Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 29/09/12

Muligvis naiv

Tidspunkt

Lab-Art

Gothersgade 156B
1123 København K

Type

Gallerier

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Lab-Art 29. sep 2012
Senest redigeret af Lab-Art 29. sep 2012

19. oktober – 11. november 2012
Gratis adgang
Fernisering d. 19. oktober 2012 17.00 – 20.00

Det at tegne er altid en uforudsigelig rejse i sig selv, så i modsætning til de kæmper, Andreas Hjertholm har stillet sig på skuldrene af, og som har rejst verden rundt for at få inspiration - ja så har Andreas aldrig sat foden uden for Europa. Alt det han skal bruge til tegningerne, er lige her foran ham - og findes i samspillet og energien fra de mange forskellige mennesker han på uundgåelig vis kolliderer med i sit liv.

Muligvis naiv, tegner og musiker
Musiker og Tegner født 1983. Opvokset i provinsbyen Haslev på Midtsjælland. Her var det trygt at være barn, men som ung lærte han at løbe stærkt for at undgå flyvende knytnæver fra bønder, der kedede sig i weekenden.

I 2004 flytter han til Mjølnerparken, Nørrebro (Som ironisk set, virker meget mere fredelig på ham, end provinsen gjorde). Bylivet her aktiverer den i forvejen spirende interesse at tegne. Andreas tegner uafbrudt og opdager hurtigt at tegneriet, er hans portal, til det kollektive ubevidste. For her giver Ideerne sig til kende, når Andreas slipper kontrolbehovet for at styre en kreativ proces og samtidigt tømmer hovedet for tanker.

Uopnåeligheden og nørderiet
For Andreas er det uhyre vigtigt, at nedbryde en masse af de forestillinger/regler, man kan gå og fylde sit liv med. Det kunne jo være forestillingen om uopnåeligheden bag det at blive en dygtig tegner, eller alle mulige andre ting, man kunne give den gas med og nørde i bund. De fleste mennesker lærer ret tidligt i livet at skrive 28 ret forskellige bogstaver i alle mulige former og detaljer, men det er alligevel de færreste, der finder tilgangen til at overføre de fine evner til fantasien og tegne løs og finde sit eget udtryk. Og det synes Andreas er ærgerligt, fordi så kan det at tegne blive en eksklusiv vare, frem for et eventyr alle kan tage del i. Derfor synes Andreas rigtig godt om at udstille på et galleri hvor folk rent faktisk har råd købe billederne.

Foruroligende væsener fra et naivistisk perspektiv
Andreas siger selv, at han tegner let foruroligende væsener fra et naivistisk barnligt perspektiv. Stilen er inspireret fra tegneserier, film, mennesker i alle afskygninger og street-art. Andreas har tidligere beskæftiget sig med forsidetegning og plakatkunst.

Andreas er desuden forsanger i psych. folk bandet Atomfax og har indspillet sin kommende EP udgivelse i samarbejde med Nikolaj Nørlund. Måske falder der et par sange af i forbindelsen med Ferniseringen.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register