Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 15/11/12

Nyt Nørrebrogalleri byder på afrikansk streetart

Tidspunkt

Gallery Gotham

Ravnsborg Tværgade 3B
2200 København N

 

  • Kunstneren BankSlave er en af de tre kenyanere, der udstiller på Gotham Gallery fra på lørdag. Foto: Maria Birbaum OehlenschlagerKunstneren BankSlave er en af de tre kenyanere, der udstiller på Gotham Gallery fra på lørdag. Foto: Maria Birbaum Oehlenschlager
Vold viser det værste af mennesket, men for tre kunstnere fra Kenya fik det en mere fredelig side frem. Resultatet af det bliver nu udstillet på det nye Gotham Gallery i Ravnsborg Tværgade.

...
Et af Københavns nyere etablissementer udstiller fra lørdag en række værker af afrikanske kunstnere, der bliver mikset sammen med danske artister som Rasmus Nielsen og fotografen Torben Ulrik Nissen.

Udstillingen er døbt "Street Art on the Run", og Inspirationen kommer blandt andet fra de interne uenigheder, der med mellemrum kommer op til overfladen i Afrika.
- Udstillingen afspejler en helt unik blanding af kunst og foto fra vores to meget forskellige verdener, og den viser tydeligt, at streetart er unik og helt fri for fordomme om race, religion eller social status, siger Ashif Malamba i en pressemeddelelse om udstillingen.

I 2007 blev Kenya ramt af en bølge af vold og uroligheder, og det satte gang i de tre gadekunstnere Ashif Malamba, Otieno Gomba og BankSlave, der kommer fra hovedstaden Kiberas slum. De ydmyge kår afspejler sig i deres stil, som de selv betegner som ghettokunst. Den stilart er der mulighed for at høre mere om til Gotham Gallerys fernisering af udstillingen lørdag, hvor de tre kunstnere er med på en internetforbindelse fra Kenya.

Hvad: Street Art on the Run
Hvor: Gotham Gallery, Gotham Gallery, Ravnsborg Tværgade 3B, 2200 København N
Hvornår: Fra lørdag 17. til 30. november. Åbningstider onsdag til fredag klokken 12 til 17, lørdag klokken 12 til 15 og efter aftale.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register