Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 16/01/13

Omvisning i At blive københavner

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Københavns Museum 16. jan 2013
Senest redigeret af Københavns Museum 15. apr 2013

Udstillingen "At blive københavner" fortæller historien om København som indvandringsby. Vi inviterer vi på en fortælling om byens fællesskaber, konflikter og livsformer - set gennem indvandringens linse.

En ægte københavner er indvandrer

De fleste københavnere er ikke født i København. Vi kommer til byen, fordi vi er forelsket i dens gader og bygninger eller måske i nogle af indbyggerne. På jagt efter arbejde, uddannelse, venskaber, kærlighed eller en ny identitet. Nogle af os ender her, fordi det var dér fingeren standsede på globussen eller fordi det var den eneste mulighed. Men alle os der kommer, begynder hvad enten vi vil det eller ej at blive københavnere. Byens kvarterer bliver vores, vi knytter bånd og udvikler os selv og byen.

Indvandring og kulturudveksling har altid været en vigtig del af hovedstadens historie. Ikke kun som et kuriøst indslag i byens liv, men som en fundamental ingrediens i dens vækst og udvikling. Uden en kontinuerlig indvandring havde der næppe været et København og i hvert fald ikke en hovedstad af den størrelse, vi kender i dag. Københavns steder og lovgivning har fra byens tidligste begyndelse dannet rammen om udvekslingen af teknikker, moder og sprog. Sporene er stadig synlige mange steder i byen. Ikke mindst i byens arkitektur og københavnernes selvopfattelse.

Omvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt. Så kom med, når vores dygtige omvisere tager dig med igennem udstillingen At blive københavner. Omvisningen varer 1 time.

Entré

Børn under 18 har gratis adgang til museet
Voksne: 40 kr.
Pensionister: 20 kr.

 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register