedet dukker rester af byens hverdagsliv frem.

Denne udstilling viser udvalgte arkæologiske fund fra de seneste års udgravninger af København. Hvert fund præsenteres med to tolkninger, som supplerer, uddyber eller modsiger hinanden. Udstillingen viser den mangfoldighed af historier, som en by rummer, og viser, at byens fortid og nutid sjældent kan adskilles, men flyder sammen på dette sted, som nu kaldes Købehavn.

Når entréen til museet er betalt, er det gratis at komme med på denne omvisning.

Entré:

Børn: Gratis adgang
Voksne: 40 kr.
Pensionister: 20 kr.

Tilmelding er ikke nødvendig

 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register