Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 05/09/14

Musikmuseet

  • Foto: PR Foto:
12. september åbner Musikmuseet for helt nye udstillinger i det tidligere Radiohus på Frederiksberg. Den officielle åbning finder sted 11. september under overværelse af H.M. Dronningen.

12. september lukker Musikmuseet dørene op for offentligheden med helt nye udstillinger i nye omgivelser i arkitekt Vilhelm Lauritzens berømte Radiohus på Frederiksberg. Det tidligere Radiohus’ smukke lokaler vil fremover danne rammen om Musikmuseet, som bliver åbnet officielt under overværelse af H.M. Dronningen 11. september.

Musikmuseet er et af verdens ældste musikhistoriske museer og har eksisteret siden 1898. Museets enestående samling går dog endnu længere tilbage og består af musikinstrumenter fra Europa, Asien, Afrika og Sydamerika fra 1500-tallet og frem til vor tid. Desuden rummer museet et omfattende bibliotek og en stor samling arkivalier og billedkunst. Placeringen i Radiohuset giver museet helt nye muligheder for at formidle musikhistorien, fortæller Lisbet Torp, som er overinspektør på Musikmuseet:

- Ikke alene kommer Musikmuseet til at ligge i en smuk og ikonisk bygning med en central placering og en lang historie inden for musik - vi bliver også naboer til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Copenhagen Phil, som begge er oplagte samarbejdspartnere. Og så har museet ikke mindst fået mere plads til både udstillinger, bibliotek og undervisning, siger Lisbet Torp.

Prøv pauker
I Musikmuseets nye permanente udstillinger kan man opleve vestlig musikkultur helt tilbage fra antikken til omkring 1900 samt dansk musikliv fra bronzealderens lurer frem til det 19. århundrede. De to spor mødes i det 20.-21. århundredes globaliserede musikverden, hvor der også er plads til pigtrådsmusik med elguitarer fra 1960’erne i de stilarter, som Shadows og The Beatles gjorde berømte.

En anden vigtig del af de nye udstillinger er Klangrummet, hvor børn (og voksne) kan prøve at spille på alt fra harpe og pauker til elguitar og xylofoner i et specialdesignet, lydisoleret lokale i udstillingen. Musikmuseet vil også vise skiftende særudstillinger med fokus på musikkulturer uden for Europa. Og så er det planen, at man som gæst får en tablet med rundt, fortæller Lisbet Torp:

- Tabletten giver mulighed for, at man kan få yderligere informationer om de forskellige instrumenter og læse mere om for eksempel danske instrumentbyggere. Man vil også kunne lytte til, hvordan de enkelte instrumenter lyder. De engelske oversættelser af udstillingsteksterne findes også på tabletten, siger hun.

Musikalsk legerum
Et andet nyt tiltag på Musikmuseet er Det Klingende Museum for skoleelever i grundskolen og ungdomsuddannelserne. Her kan børn og unge fra hele landet udforske musikinstrumenter inden for klassisk, rytmisk og traditionel musik i skræddersyede forløb. Musikmuseet har allerede afholdt de første testforløb - og med stor succes, fortæller Lisbet Torp.

- I Det Klingende Museum får eleverne mulighed for - under instruktion af studerende fra musikkonservatorierne - at spille på alt fra slagtøj til blæsere i spændende, lydisolerede lokaler, der er indrettet specifikt til formålet. Derudover består forløbet af en rundvisning i udstillingerne samt en professionel koncert. Både elever og lærere har været overvældende positive over for det nye tilbud, og vi glæder os til at få besøg af rigtig mange klasser fremover, siger Lisbet Torp.

Teksten er leveret af Musikmuseet.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.