Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 18/02/13

NYE ARBEJDER AF IDA GULDHAMMER & OLE LEJBACH

Tidspunkt

Galleri Varming

Valby Langgade 88
2500 Valby

Åbningstider

Ons-fre 11.00-16.00, lør 12.00-16.00

Kontakt

61165041 eft. aftale
 

Type

Gallerier

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: karen Margrethe 18. feb 2013

FERNISERING 2/3 KL 12-15
Naturens former og fraktal-lignende strukturer har altid været et udgangspunkt for Ida Guldhammers skulpturelle arbejder. Det håndlavede papir er foretrukket materiale; støbt, formet og indfarvet afhængig af den valgte grundform.
De senere år har Ida arbejdet med bladenes former, som bærende element for en farvemæssig ekspressivitet. Den endelige installation/mobile består af mange blade i en varieret ophængning, alt afhængig af de rum- og lysmæssige forhold, og hvor hvert blad spiller en selvstændig rolle i den større helhed.
Værkerne til udstillingen i Galleri Varming er i farveholdningen afdæmpet og sart. En understregning af formen og foldningerne i papiret, hvor skyggen er en stor del af udtrykket, der samler sig i et indtryk af harmoni og balance.
Ole Lejbach arbejder til udstillingen er en serie af nye malerier med en motivkreds der spænder fra Smålandske skovpartier, øen Musholm i Storebælt over fuglefjeldet Bulbjerg i Thy til Andalusiens bjerge og kløfter.
Det er farve, form og fortælling bundet sammen af det fundne motiv i naturen. Et motiv der tiltaler maleren af bevidste som ubevidste årsager. Oles billedverden som han selv beskriver det:
”Fragmentariske neddyk i tilfældige landskaber fra mit lager af arkiverede erindringer, og malet som det jeg husker at have set. Med erfaringens og alderens inciterende lethed i penselpløring af palettens få udvalgte farver. Bevidst om at det er mit valg, og ikke lade tvivlen råde, når jeg slipper det våde lærred. Og er færdig.”

 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester