Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 28/01/13

Nyhavn bygget i LEGO

Tidspunkt

Cap Horn

Nyhavn 21
1051 København K

Åbningstider

Dagligt 09.00-01.00

Kontakt

33 12 85 04
 

Type

Udstillingsbygninger

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Cap Horn 28. jan 2013

Mere end to år har modelbygger Stefan Sandbeck Petersen brugt på at bygge den fire meter lange LEGO-model af sin yndlings-gade i København, Nyhavn.

Baseret på nærstudier af bygningerne og fotos fra den kendte gade, har han klods efter klods genskabt de charmerende, farverige huse fra 1600- og 1700-tallet, der ligger på den livlige solside af Nyhavn.

Modellen bliver fra lørdag den 2. februar til mandag den 11. februar udstillet på førstesalen i Cap Horn, Nyhavn 21. Alle er velkomne til at komme forbi og se den imponerende LEGO-model.

Entré: Gratis
Tidspunkt: Lørdag den 2. februar til mandag den 11. februar fra kl. 10 – 16
Sted: Førstesalen i Cap Horn, Nyhavn 21, 1051 København K
Kontakt: caphorn@caphorn.dk eller 3312 8504

Om modelbygger Stefan Sandbeck Petersen
Stefan Sandbeck Petersen er 36 år og bor i den lille, vestsjællandske by, Store Fuglede. Han er uddannet autolakerer og arbejder også i branchen, men i fritiden har han en passioneret hobby med at bygge modeller i LEGO. Derhjemme har han et rum på 30m2, fyldt til bristepunktet med de farverrige klodser og store LEGO-modeller.

Om Nyhavn
Det var Christian den Fjerdes barnebarn, Christian den Femte, der i slutningen af 1600-tallet valgte at anlægge Nyhavn for at få del i den opblomstring af handel, der var undervejs i Europa. Helt indtil midten af forrige århundrede har Nyhavns solside været et centrum for søfart og handel, provianteringsforretninger, sømandsknejper, hoteller og tatovører. Den æra sluttede, da containerskibene tog over, og i mange år så det skidt ud for den gamle gade med de smukke, farverige huse. I 1980’erne blev der atter investeret i Nyhavn. Den blev til gågade og skiftede status fra forfalden sømandsgade til at blive et kulinarisk miljø med besøgende fra alle lande og kredse.

Om Cap Horn
Et stykke nede af den brostensbelagte Nyhavnskaj ligger restauranten Cap Horn i et smukt Nyhavnshus fra 1680’erne. Det, der før har været et tilholdssted for både tørstige søfolk og letlevende damer, er nu en restaurant med fokus på økologi og årstidens råvarer. Læs mere på www.caphorn.dk

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register