Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 20/05/09

Metrobyggeri lukker Fotografisk Center

  • Foto: Leder af Fotografisk Center, Lars Schwander, må flytte museet på grund af metrobyggeri. Bjarke Ørsted Foto: Leder af Fotografisk Center, Lars Schwander, må flytte museet på grund af metrobyggeri. Bjarke Ørsted
Fotografisk Center flytter på grund af metrobyggeri på Gammel Strand.

Fire-fem års kommende metrobyggeri ved Gammel Strand tvinger nu kunstmuseet Fotografisk Center, der har til huse hos Kunstforeningen, til at lukke og flytte.

Læs her, hvad der ellers sker på Gammel Strand: http://www.aok.dk/restauranter-cafeer/artikel/nyt-paa-gammel-strand

Fotografisk Center har holdt til på Gammel Strand i 12 år og beslutningen om at rykke teltpælene op blev truffet, da Kunstforeningen valgte at lukke ned i et års tid på grund af en større ombygning efterfulgt af det stærkt omdiskuterede metrobyggeri.

Den nye midlertidige adresse for Fotografisk Center bliver Amaliegade 28, hvor man forventer at holde til fra den 15. juli og et halvt år frem. Herefter vil man åbne dørene for et større og endnu mere innovativt Fotografisk Center med en lang række nye tiltag, som i højere grad modsvarer publikums forventninger i det 21. århundrede og som for alvor vil promovere kunstfotografiet herhjemme, som centrets leder Lars Schwander skriver i en pressemeddelelse.

"Alt i alt er vi selvfølgelig kede af, at skulle væk fra vores smukke lokaler, som rummer så mange minder. Men vi er overbevist om, at det er nødvendigt i dag at komme videre og skabe endnu bedre faciliteter for fotografiet," slutter Lars Schwander.

Sidste udstilling i de gamle lokaler på Gammel Strand bliver med den tyske fotograf Wilmar Koenig. Udstillingen har fernisering 29. maj 17-19 og kan ses frem 12. juli,