Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 18/02/13

NYE ARBEJDER AF IDA GULDHAMMER & OLE LEJBACH

Tidspunkt

Galleri Varming

Valby Langgade 88
2500 Valby

Åbningstider

Ons-fre 11.00-16.00, lør 12.00-16.00

Kontakt

61165041 eft. aftale
 

Type

Gallerier

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: karen Margrethe 18. feb 2013

FERNISERING 2/3 KL 12-15
Naturens former og fraktal-lignende strukturer har altid været et udgangspunkt for Ida Guldhammers skulpturelle arbejder. Det håndlavede papir er foretrukket materiale; støbt, formet og indfarvet afhængig af den valgte grundform.
De senere år har Ida arbejdet med bladenes former, som bærende element for en farvemæssig ekspressivitet. Den endelige installation/mobile består af mange blade i en varieret ophængning, alt afhængig af de rum- og lysmæssige forhold, og hvor hvert blad spiller en selvstændig rolle i den større helhed.
Værkerne til udstillingen i Galleri Varming er i farveholdningen afdæmpet og sart. En understregning af formen og foldningerne i papiret, hvor skyggen er en stor del af udtrykket, der samler sig i et indtryk af harmoni og balance.
Ole Lejbach arbejder til udstillingen er en serie af nye malerier med en motivkreds der spænder fra Smålandske skovpartier, øen Musholm i Storebælt over fuglefjeldet Bulbjerg i Thy til Andalusiens bjerge og kløfter.
Det er farve, form og fortælling bundet sammen af det fundne motiv i naturen. Et motiv der tiltaler maleren af bevidste som ubevidste årsager. Oles billedverden som han selv beskriver det:
”Fragmentariske neddyk i tilfældige landskaber fra mit lager af arkiverede erindringer, og malet som det jeg husker at have set. Med erfaringens og alderens inciterende lethed i penselpløring af palettens få udvalgte farver. Bevidst om at det er mit valg, og ikke lade tvivlen råde, når jeg slipper det våde lærred. Og er færdig.”

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register