Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 17/01/13

Østre Anlæg står til make-over

  • Tegning af det kommende bassin, der får en central placering i Østre Anlæg. Om sommeren skal bassinet kunne bruges som scene, og om vinteren bliver det en skøjtebane. Foto: PRTegning af det kommende bassin, der får en central placering i Østre Anlæg. Om sommeren skal bassinet kunne bruges som scene, og om vinteren bliver det en skøjtebane. Foto: PR
En af Københavns kendte parker, Østre Anlæg på Østerbro, bliver genskabt for offentligheden. Hør mere om projektet på Statens Museum for Kunst søndag.

På søndag afslører Københavns Kommune planerne for en modernisering af Østre Anlæg. Det finder sted på Statens Museum for Kunst, der er en parkens naboer. Forslaget betyder, at museet i fremtiden bliver mere integreret i den 12 hektar store, grønne park på Østerbro. Oplægget om den nye park kommer i forbindelse med museets nytårskur, der også betyder et smugkig på de kommende udstillinger.

"Den kommende Museumshave går på bedste vis i spænd med museets ønske om at åbne sig yderligere mod omverdenen. Den bliver en ny social og rekreativ zone i København på størrelse med Rådhuspladsen, som samtidig gør Statens Museum for Kunst til en integreret del af det omkringliggende park- og byrum," siger Karsten Ohrt, direktør for kunstmuseet, i en pressemeddelelse.

Ombygningen af parken begynder i år og forventes først færdig i 2014. I forslag planlægger kommunen oprettelsen af en række græsklædte øer mellem de store træer og gangstierne. Et nyt vandbassin placeret centralt i parken skal kunne forvandle sig fra en scene om sommeren til en skøjtebane om vinteren.

Østre Anlæg er en af Københavns tre gamle voldparker, der oprindeligt skulle passe på byen mod landets fjender. De fjender har for længst fået nye våben, og i dag er det mest kunstmuseets gæster, der indtager de gamle volde. Statistik fra kommunen viser, at parken en sommerdag i juni 2010 fik mere end 4.300 besøgende. Sidste år havde det nærliggende kunstmuseum sammenlagt mere end 430.000 besøgende.

Hvad: Nytårskur på Statens Museum for Kunst
Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K
Hvornår: Søndag 20. januar klokken 15.00 til 17.00
Hvordan: Arrangementet er gratis.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register