Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 07/02/13

Moderbilleder på Ordrupgaard

Tidspunkt

Ordrupgaard

Vilvordevej 110
2920 Charlottenlund

Åbningstider

Tirsdag, torsdag og fredag kl. 13-17
Onsdag kl. 13-21
Weekender og helligdage kl. 11-17
Mandag lukket

Kontakt

39 64 11 83
 

 

  • Foto: Suste Bonnén Foto: Suste Bonnén
Fotos af mor og nyfødt barn, tv-skærm med foster og dunkende hjertelyd og live streaming af dit eget generationsbillede. Den nye Suste Bonnén-udstilling på Ordrupgaard har lidt af hvert at byde på!

...

I forbindelse med den store Mary Cassat-udstilling på Ordrupgaard kan du se en serie af billeder fra den danske billedkunstner og fotograf Suste Bonnéns side. Billederne er en fortsættelse af fotografens serie ‘Moderbilleder’ fra 1990’erne, og vender tilbage til udgangspunktet; nemlig mor og barn.

Serien er skudt under en måneds ophold på Rigshospitalets fødegang, hvor Suste Bonnén i bogstaveligste forstand er kommet tæt på livets udgangspunkt; det øjeblik, hvor mor og barn møder hinanden for første gang. Suste Bonnén har bl.a. afbilledet barnets første skrig, der på samme tid er grimt og smukt og fascinerer både visuelt og symbolsk.

I udstillingsrummet er også stillet en online web-installation op, hvor besøgende på museet har mulighed for, foran et webkamera, at skabe deres egne moder- eller faderbilleder, som streames direkte til museets hjemmeside! På denne særegne måde bliver de besøgende en del af udstillingen, der således både tager form i kraft af det liv, der leves på udstillingens billeder samt det liv, der leves udenfor billedet.

På udstillingen kan man også opleve skulpturen ‘Bebudelsen’ fra 1992, der er et meget tidligt eksempel på multimediekunst. Skulpturen forestiller en kvinde, der i sin favn bærer på en tv-skærm, hvorpå beskueren er vidne til et skanningsbillede af et foster med dunkende hjertelyd.

Titlen på skulpturen, ‘Bebudelsen’, skaber en sammenhæng mellem det bibelske mirakel, som en fødsel er, og det hverdagsmirakel, der finder sted hvert sekund verden over.

Hvad: ‘Moderbilleder’
Hvor: Ordrupgaard, Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund
Hvornår: Fredag d. 8. februar - søndag d. 9. juni 2013, onsdag kl. 13-19, tirsdag, torsdag og fredag kl. 13-17 og weekend og helligdage kl. 11-17 (mandag lukket).

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register